DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
@evickav ahoj a velká gratulace 🙂 Jen tak dál, příště už uvidíš srdíčko🙂
Já byla dnes na kontrole, mimčo už je velké, měří 43,3 mm 🙂 Ale je asi o 4 dny větší, než by mělo být. Je mi to divné, protože přece přesně vím, kdy došlo k početí 😉 Doktor to nijak nekomentoval, tak snad to neznamená nic špatného 😉
@kacenkab ahoj, zítra moc moc držím palce, aby bylo co nejvíc zralých vajíček 🙂
@evickav Je pravda, že Natálka se taky narodila veliká a vydrželo jí to dodneška 🙂 Je největší z úplně celé školky, a to jsou tam děti, které jsou o 1,5 roku starší 😀 Mě jenom překvapuje, že je mimčo větší už v 1.trimestru, to jsem četla, že by měly růst všechny stejně 🙂 Tak snad to bude O.K.,já jsem typ, který se pořád kvůli něčemu stresuje, tak už mám zase obavy, aby to bylo v pořádku 😉
Ahojte, tak hlásim, že z dvoch vajok sa jedno správne oplodnilo a zajtra sa mám o pol dvanástej hlásiť na transfer, jaj boze trasem sa tu jak osika, sama som doma, musim ist nieco robit, ale dobre, vsetko ide..... 😅
Aj moj maly - Jurko, teraz ma styri roky, bo od zaciatku v brusku stále vacsi, narodil sa s vahou 4,15 kg, ked mal pol roka mal skoro 10 kg, ale nic ine som ani necakala pri mojom partnerovi co ma takmer 2 metre a 115 kilo zivej váhy 🙂
Spominam si, ze ked som bola asi v siedmom mesiaci, jeho otec zahlasil, ze sa narodil 5 kilovy a babka ze 24 hodin rodila, tak som sa skoro zlozila, oni su vsetci taki "mensi" 😀
Ahojte, tak štvorbunkový drobček už je u mamičky, aj som doma na pnke, chodim do ferticentu.
@evickav
@kikina9 baby vy co ste robili po transfere, aj ste dako lenosili? Dr sa dnes vyjadril, ked sme sa pytali ešte s jednou babou co sme dnes boli na transfere, že nejaké prilišné vylihovanie nám aj tak nepomôže. Ale ja chcem byť teraz v kľude. Ja sa aj tak do roboty trepať nejdem, ponúkajú mi prácu na doma, ja sa zatiaľ tvárim, že ten chrbát nemám ešte v poriadku 😉 Tak uvidím, rozmýšlam, že dva týždne doma určite zostanem, či už pn alebo home office.
@kacenkab ahoj, tak gratuluji k broučkovi v bříšku 🙂 Věřím, že nás budeš následovat, a za 2 týdny budeš hlásit // na těhotenském testíku 🙂 🙂 🙂
Já jsem taky zůstala po transféru doma, i když původně jsem to v plánu neměla. Co jsem si tak pročítala na internetu, tak to na to zřejmě nemá vliv. Ale co kdyby.....v práci mám někdy docela stresy, tak jsem si řekla, že je to moje možná poslední šance na vlastní dítko, tak abych něco nezanedbala. Ale je fakt, že jsem neležela, doma jsem normálně fungovala, starala se o domácnost, chodila na nákupy, s dcerkou ven na hřiště, ale když jsem se cítila unavená, tak jsem si prostě lehla 🙂 Taková pohodička 🙂 Takže tak, nic nepřehánět, ale celý den určitě ležet nemusíš 😉 Držím palce 😉
@kacenkab ja som bola PN už pred IVF a budem až do konca tehu,,, mne kázali maximálne sa šetriť, viac polihovať, nedvíhať ťažké veci, len sprcha, nie kúpeľ, neprehrievať celkovo - čiže bez športu, opaľovania..., piť veľa tekutín,,,
ale ja mám po stimulácii ešte na ľavom vaječníku dve 3-4 cm veľké cysty naplnené krvou, tak aby sa mi to neprasklo,,, mali by sa vstrebať postupne,,, a v maternici mám trošku tekutiny,,, že to je tiež po stimulácii,,, včera večer som si našla málinko krvičky, takej vodovej ( neviem ako by som to opísala ) na papieri, tak sa mi asi tá tekutina už vyplavila von,,, pri zavádzaní utrošu a ani potom už žiadna krvička nebola,,,
tak ja sa šetrím, polihujem,,, ale normálka uvarím, upracem, operiem...
aj my sme pôvodne išli do ferti, ale Pinter nás poslal do Brna, že u nás už nemáme šancu 😀
@evickav 😀 No vidis Evi, a mna zobral ale moc nadsene sa netvaril z toho amh mojho 😉 ani z toho dhea nebol moc na vetvi 🙂 ale nakoniec povedal ze sak nech to beriem on mi to nebude zakazovat, nakoniec tento mesiac priznal ze to moze pomoct, nie zvacsit pocet vajok ale moze pomoct 🙂
Inac zabudla som ze ma dnes celkom povzbudili, ze nas drobcek stvrobunkovy pekne kvalitne vyzera.... 🙂 Aj tak tieto dva tyzdne budu narocne, dufam, ze to dobre dopadne, hlavne nech ma nechyta panika, to sa mi obcas stava, budem sa snazit v klude drzat..... 😅
@evickav 0,5 som mala v juni minuleho roku, potom som zacala v septembri brat melatonin, KoQ10 a včelie produkty a od 1. novembra beriem to dhea. Vo februari som poprosila gynekologa nech mi kukne aj ten amh, robil mi hp a vystrenia na ivf a to mi vyslo 1,04, ale moze to byt len umelo zvysene tym dhea, ze po ukonceni brania to klesne naspat
jaaaaj ja budem mat zajtra tyzden od transferu, trosku som napata a nervozna dufam ze to nejak vydrzim, dufam ze sa drobcek uhniezdi, zatial nejake extra príznaky zatial ani moc nemam, neviem, možno jeden prsnik na dotyk bolestivejsi, ale radsej to neriesim, nejaky test si mozno spravim, ale asi az v nedelu, pondelok...
@lenka_21 moja ty si nemala zistene nejake mutacie a protilatky na hemato?
mne uz konecne dosli vysledky a uz asi aj viem preco mi to nevyslo pri ivf.. zistili mi kadejake trombogenne faktory nejake 4 ci 5 mutacii takze cele tehu ak bude tak budem pichat heparin
a zistili mi nejaku protilatku antifosfolipidovu co suvisi so zrazanim krvi a ze ona sposobuje nejake zrazeniny v maernicu a preto sa plod neujme alebo ked aj tak odumrei lebo sa nevei vytvorit placenta kedze sa v nej tvoria zrazeniny..tak aspon viem na com som..doktorka mi dala anopyrin na to...
inak mam aj ten syndrom kde mozes mat zvyseny homocysteirn cize by osm mlaa preventivne stale brat listovku 12, a B6 🙂
@evickav ahoj, kdysi jsi mi psala, že máš taky mutaci MTHFR heterozygot. Užíváš na to něco kromě Femibionu? A poslali tě z CARu na hematologii?
Já si tu kontrolu "vydupala", na hematologii mi řekli, že je to neškodná mutace a že s největší pravděpodobností se to nebude nijak řešit. Vzali mi krev, to základní bylo hotové hned, v pořádku, ale ještě brali krev na něco(nevím na co), tam že výsledky budou trvat delší dobu. Doktorka mi řekla, že to asi bude v pořádku, že ani nemusím chodit na kontrolu, a dnes mi přišla pozvánka z hematologie, že se mám dostavit příští týden v úterý. Tak mám strach, co tam našli 😒 Já zatím kvůli té mutaci užívám Anopyrin 100, tak bych se chtěla zeptat, jak jsi na tom s tou mutací ty, co tobě doporučili 😉

@kacenkab práve som ti chcela písať, že ako si dopadla,,, ja som mala 4 folíky,,, 4 vajká - 2 nezrelé,,, na oplodnenie zostalo len jedno dobré a to sa krásne delilo,,, to nám dali ako 4 bunkové mimi za dva dni,,, aj kikine dali len jedno embryjko, lebo tiež viac nemala,,, a tiež je tehu 😀
tak moc držím palce 🙂