icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

staga
17. jún 2012

@zibi dik moc za odpoved, som trochu kludnejsia, vies patram po tych neuspechoch ☹ dala som si urobit kopec vysetreni tak uvidim, ale dik za info

zibi
17. jún 2012

@staga a hemato mas spravenu? mne teiz nevyslo druhe ivf a nakoniec mi zistili mutacie a asi preto to nevyslo..
inak vitamin D3 uz to asi stale pisem ako sibnuta ale ovplyvnuje mnoho funnkcii a ked ho mas nizsku teda hodnotu v krvi tak mozes mat problemy s otehotnenim .ma to vplyv na kvalitu oocytov, aj na maternicu a jej kvalitu , sliznicu atd..a muzom vplyva na spermie..ovplyvnuje a zvysuje amh takze skus si prestudovat som dala aj vyssie nejake clanky..
a robili ti homocystein? mutacie, trombofilie atd.? mne to zistili na hemato az po druhom pokuse a lutujem ze som si skor nedala spravit ale v centre som hemato mala dobru a nerobia tam tie trombfofilie a tie som mala vsetky zle dokonca aj nejaku protilatku ..teraz beriem anopyrin a ked buem tehu tak heparin
ana akych vysetreniach si bola?
a co vlastne sa stalo ze ivf nevysli?

staga
17. jún 2012

@zibi ano mam hematologiu-cakam na vysledky, genetiku-cakam na vysledky, HP ten aj priatel a este idem ku endokrynologovi.
skoro vzdy sa mam nechceli vyvijat -pri 2 pokuse nebol ani ET a pri 3 bolo iba jedno a to prvy den stalo -nevyvijalo sa a potom sa zacalo -ET bola na 5den morula kupim si ten vitanim D3 vsak uz beriem B,E, obcas si dam sumivy celaskon,DHEA, zensen, kyselinu listovu, femibion a femi kvapky 😀

zibi
17. jún 2012

@staga hm ..to asi bude v zlej kvalite vajicok ..lebo hematologicky problem by to bol vtedy keby ti vlozili a odisli by ti ..ale aj s uhniezdenim moze byt problem
a ake si mala lieky pri stimulke?

zibi
17. jún 2012

@staga inak to D3 si daj odmerat normalne z krvi a uvidis ci ho mas malo.leboked nie ak netreba doplnat aby si ho zasa nemala vela...aj ked po zime ho ma asi kazdy malo.. norma je 30 ale hovoria ze malo by byt az 50 jednotiek v krvi... toho D3 ..ked tka si kup D3 nie D2 ten sa nema brat...a kup si samostatne ..jamieson ma 1000 jednotiek..ja mam normu 10 v krvi tak som dost pod normu ... 😖 a beriem az 4000 jednotiek denne 5 tabletiek ..nech sa mi rychlo doplni 🙂
iank ked stimulujes tak je dobre pred stimulkou brat melatonin znizuje vo folikoch oxidacny stres a ja som mala 7 peknych vajok ked som ho brala a bez neho len 3 vajka..zrele..takze rozdiel bol 😀 a teiz toho dost beries ako aj ja sa napchavam 😀
ja jem este macu
inak davaj pozor na to dhea ...aj mozno preto sa ti zvysilo z 3 na n9 lebo ho bereis..tiez to nie je sranda ... tak opatrne..radsej zvol prirodnejsiu formu dhea je v prirodnej forem aj v maci , alebo vo wild yam... 😀 to dhea by ti uz nemalo v krvi stupnut ... od 9 do 13 nie je daleko..tak bacha...
inak to D3 zvysuje aj amh ...najma ked mas fsh v poriadku..tak neber zbytocne dhea to beru baby s nizskym amh a vysokym fsh a ty amh nizske nemas tak by som sa zbytocne nenapchavala takym produktom.skus to D3 z toho by ti amh malo este stupnut 😅

stella25
18. jún 2012

@zibi
Ahoj, prosim ta ty si tu taka zbehla.
Brala som vsetko mozne - Maca, Melatonin.... a teraz som po IVF. Mam ich brat aj nadalej?

zibi
18. jún 2012

@stella25 ako ivf mas uspesne ci neuspesne?
ked neuspesne neber nic to je jasne ...okrem prenatlanych vitaminov a listovky pozor na acko

ked nevyslo tak macu mozes brat dobre vplyva na cely endokrinny system a je neskodna lebo je prirodna...dobre je kupit Bio Macu aspon 500 mg

co sa tyka melatoninu ten sa nema brat dlhodobo ...najlepsie je brat 3mesiace pred ivf ..ked to nie je mozne aspon kratko pred stimulkou a pocas stimulky...bolo zistene ze melatonin sposobuje znizenie oxidacneho stresu z folikulov, kde pri ivf sa vytvoria kvalitnejsie a lepsie vajicka..cize preto je dobre ho brat uz 3 mesiace kedze cyklus folikov je taky isty ako ked sa vytvaraju spermie..kazde 3 mesiace sa obnovuju ...nema sa brat dlhodobo lebo mozu paradoxne zabrzdit ovulku... a negativne sposobit na stitnu zlazu, ze ti rozhadze hormony...

skor si kukni ohladom toho D3 co som tu dala... ja ho teraz pokladam za velmi dolezity okrem toho ze vacsina ludi ma nedostatok D3 ovplyvnuje vela pochodov...daj si zmerat hodnoty vitaminu D3 v tele ..norma je 30 pod 30 ked mas tak moze byt negativny vplyv aj na plodnost..napr. nedostatok moze sposobit tazkosti s vajecnikmi, maternicou..zly vyvin endometria a naslednu implantaciu embrya atd..to sa nezda a ani ja som tomu neverila...ako moze obycajne D vplyvat na plodnost..ale je to tak..a vplyva aj na spermie..muzi s nizsim D3 maju nizsi testosteron a prob lemy so spermiami .... ako zdravy muzi..D3 moze zvysit AMH v tele zeny, momoct zlepsit nekvalitne vajicka, zvysit sliznicu maternice, zlepsit spermie..atd... len si ho dat odmerat a brat aspon 2000 jednotiek denne

a davaj pozor aj na vitamin C nema sa brat viac ako 500 mg denne lebo moze odpalit vajecniky.... u muzov je to inak..ale nadbytok u zeny nie je dobry a uz vobec nie ten s postupnym uvolnovanim....vitamin c prijimas aj v strave tak nepotrebujes nejake umele doplnanmie nadmernych davok ..muzom neskodi ani 1000 mg len tiez nie s postupnym uvolnovanim..takze tak
a co este beries?

evickav
18. jún 2012

@stella25 ja som po odbere vysadila všetko,,, zostalo mi užívať len femibion 800 + kyselina listová

stella25
18. jún 2012

@zibi No uvidime ci uspesne alebo nie. Vklad som mala len v sobotu. Zatial mam kludovy rezim.
Teraz neberiem nic, okrem toho co mi dal lekar - Estrimax. Ale to je len na maternicu a Utrogestan.
Brala som Maca, Melatonin, Q10, Propolis, zelezo, kys. listovu, B12 Vitamin.
Ale teraz z tohto neberiem radsej nic a preto ma zaujimal tvoj nazor.

Pockam asi este tyzden.

stella25
18. jún 2012

@zibi Tu Macu si myslela asi ked vyslo, nie?

zibi
18. jún 2012

@stella25 nie neber uz nic okrem listovky 🙂 ked to vyjde..tak by som si kupila dobre prenatalne vitaminy ....femibion je dobry alebo prenatal od jamieson
nekupuj bejby plan , maternu...neodporucaju ju baby a ani napr. kopkacova lecitelka... ja som brala raz bejby plan a akuat som z neho pribrala.. 😀

stella25
18. jún 2012

🙂))))))) dakujem

staga
18. jún 2012

@zibi stimulka mi pozostavala z Merionalu a pri druhom pokuse mi pridala aj clostibegyt a co mam brat na zlepsenie kvality vajok 😒

staga
18. jún 2012

@zibi amh som v auguste/2011 mala dobre a pri prvom pokuse som mala 11vajok, pri druho 4 a pri tretom 2 ....
FSH mam 10,54 je to v norme?je to tu rozpisane -folikul-3,5-12,5 ovulacia 4,7-21,5 lutealna 1,7-7,7 a vobec tomu nerozumiem - vies mi poradit sa v tom orientovat?

evulatko
19. jún 2012

@staga, FSH by melo byt do 10, takze ho mas v norme🙂

laura35
19. jún 2012

Ahojte kočky, obcas vam tu tiez prispievam, mam podobny problem s nizkym amh, vajicka sa mi sice este tvoria,aj ked minimum, a embrya su nekvalitne, alebo sa neuchytavaju. Dnes som dostala od jednej znamej doporucenie na zlepsenie kvality embrya - transfer cytoplazmy od darkyne. Robia to zatial asi len v Olomouci...Viete o tom nieco blizsie? Pride mi to vyborna vec, ak to funguje, ze aj s nasim minimom vajicok nebudeme odkazane na darkyne, a geneticka informacia ostane zachovana..

laura35
19. jún 2012

Pripajam clanok o tom, ak by vas to zaujimalo: Je mikromanipulační metoda, při které tenkou jehlou přenášíme do vaječné buňky příjemkyně malé množství cytoplasmy z buňky dárkyně. Při transferu cytoplasmy z darovaného oocytu nedochází k přenosu genetické informace, ale pouze organel, enzymů, energetických zásob a mitochondrií, které pomáhají správnému splynutí chromozomů, dělení vaječné buňky a vytvoření kvalitního embrya.
Tato metoda je indikována u žen, které tvoří opakovaně vaječné buňky nízké kvality a nechtějí přistoupit na oplodnění darované vaječné buňky.

Vzhledem k tomu, že není možné zjistit, zda-li je příčinou špatného vývoje embrya cytoplasma nebo genetický materiál, není možné dopředu odhadnou přínos léčby pro tu kterou ženu. Podle našich hodnocení metoda zlepšuje kvalitu embryí a zvyšuje pravděpodobnost otěhotnění u žen se špatnou kvalitou ovocytu o 50 %.

evulatko
19. jún 2012

@laura35, to vypada dobre🙂 A kde v Olomouci to delaji?

laura35
19. jún 2012

@evulatko nasla som,ze vo Fertimede...v ostatnych centrach to nerobia..tak neviem, ci je to tahanie penazi z klientov alebo je to uplna novinka, ktora sa postupne dostane aj k dalsim...kazdopadne to znie uplne vynikajuco, alternativa predtym, ako riesit darovane..

evulatko
20. jún 2012

@laura35, dekuji🙂 Zni to hezky, ale ja asi nemam uz silu zacit jezdit jeste do Olomouce🙂

laura35
20. jún 2012

@evulatko ani mne sa nechce menit CAR, pretoze chodim do Brna, a moc som spokojna..Jedine, ak by mi niekto potvrdil,ze mi to pomoze, ale nikde okrem fertimedu, som k tomu viac nenasla..☹ A este k tomu som na nich nasla nie uplne pozitivne odozvy..

evulatko
20. jún 2012

@laura35, ja taky jezdim do Brna, do Reprofitu, kam ty? 🙂

kacenkab
20. jún 2012

Ahojte baby, tak ja som zase zavalena robotou, snazim sa nestresovat, co uz. Precistujem sa cinskou medicinou....maju v ponuke aj macu... tak sa chystam vsetko papat.
@zibi ja som si tiez dala spravit D3 z krvi- ja mam ze 9,99 pricom ta norma je od tych 30 ako si pisala, no bude na tom nieco, poradim sa s tym typkom co mi dava tu cinsku medicinu, ze by mi to bolo treba doplnit...aj som sa v nedelu vykydla na slnko, trosku ma tusim chytilo....Co uz ked musim makat v robote....

kacenkab
20. jún 2012

@radina ja som mala amh 0,5 minuly rok v juni, teraz vo februari mi namerali 1,04, no brala som ten dhea z biovei, moze to byt tak mozno umelo navysene. Ale efekt tam je - minuly rok som pri stimulacii nemala ziadne vajko, teraz dve, jedno sa dobre oplodnilo, ale neuchytilo. Teraz som si dala prestavku a ako som spominala precistujem si organizmus a chcela by som tou macou potom pokracovat.

kacenkab
20. jún 2012

@kikina9
@evickav baby drzte sa nech babetiaciky pekne rastu

zibi
20. jún 2012

@kacenkab no ja som mala 10 😀 takze som na tom lepsie 😀 😀 😀 😀 no hej tak ja bereim to D3 aj snazim sa byt aj na slnku..kupila som si forte 800 a beriem asi 4 denne ... ja som citala ze skor lludia zomru na nedostatok D3 kvoli roznym chorobam ako na to ze sa predavkuju.... 😀 ked budes doplnat D3 tak nezabudni jest aj magnezium lebo d3 zvysuje potrebu magnezia v tele ..potom by ta boleli kosti keby ze ho nejes.. 🙂
teraz si kupim od jemieson on ma 1000 jednotiek ...
inak ja si dam asi za mesiac odmeraz amh a som fakt zvedava ci mi to D3 pomoholo ho zvysit..ale to by sa mi najprv decko malo zvysit a tak asi aj amh..
som citala o jednej babe ktora jednorazovo zobrala si 60 000 jednotiek a amh mala predtym tiez myslim pod 1 a naraz jej amh stuplo na 4,84 tak ako keby naraz hranicilo s PCSO 😀 😀 najdem clanok a hodim 😀

evickav
20. jún 2012

@kacenkab no dnes som sa vykydla aj ja ale už do tieňa do bazénika,,, malému som porobila vlnky, lebo som si pocvičila trošku vo vode nožkami,,, máme síce malý bazén, ale celá si pekne v ňom ľahnem, tak som cvičkala 😀 lepšie malý ako žiadny 🙂

zibi
20. jún 2012

@kacenkab
precitaj si tu studiu o decku a amh 🙂
a fsh mas ake?

http://translate.google.sk/translate?hl=sk&sl=e...

radina
21. jún 2012

@zibi Ahojky, dobre vediet, tak eliminujem to Ccko 🙂 davam si ho len preto, aby sa mi vstrebala cysta, to som sa zasa docitala, ze C tomu napomaha. Vcera som bola u DR. , vraj nic nepotrebujem , len kys. listovu....som sa ho pytala na DHEA, ze to baby beru, ale nejako sa mi k tomu nevyjadril ...... aj som sa ho pytala, ze ako je mozne , ze mi amh kleslo za 4 mes. o 0,13 .... tak vraj mohol byt aj odber zle spraveny a moze to kolisat, co ale neviem neviem, skusim ist po ivf na test amh, ze v akom je to stave.
Este nestimulujem, ale snad cca za 2 tyzdne uz konecne zacnem ! Dufam, ze mi to zasa daco neprekazi. 🙂
Ako je to u teba teraz?

radina
21. jún 2012

@kacenkab Ahoj, a doktorom si povedala, ze si brala to DHEA? Co ti na to povedali?
Ja som fakt zvedava, kolko mi vyjde .... 😒 ....... mam pocit, ze doktori o tom amh este vela nevedia a nic s tym nerobia.....alebo zeby sa s tym vazne nic nedalo robit? resp. nieco, co by nam vedeli s tym spravit odbornici?