DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
@silvinkabb
@lenka_13
ako dlho ste uzivali dhea ked ste spozorovali nejaky vysledok? lebo ja som mala po mesiaci nulu,,, teda tri krasne foliky ale prazdne a teraz je to viac ako tri mesiace co uzivam 75mg,,, mno a uvidime zajtra na scane ci nejaky folik bude,,, len aby aspon jedno zdrave vajko v nich bolo 😕
@lola911 no tri mesiace je minimum. Takze ja uz idem 4. A po 2,5 bolo vidiet. Juj drzim palce, daj vediet potom 🙂
@lola911 Tri mesiace som to uzivala. Lekarka vravela, ze niekde sa pise, ze by sa to malo pol roka uzivat ale ze z ich skusenosti su tie tri mesiace v pohode. Najhorsie je, ze teraz ani neviem, ci mi to nejako pomohlo, lebo pri soft stimulacii som sice mala jeden folikul ale praskol. Takze to ci v nom bolo dobre vajicko sa uz nedozviem :-\
@silvinkabb A uzivas to permanentne? Alebo ti stacili tie 3 mesiace na to, aby to malo nejaky dlhodobejsi efekt?
@lenka_13 pisem vyssie, ze idem uz 4. ano kazdy den
ahojte dievcata, D3 beriem dlhodobo, AMH si lieta hore dole ako sa mu chce, 0.43-0.79-0.79-1.41-0.41... neviem, co si o to mysliet. nastastie fsh je ok, drzi sa medzi 3-5..
ALE, pred rokom som mala robeny obsirnejsi HP u mojej gyndy a hormon DHEA v krvi mi vysiel 0,78 pricom norma je do 8. teraz mi doktor v CARe tento hormon nevysetroval.. trosku ma zarazilo, ked mi robil USG a ja som sa ho popritom pytala, ci este nedosli moje vysledky AHM, pousmial sa ironicky, ze naco mi to je, ze to je "nova moda" a ze jemu staci ako tam teraz pozera a vidi na ultrazvuku, ze sa pohybujem niekde medzi 1,5-2, takze pohodaaa. nato zavolal do labaku a odnota je 0,41. tak neviem, co si mysliet. zrazu sa zatvaril, ze fuuu, tak to uz nie je take ruzove a mam si kupit DHEA a brat 25 mg/den. avsak doma som pozrela tu moju hodnotu a nemyslim si, ze by mi prave chybal. neublizim si tym nejako? dakujeeem
Baby, potrebujem zvýšiť AMH, kúpila som si od Swansonu vitamín D 5 000 iu, koľko kapsúl denne môžem naviac? Na letáku je, že 1 kapsula denne, ale viem, že baby na MK berú vyššie dávky... ďakujem za rady.
@mojpoklad mala by si si dat najprv zmerat decko a potom nadavkovat.
@silvinkabb robili mi v CARE, ale ešte neviem výsledok
@alica311 ahoj ja som mala tie isté lieky vajíčka Z toho len dve A ani jedno kvalitné čiže ani neoplodnili 😔
Ahojte, dnes som mala vysledky z HP, AMH sa mi za mesiac znizilo z 4,6 na 3,6 a FSH som mala 20, myslite, ze sa s tym da nieco este robit? Dr. Stenova v Gyn-fiv mi povedala, ze nie je na co cakat a rovno zacat riesit IVF.
@leelloo aha...az teraz som to lepsie precitala....to 4,6 som nezaregistrovala ako znizenie,ale ako hodnotu,preto sa mi to nezdalo.
No a to FSH...hmmm to znamena,ze hypof.dostava znamenie,ze musi stimulovat vajecniky,aby lepsie pracovali...ale urcite este nie je nic stratene....drzim palce a zelam vela ststia.Urcite sa najdu dievcata,ktore sa v tom super vyznaju 🙂
@kaciatko1104 ideš do druhého kola?
@alica311 áno od 15.4. Začínam stimulku 😊 ty?
@kaciatko1104 Zatiaľ ešte neviem, tiež sme mali naplánované na prelom apríla a mája, podľa ms, ale momentálne som na bode mrazu, odporúčajú nám už dar. spermie, tak sa s tým snažíme nejako stotožniť. Tento mesiac mi meškala ms, tak som bola v utorok na krv na hcg test a mala som len 6,46 a dnes kontrolný odber a už čistá 0, takže sa čím viac s manželom už tušíme, že s mm spg to už asi nepôjde, embrijká sa prestávajú nejako vyvíjať. A akými liekmi budeš teraz stimulovať. Mne navrhli clostil a menopur, takže by som mala ísť skôr do softu.
@alica311 ja ešte neviem ja som tam od februára nebola ale tuším že mi dá gonal lebo mi ho kazala odložiť po prvom stimulovaní že sa ešte môže hodiť a viac neviem no môj partner má tiež zlý spg ale dáme isci snáď to pomôže ja sa len bojim že mi nezaberu zasa lieky a zbytočne zahodim ďalší pokus a nedôjde vôbec K oplodneniu 😔
@kaciatko1104 Ja viem, že človek sa bojí, ale nesmieš tak myslieť, ja som tiež na tom dosť negatívne naladená, ale treba robiť aj so psychikou a veriť, že to víde... Kam chodíš do Caru? My sme to s Dr. ďalšiu stimulku preberali, takže určite sa na to spýtaj, aké máš lieky, či ti dajú vyššie dávky aby sa to nezopakovalo...
@alica311 chodím do iscare V ba a ty?
@silvinkabb Ahoj, tak sme sa vratili zo slovenska s nulovym vysledkom,,, len jeden folik a vajicko ziadne,,, ideme teraz do nativu s tym ze nadalej beriem dhea,,, tiez uz taham 4 mesiac,,, beriem dhea od polovice decembra a vysledok zatial ziadny 😒 ,,, moj dr. hovoril ze minimalne 3 mesiace treba uzivat ale niekomu zaberie a niekomu nie 😕
@leelloo ahoj,,, pozeram tvoje hodnoty,,, podla mna by si si mala nasadit dhea,,, fsh 20 je dost vysoke,,, ma sa pohybovat medzi 3-10,,, ja som mala 14 a s dhea mi kleslo za 3 mesiace na 4,2,,,, s tvojim amh by si mala mat pri softe 3-5 folikul,,, o vajickach nehovorim lebo foliky mozu byt aj prazdne,,, to zalezi dost aj od veku zeny,,, neviem kolko mas rokov ale podla foto vyzeras mladucka,,, tak by tych prazdnych nemalo byt vela,,, neviem ci beries aj nejake vitaminy,,, tie tiez pomahaju,,, d3 a dhea je na zvysenie amh 🙂
skus si to nasadit takto a potom podla vysledku ivf upravit d3 vitamin 🙂
D3 2-2-2,,, dhea 75mg denne 2-0-1,,, femibion x1,,, zinok x1 ,,, magnezium x1,,, omega 3 lej x1,,, coenzyme Q10 x1,,, matersku kasicku x1 🙂
@lola911 to ma mrzi moja ☹ hej hej aj mne to bolo povedane ze dlhsie no uvidime. A nativ preco?

@lenka_13 no ja napriklad viem ze pomohlo. Predtym som prirodzenene nemala nic, iba nejake "zbytky" ako to moha vola 😀 a teraz mam kazdy mesiac jeden krasny velky folik 🙂