icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

radina
28. jún 2012

@deinad Asi tak nejako, radsej s mierou 🙂 ja ak vsetko pojde podla planu, tak zacnem stimulovat 10/7 🙂

deinad
28. jún 2012

@radina ja ratam tiez tak podobne ze zacnem, vychadza mi to okolo 6.7 🙂 a ty ides normalnym protokolom na 1 mesiac ci tym skratenym?

kacenkab
28. jún 2012

@zibi Cafte, fsh mam v norme, to D3 aj vselico ine budem mat teraz v takej cinskej gebuzine, co mam pit rozpustene v 60stupnovej vode, plus aj tu macu mam jest, supnem ju aj priatelovi, som zvedava co to bude.... 😎
@radina povedlal som doktorovi v centre, najprv to oznacil za sarlatanstvo, potom za pol roku povedal ze nech to beriem ze to moze len pomoct, a nakoniec potom zacal strasit ze ake to ma neziaduce ucinky ze aka mi brada narastie.... 🙂
s tym amh asi uz nic nenarobis, ja to tak laicky beriem ze mam slabe vajecniky, ale mozem im pomoct a vyzivyt ich a nakopnut trosku s tymito vecami, co sa tu hodne pise v tejto diskusii

zibi
29. jún 2012

@kacenkab ked mas fsh v norme daj si skontrolovat to D3... ked mas pod normu tka potrebujes vyssie davky..aspon 2000 jednotiek..takze ak budes brat to co pises..tak si kukni kolko obsahuje D3 - ten je podstatnny..cisty bez acka, a pridanych latok...napr. jamieson ma 1000 jednotiek 🙂
ja si chcem amh skontorolovat a ked sa mi to zmeni tak dam vediet 🙂 🙂

radina
29. jún 2012

@deinad Ahoj, ja mam kratky protokol na 10 dni. 🙂

radina
29. jún 2012

@kacenkab Fakt mozeme byt radi ,ze veda tak postupila, pred par desiatkami rokov by sme boli asi bez nadeje mat vlastne babies 😒

michaela5
Odpoveď bola odstránená
radina
2. júl 2012

Kotvicnik mam doma, kupila som ho na trhu od bylinkarky, plny sacok cca do 1 eura 🙂 Este som ho ale neskusala, tusim som niekde citala, ze vo vacsich davkach moze aj skodit.

lenka_21
autor
8. júl 2012

Caute baby, dobehla som na skok, aby som videla ako sa Vam dari ... dufam, ze bojujete a onedlho tu budu dalsie tehulky ... Inac co sa tyka tych pripravkov tak ked som o DHEA rozpravala Dr.v Heliose a potom som si pisala s Machacom z Reprofitu Brno tak sa tiez na mna divne pozerali, vraj je to zbytocne a aj tak mi to nepomoze .... no a potom som ich pekne prekvapila a pokial viem tak napr.DHEA uz teraz odporucaju uzivat pri nizkom AMH v Reprofite 😅 😅 😅
Ono je toho fakt vela a treba si vybrat to co je pre Vas najlepsie 🙂 😉 🙂 DRZIM PALCEKY!!!

evickav
8. júl 2012

@lenka_21 ahooooj, ako sa máte? ako znášate tie horúčavy?
my sme boli na screeningu v Brne a všetko je v úplnom poriadku 🙂 malinký spinkal, bol taký krásnučký 😵
už sa teším na 20tt a na malinkého, to ho zase uvidím na screeningu 😵

deinad
9. júl 2012

@radina ahojky, tak ako uz si zacala stimulovat, ako sa mas? Ja picham od 2.7 a pomaly budem aj koncit, zajtra druha kontrola a OPU by malo byt tento stvrtok alebo piatok. Zatial to vyzera na dva folikuly a verim, ze v nich budu krasne 2 vajicka, vsak staci aj jedno, aby sme boli stastne, no nie? 🙂

radina
9. júl 2012

@deinad Ahoj 🙂 ja som v sobotu vysadila antikoncepciu, tak cakam mrchu. 🙂 Uz sa to pomalicky spusta, tak snad v stredu by som mohla zacat stimulkovat. Drzim palceky, nech to vyjde ! 🙂 uz zacinam stresovat 😒
Ako zvladas stimulku, citis sa dobre?

kikina9
10. júl 2012

@evickav ahoj, tak to je super, že na screeningu bylo všechno v pořádku 🙂 Já byla včera na velkém ultrazvuku, a už víme, že budeme mít chlapečka 🙂 🙂 🙂 Sice jsem byla malilinko zklamaná, přála jsem si další holčičku, ale to vůbec nevadí, hlavně že bude mimísek zdravý 🙂 A manžel už se samozřejmě kluka nemůže dočkat, už teď přemýšlí, co mu bude kupovat za hračky 😀 😀 😀 Dcerka je taky z brášky nadšená, už mu vybrala jméno a těší se, že bude jeho velká ségra 😀 😀 😀

evickav
10. júl 2012

@kikina9 ahoj,,, takže tiež chlapček 🙂 moc sa teším s vami,,, mm nechcel vedieť, čo budeme mať, ale prehlasovala som ho 😉 a dr. že máme pytlíka 😀 my máme meno už dávno, ale až teraz ho konečne máme komu dať,,,

kikina9
10. júl 2012

@evickav Jéé, takže vy už taky víte, že budete mít chlapečka,to je skvělé 🙂 🙂 🙂 A už začínáš něco na mimčo nakupovat, nebo to necháváš na později? Já jsem zatím odolávala, ale už asi brzo začnu 😉 Sice mám plnou skříň oblečení schované po Natálce, ale převážně všechno v růžové barvě, takže na kluka to bude nepoužitelné 😉
Tak začnu s nákupama pěkně odznova, už se moc těším 🙂 A prozradíš jméno? U náš to bude asi Lukášek 🙂

deinad
10. júl 2012

@radina 🙂, no ja stimulujem uz 3krat, takze som vedela, do coho idem a uz mi pichanie injekcii nerobi problem, prave naopak, urobila som is z toho rutinu a teraz je to o to lepsie, ze je to kratky protokol, predtym som mala po dvakrat dlhy a to je dlha doba celkovo, citila som sa tazko, opuchnuto a s nafuknutym bruchom. Teraz je to fajn, obcas pichne vo vajecniku, ako keby sa mi tam tvorila riadna uroda, ale bohuzial budu len dve, aj ked vdaka bohu aj za ne 🙂. Nic sa neboj, treba pit vela tekutin a hlavne byt v pohode. Dnes po kontrole to vyzera, ze v sobotu bude OPU a buduci stvrtok ET. Kludne sa pytaj, keby cokolvek 🙂, vsetko bude v najlepsom poriadku 😉

evickav
10. júl 2012

@kikina9 Lukáš je pekné meno 🙂 my budeme mať Filipka 🙂 kuk album, dala som tam fotečky malinkého,,,
ja ešte nekupujem nič,,, švagrová mi po minulé 2 roky nanosila detské oblečenie v mechoch a tak ma čaká veľké triedenie,,, potom uvidím, čo ešte dokúpim,,, sestra mi dá vaničku a nočníček,,, kočík chcem kúpiť tu na MK,,, aj nejaké ostatné veci - monitor dychu a ešte uvidím čo ostatné,,,
koľko si zatiaľ pribrala? mne sa váha stále drží, dokonca dnes mám o 0,5 kg menej,,,

radina
11. júl 2012

@deinad Ahoj, takze ja som tiez dnes zacala 🙂 ... vybrali mi predtym cystu a po narkoze mi supli prvu stimulkovu injekciu 🙂 Tak som zvedava, co bude a snad daco vysedim !!!

deinad
11. júl 2012

@radina budem drzat silno paste 🙂 ja mam zajtra dalsiu kontrolu, zacala som trochu spinit, co je cudne par dni po skonceni mrchy...doktor povedal, ze to nie je problem, no aj tak mam obavy, som zvedava, co mi povie, boze nech je vsetko OK, inak tiez videl na sone cystu, tak mozno ze praskla, kto vie, obcas sa mi stava ze mam pri mrche cysty, ale oni vzdy odidu same, je to nevyspytatelne ten nas organizmus.

radina
12. júl 2012

@deinad Mne ti prave cystu vysali predtym, lebo vraj by to branilo rastu folikov. Ake hormony beries? ja diphereline a merional 4 davky. Drzim palce a daj vediet co a ako 🙂)

deinad
12. júl 2012

@radina no mne tu cystu nasli az pri stimulacii, ale kedze mam hodnotu AMH 0, tak som cakala, ze vajok bude malicko, preto ma ani tie 2 neprekvapili. Ja picham diphereline 1 davku a meniopur 3 davky, tiez prednison 2,5mg a dnes som zacala aj estrimax kvoli sliznici (pred 2dnami bola 7mm) a ako som zacala spinit a trochu krvacat vcera, tak dnes bola len 5mm. Tak nech sa to stabilizuje, aby mohol prebehnut ET.Doktorka mi pozerala na krcok a ze tam nevidi dovod, preco krvacam trosku, ze tam vidi len tu ovulacnu tekutinu, takze bola prekvapena z toho, mna uz moj organizmus teda neprekavpuje 😀 robi si co chce. A to mam hormony OK. Ale tak definitivne idem na OPU v sobotu, dnes som na obed pichala posledne davky hormonov a vecer picham pregnyl, zajtra uz len oddychujem 🙂, ako to ide tebe?

mala_agnes
12. júl 2012

Ahoj, prosím, stimuloval tu někdo s nízkým AMH tímhle protokolem:
TAMOXIFEN, 3- 7. DC. 2x 20mg ráno, 2x 20mg večer?
Pokud ano, jak jste dopadly? A prosím, nevíte, má Tamoxifen stejnou účinnost/sílu jako clostil? Díky.

radina
12. júl 2012

@deinad Jaj, to je smola...nepozerali ti ju v den zaciatku stimulky? mne takto zistili cystu aj min. mesiac a vtedy sa cely tento proces zastavil, paradoxne ta cysta nezmizla ani po vyse mesacnom brani antikoncepcie....az kym mi ju vcera nevybrali , ale som aj rada, ze sa to posunulo, aspon nestimulkujem v takom teple, ake bolo. nech nam to pocko taketo vydrzi, co najdlhsie 😉
Bohvie preco to spinenie :( snad to je vsetko OK ! ..... ja som zatial v pohodke, az na tu migrenu, co mam od vcera.
Ako mas riesenu PNku?

sasinkab
12. júl 2012

Pridadavam skusenost s DHEA. Ked som bola prvykrat na IVF (2008 - protokol myslim merional), mala som po stimulke iba dve vajicka , jedno sa oplodnilo, samozrejme k tehu nedoslo. Druhe IVF (2009-protokol gonal) bolo uz s DHEA , bola mi odporucena v ISCARE, brala som ju cca 3mesiace , davky sa postupne zvysovali, mala so 11vajicok, 5 uspesne oplodnenych, dve vkladali, dnes mam z tych dvoch krasnu 2rocnu dceru 🙂. neviem ci k tomu DHEA dopomohla alebo to bolo v tom, ze bol iny protokol, tiez som citala o DHEA nejake americke fora a studie a su preukazane lepsie vysledky 🙂 treba sa pytat lekarov, len pravdou je ze na slovensku vela lekarov nevie ani co to je ☹

yasminne
13. júl 2012

@sasinkab gratulujem a tvoj. pribeh ma nadchol. Vcera som sa dozvedela ze mam nizke amh 0,3 bola som raz na ivf a narastol len jeden dominantny folikul nastastie s dobrym vajickom ktore sa i oplodnilo ale bohuzial neujalo sa vo mne ☹ teraz sme mali dalsi cyklus IVF ale ked som sa dozvedela ze opat je len jeden folikul presli sme na iui....az potom som sa dozvedela o tomto hormone...teraz studujem vsetko o tom...a tiez to chcem skusit s DHEA. dalsi cyklus IVF by mal byt az v septembri tak ak ani terajsie iui nevyjde snad to DHEA pomoze 😉

maybay
13. júl 2012

Holky, v unoru mi byl zjisten AMH 0,67, doktor me poslal do CARu s tim, ze mimi bude asi jen z darovanych vajicek. Byla jsem z toho hodne spatna, sli jsme do Gennetu a zadarilo se nam na druhy pokus IUI takze to nevzdavejte!

rienok
13. júl 2012

@yasminne ahoj a mas dhea? lebo ja mam cca 150 ks tabletiek 50mg a 25mg DHEA, pôvodná cena bola cca
€ 60,00 tu je link http://www.biovea.com/uk/product_detail.aspx?NA... dam to za polovicu, uz to nevyuzijem 🙂

radina
16. júl 2012

@deinad Ahoj moja, ako sa mas? ako si na tom? ja som bola dnes na prvom UTZ. Vyzera to zatial celkom nadejne, nechcem to zakriknut, ale zatial mame v oboch vajkach po 4 ks 🙂

radina
16. júl 2012

@sasinkab To je pravda, ja mam pocit, ze ani o amh moc nevedia.

deinad
16. júl 2012

@radina tak toje super spravicka, len sa pekne setri, aby vajka krasne rastli a boli vsetky zrele. Ja len oddychujem, ale brucho ma velmi boli od OPU neviem preco, snad je to OK, ja zajtra volam rano do CAR, a verim ze pojdem po bublinku 🙂