Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@1andrea111 aj ja som presne tohto názoru- otupuju emocie...vidím rozdiel keď som AD brala a teraz keď ich neberiem 😉
@1andrea111 asi bude dobré zaujať tvoj postoj, načo to budem riešiť a zbytočne sa tým zožierať....len si to ešte budem musieť upratať v hlave😢
@1andrea111 no ja väčšinou vstanem,idem sa napiť ,wc,ciga,..umyjem sa a tak niekedy aj 3 x vstanem .túto noc som nebola až do rána hore,zaspala som niečo po polnoci .možno chodím mali vonku..dnes som už bola a pôjdem aj k večeru..aj keď len na chvíľku..je to psychika .už nemám doma nikoho ,deti už odišli tak možno preto ..
@slavkasobanska ale veď zaspať po polnoci nie je zas až také zlé, nerieš spánok. Je zaujímavé si kúpiť taký náramok, ktorý monitoruje okrem iného aj spánok, tak potom možno posúdiť svoj subjektívny pocit a objektivitu spánku. Keď mi napíše, že som spala lepšie ako 99% užívateľov, tak sa pýtam a čoby som chcela viac? Mne toto dosť pomohlo, že vidím natom, že sú to mnohokrát len subjektívne pocity, a aj keď človek spí málo, to ešte vôbec neznamená, že ten deň bude horší a pod.
@sylvia30 a ešte by som k tým otupeným emociam dodala, že ľudia s našimi problémami sú väčšinou citlivejší, jemnejší, zraniteľnejší, úzkostlivejší ako tí ostatní a keď AD čiastočne otupia emocie, tak sme vlastne ako iní, nie?
@1andrea111 no to vôbec neviem čo to je za náramok .tak možno preto ,lebo som zvyknutá skôr chodiť spať..ale túto noc celkom fajn..najhoršie keď zaspím nad ránom..to som celý deň jak matoha .
@1andrea111 presne mam rovnaky nazor, my potrebujeme trosku otupit aby sme sa dostali do normalu lebo inak je to extremna precitlivelost, emocie lietaju hore dole..mne to veru vyhovuje ze nerevem vkuse ako blbec..mne to maximalne vyhovuje..
@slavkasobanska ahoj Slavka uz aj syn odišiel? Myslim, ze to bude tym si sa troska rozhodila je to isto aj ľúto a aj to ze teraz zrejme budeš bývať sama. Chce to cas aby si zistila a samu seba uistila ze to zvládneš. Drž sa myšlienky ze deťom nebranis odchodu ze sa vedia sami rozhodnúť kde chcú byt/žiť, nechcem to zľahčovať.
@sylvia30
@1andrea111
@lusia33 k názoru ci AD otupuju emócie neviem niesom odborník aké ak mam povedat svoj nazor tak si myslim ze aj ano aj nie. Môj nazor je taký ze skôr stabilizujú a dávaju do nejakej rovnováhy. Keď som precitlivelá prilisne empatická tak to utlmila sby som vedela fungovať a za každým rohom sa nerozplakala, zas keď som výbušná ako 3dni pred menzesom tiez to otupia aby som neprizabila muža, a zas ja nemám dravosť, sebavedomie, a to mam pocit ze som pri užívaní AD mala. Akoby tym ze tie moje emócie otupili dostali sa na povrch aj tie co su v pozadí. Takto som sa cítila pri sertraline/serlift ale keď som mala naposledy cipralex tak tam boli všetky moje emócie pocity city otupene a preto som ich vysadila.
Som rada ze som natrafila na tento článok tuto ženu z môjho detského obdobia som mala veľmi rada.
@coco2018 no ja viem že to bude aj tým ...raz by to prišlo..len to že sú strašne ďaleko,tak si len píšeme a voláme .ale nech sa majú lepšie ako ja,sama som ich výchovavala ,tak viem čo to je .
@slavkasobanska a syn tiez išiel do USA? Zvládneš to a raz uvidis pocestujem za nimi 😉 si silná osobnosť
@coco2018 už som to čítala skôr ...áno veľmi milá
@1andrea111
@pandravachrusta vidite, takto som sa na to nepozerala, mozno to teda nakoniec bude aj OK, nebudes vsetko tak strasne prezivat a zozierat sa tym..
@slavkasobanska mojmu muzovi priniesol tento rok Jezisko fitnes naramok - hodinky a presne maju aj tuto funkciu- ze kolko spal ako hlboko. Tak si to jednu noc meral a zistil, ze tvrdy spanok mal len velmi kratko 1-2 hodiny a ostatne bol len plytky spanok. Ale on to ma ako nasledok predchaxzajucej prace, naucil sa s tym zit. Ja na to meranie nemam zatial odvahu, kedze ja spim od 10,00 vecer cca do 1-2 hodiny, obcas aj trosku dlhsie a potom uz len driemem do rana.
@slavkasobanska mas moj obdiv ako to zvladas aj mne uz deti postupne odrastaju, zachvilu ma to vyletenie z hniezda caka tiez.
Ahojte holky no ako sa mi dnes máte? Ja celkom fajn, dnes som dostala menzes, tak už dufam moje stavy čo som mala tri dni pominu. To boli tie bolesti hlavy a napatie. Tak dnes oddychujem pekne a užívam si to. Inak počasie unas tak na depku, prší a je tam otrasne. Ani psa nehodno tam vyhnať. Tak si užívajte voľný DEŇ a relaxujte. Pa
Dievčatá, prajem Vám do nového roku čo najviac zdravia, psychickej pohody, veľa veľa lásky. Nech sa náš zdravotný stav v budúcom roku zlepší,nech sme šťastné a milované❤. Ďakujem Vám, že ste, len vďaka Vám som zvládla jedno z najťažších období v mojom živote ❤ A veselého Silvestra😎
Aj ja Vám všetkým chcem popriať hlavne to,čo nás všetkých tu v skupinke spája,aby bol lepší,zdravie všetkým aj vašim rodinám,a dúfam že túto skupinku premenujeme ,,ako som sa zbavila depresií,,....mám vás všetky rada,veľa to tu pre mňa znamená ..cmuk a všetko dobre kočky..

Aj ja Vam prajem len to najlepsie v Novom roku, nech sa vsetky citime co najspokojnejsie a mame sa radi aj s tym, co zivot prinasa pretoze vsetko zle je na nieco dobre-u mna urcite.😉.a som rada ze tato tema splna svoju funkciu a vsetky si tu vzajomne pomahame a tak je to najlepsie.❤❤❤❤👍
Ahojte pripajam sa aj ja k vam a prajem vam veseleho silvestra, stastny novy rok, vela zdravia a rodinej pohody a aby buduci rok bol pre nas lepsi ako ten odchadzajuci. A dakujem ze ste ,velmi mi to pomaha a tesim sa na vas kazdy den.🙂❤
Podobne dievčatÁ VŠETKO len to najlepšie v Novom roku, hlavne veľa zdravia ( to je pre nas najdôležitejšie), lásky a vnutorneho pokoja. MAM VAS RADA A SOM RADA, ŽE SME SI TU VZAJOMNOU OPOROU A PODPOROU. 💗🍷🍻🎊🎉🎄
Všetkým nám prajem pekného Silvestra nech so starým rokom odídu všetky zle negatívne myšlienky, nech nám ten nový rok prinesie hlavne zdravie, pokoj v duši, lásku v srdci, spokojnost, stastie a vsetko co si každá z nás praje.

Ahojte. Prosim Vas chceli by sme s priatelom babo ale beriem Alventu 75mg antidepresivum a 10 mg olanzapinu neuroleptika... Mala som dost vazne psichycke problemy a pani doktorka tvrdi ze len znizime davkovanie ze neodporuca uplne vysadenie. Prosim vas ake su vase kusenosti s tehotenstvom a liekmi? Bojim sa ze ublizim babetku
@coco2018 tiež to tak vidím, že nie som taká uzkostliva neplačem pri každom filme, ale ani si nemyslím, že sa stal zo mňa nejaký odlud.Povahu nám nezmenia možno len to prežívanie, že , keď zapocujem zlú správu v TV nechytá ma panika.Ako píšeš nelietam hore dole som taká stabilnejšia a viac si verím, lebo ten neopodstatnený strach z cohokolvek odišiel.
Chceli sme ísť do mesta, že budú koncerty ako každý rok,že sa prejdeme a okolo 21 sme doma a papucova kulrura, ale som prekvapená, že mesto urobí iba diskotéku asi veľa minuli na voľby🙂Podľa mňa hanba hlavné mesto po iné roky na 2 námestiach zábava a teraz len DJ.takže idem spraviť nejaké pohostenie a doma budeme
Slávka určite to je zmenou, že deti odišli, ale ty si silná zvládneš to dní budú ubiehat ako bláznivé ani sa nenazdas a budú späť, či sviatky či ty pôjdeš tam.Vsetko zle Ta posilni🙂ja viem, že by sme tie deti najradšej držali pri nás v bezpečí, ale musia vyletieť o to radšej prídu späť.Musis byť hrdá, že máš také odvážne deti, ktoré sa vyberú do sveta aj, keď som hrdinka, keď to pisem slzy sa mi tisnú do očí
Dievčatá pekný Silvester a šťastný Nový rok 2019, nech sme zdravé, šťastné či s liekmi či bez, som rada, že som toto fórum objavila.A nezabudnite ako na Nový rok, tak po celý rok!😁takže zajtra vykročte pravou nohou paaaa
Aj ja vam vsetkym prajem krasny Novy rok 2019 a uz len vsetko dobre,hlavne zdravie,stastie,pohodu ,bozie pozehnanie ,peniaze boli aj stale budu,vsetko dobre
@sylvia30 áno oni v tej skupinke opovrhuju AD, lebo tvrdia, že telo duša nám tou úzkosťou, depresiou dáva najavo čo v našom živote nie je dobré a čo treba zmenit.A liekmi to zatlačíme a nič nezmeníme, lebo sa budeme cítiť lepšie chemicky.moc sa tým nezaoberam aj, keď pravda to je.Su veci ktoré nezmeníme a tam sa vlastne stále hovorí o tom, že treba zmeniť postoj k veci,. že to čo nás trápi ma korene casto v detstve raz ma zaujala jedna debata o žene, ktorá bola veľmi dobrá empatická k deťom, mužovi, až im podla slov posluhovala nikdy sa nesťažovala, až otázky niektorých tých psychologiciek ju dostali k tomu, že mala veľmi prísneho otca a vždy musela robiť čo chcel, nesmela oponovať, musela byť dobrá a poslušna a preto bola taká trpitelka ďalej aj vo svojej rodine.Vela veci je tam fajn niektoré prehliadam na nejaké mágie, metódy, ktoré tam odporúčajú neverím všelijaké odblokovania a tak...tvoja mama určite trpela, lebo vedela ako asi bolo jej zle, keď musela začať brať lieky.Vies oni tam hovoria, že to sú také generačne problémy, ktoré sa posúvajú z gen.na generáciu napr, ak tvoja mama je citlivá a dohnalo ju to k úzkosti tak budeš s najväčšou.pravdepodobnostou aj ty a ak nič nezmenis pôjde to ďalej ďalšími generaciami.Ze to treba zmeniť postoj názory....len niekedy sa pousmejem, že podľa tých odborníkov je vlastne všetko jednoduche, že strachy sa dajú odblokovať a tak....ja to čítam, lebo je tam rôzne aj cez výchovu, strachy malých detí, manželské problémy niečo ma zaujme nad niečím sa rozčúlim nad niečím pár dní rozmyslam
@janka1012 a akú máš diagnózu?určite ver doktorke má veľa skúseností.Tiez by som nevysadila tehotenstvo je veľký emočný zásah do ženskej psychiky.Ja som brala AD a všetko bolo v poriadku aj, keď strach som mala celé tehotenstvo či mu neublizim a či bude zdravy.Na začiatku som vysadila, ale do 3 m mi bolo úplne zle, takže odznova.
@eliska13 Eliska uzkostne stavy plus tazku depresiu a aj psychozu som mala bohuzial... tie antidepresiva to az tak neriesim ale antipsychotika su dost silne lieky z tych mam respekt. Najradsej by som vysadila ale uz som na to 3 krat doplatila a uz racsej posluchnem doktorku. Preto ma zaujima ci niekto take lieky bral v tehotenstve... velmi sa bojim aby som neublizila babetku

@sylvia30 ja tiež beriem AD a myslím si, že otupujú emocie. Aj keď odborníci povedia, že to nie AD ale choroba otupuje emocie. No ja na základe vlastnej skúsenosti si myslím, že sú to AD, ale neriešim to, lebo mi pomáhajú.