Dobrý deň žienky, rozhodla som sa, že sem napíšem, čo ma trápi, že mi snáď niekto niečo poradí. Už vyše mesiaca a pol mám zvýšené teploty. Všetko začalo bolesťou v pravom podrebrí a neurčitým pichaním pri pupku. Skončila som v nemocnici, kde na nič neprišli. Mám za sebou 4 x sono, 2 x hadička do žalúdka, CT brucha a malej panvy s kontrastom, MR tenkého čreva, neúplna kolonoskopia. Nespočetne veľa krát braná krv, ktorá nič neukázala. Dutiny a zuby ok. Na ženskom zistené folikulárne cysty + kojila som rok a pol a menštruáciu som ešte nedostala. Na výtere z krku zistený streptokok a zlatý stafylokok mrsa, liečený biseptolom, ale nepreliečený. Hematólogia krv ok. Do toho ma začalo pobolievať na hrudi, tak raz na jednom mieste, raz na druhom. Išla som s tým na urgent, ale určite to nebol infarkt. Z toho stresu som schudla 2 - 3 kila a nemožem spávať:( Na nete čítam samá rakovina, teraz som čítala o lymfóme..Neviem, kde sa mám ešte obrátiť. Pociťujem úzkosť, strach a paniku. Ďakujem
Ahoj. A ako velmi mas zvysene teploty?napisala si ze mas folikularne cysty... Ja mam z cystami bohate skusenosti a ze ju mam okrem bolesti v podbrusku viem prave podla toho ze mam mierne zvysenu teplotu a celkovo sa citim tak akokeby na mna nieco liezlo ze cele telo ma pobolieva... Hlavne ku veceru... Akonahle sa cysty zbavim prejde to. Je to zvlastne a aj dr mi povedal ze tak sa cysta neprejavuje ale lazdy mame iny organizmuz a reaguje inak... Drzim palce nech si cim skro fit
@fantaghiro21 Tak dlho...? Vidím, že v tom nie som sama..Ale máte toho dosť...A ten nádor na obličke...? Ako sa na to prišlo?
Ja mám tak isto celiakiu, od narodenia. Iné testy mi ešte neboli robené, až 25.7 idem k imunologičke.
Brali mi krv, crp, sedimentáciu, na hematológii, na gastre a nič také sa nezistilo. Akurát na hematologii, jeden parameter retikulocyty trošku znížené. Vyhodnotili to ako mierny nedostatok železa.
Za svojou obvodnou chodím ako na klavír, len mi popíše papieriky k iným doktorom a ja chodím jak stratená hore dole. Neviem už na čo ešte ísť, ako to riešiť....Lebo ta psychika ma ťahá dole, každým dňom.
O tej histamínovej si prečítam, ďakujem.
@milus777 Mám ich na oboch vaječníkoch, lebo som dlho kojila a menštruácia nikde. Moja ženská mi povedala, že po poslednom ultrazvuku bola aj sliznica nízko, akoby mala prísť ta menštruácia a tým, že to stále nemám, tak som v takej "cudnej" fáze. Do včera som mala teplotu 37 a keď mi včera pichli na ženskom vyvolávačku, tak mi stúpla na 37,4. Ale neviem či to má s tým súvis..
Ja som sa so zvysenou teplotou borila 10 rokov. Podstupila som vsetky vysetrenia, nic nenasli. Nakoniec som si dala vybrat vsetky mandle, teploty ustupili asi na mesiac a boli spat. Co jedine mi pomohlo bol prechod na protizapalovu stravu. Trvalo to asi pol roka a teploty odvtedy nemam vyse 3 rokov. Organizmus sa dal doporiadku a vyriesilo mi to aj dalsie zdravotne problemy. Drzim palce.
https://www.modrykonik.sk/forum/alternativna-liecba/protizapalova-prirucka-zdarma/
@janaaaaaaaaa 10 rokov? To je strasne...Ani som netusila, ze by to mohlo tolko trvat:(:(:( Dakujem. Idem citat...
Hlavne sa nestresuj, ono zvysena teplota aj brusne problemy mozu intenzivne suvisiet prave so stresom. Porozmyslaj, kedy ti to zacalo, nestalo sa nieco v rodine? Nemoze to suvisiet s niecim psychosomatickym?
Dolezite je, ze ti nic nenasli, ziadny zapal slepeho creva alebo nieco podobne, tym padom by som sa nestresovala. Vacsinou ide o nejaky skryty zapal, s ktorym telo nedokaze uz bojovat. Zmena stravy ti urcite neublizi, prave naopak.
Tiez to moze suvisiet s nastupom zenskeho cyklu, predsa len telo je v inom stadiu pocas kojenia...
Daj si oddychovy rezim, odporucam homeopatika Sedatif PC a caj na dobru noc pre deti - silny odvar na noc (to ti nemoze uskodit ani ked kojis)...
Osobne by ma dost trapil ten zapal v nose, daj si to urcite preliecit poriadne, taky zapal zbytocne oslabuje imunitny system. Ten stafylokok - si si ista ze sa jedna o MRSA?
@janaaaaaaaaa Ono to začalo bolesťou pod pravým rebrom...potom ma začalo pobolievať brucho...a potom prišla teplota...medzi tým som kojila a kojila, lebo malá nechcela poriadne jesť..v noci sa budila tak zo tri krát...takže som mala stále deficit spánku...cez deň dve deti...staviame dom, teraz v lete sa máme sťahovať...a hlavne stres každý deň...tak som to pociťovala...A aj keď som prestala kojiť, ms neprišla a neprišla doteraz..zatiaľ ani s vyvolávačkou...a to mi robili výter z krku...a tam mi našli toho zlatého stafylokoka...a je to MRSA, tak je napísané aj v papieroch...robili aj kultiváciu....no netuším od kedy to tam mám...
Ahoj. Ja mám tiež už dlhšiu dobu horúčku. Začalo to bolesťami hrdla opakovane. Kojila som tak som myslela že Mizerná imunita. Potom som dostala angínu dali mi penicilín.po dobrati opäť horúčka a vysev po celom tele. Nechali si ma na kožnom . Tam som musela ukončiť kojenie, hneď do troch dní menštruácia. Stále mi pretrváva zvýšená teplota 37,3. Doktorka mi povedala že to nie je teplota. Tak neviem.
@janaaaaaaaaa A čo môžem do frasa s tým urobiť? Keď mi robili kultiváciu tak 2 položky boli citlivé, jedno bolo ten biseptol a druhé teraz neviem. No ja som si myslela, že sa to dá zničiť. Teraz čo to budem mať celý život a mi to bude robiť problémy....?????? Som nahnevaná, že som to chytila a ani neviem, kedy a kde...či to bolo teraz, keď som ležala 2 dni v nemocnici alebo to mám od pôrodu v roku 12/2016.
A chrbtica..už som začala cvičiť takú sériu cvikov na chrbát..tak dúfam, že pomôžu.
rezistentná je opak
Ja čo viem tak je to strašná sviňa a nereaguje takmer na žiadne antibiotiká. Ak ten tvoj druh je predsa len na nejakých zopar antibiotík citlivý tak to je ten lepší prípad.
Skus si o tom MRSA stafylokokovi nieco prečítať, napríklad Wiki by to mohla dať odpovede na tvoj otázky: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Methicillin-res...
V tom clanku je aj časť treatment - liečba.
Ja som uz tolko citala, ze som musela prestat, lebo ked som dosla k bodu, co vsetko moze sposobit tak konec. Radsej by som ho nemala, ako mala:( Hladala som kade tade, nejake rady, jak sa toho zbavit..nasla som aj prirodne, kapucinku velku, no pochybujem, ze pomoze:(
Ak ti môžem poradiť, ja som sa dlho trápila s baktériou, síce inou ale vybrala som tri dávky antibiotík, stále tam bola... Už som bola z toho na nervy.
Spravila som to nakoniec úplne naopak: v prvom radezmena stravy a Wobenzym na dva mesiace (v tvojom prípade možno skôr serrspeptázu by som volila) a až potom som dala ďalšie antibiotiká nie na 7 dní ale na 10 (prípadne možno až 14 by som volila pri MRSA)...
Ak to nemáš v akútnom štádiu, porozmýšľaj nad tým. A nech ti doktorka sa antibiotiká ktoré sú odporúčané v článku (ak nájde prienik s tými na ktoré sú citlivé).
Tak som postupovala ja a zbavila som sa toho raz a navždy)...
@janaaaaaaaaa Dobry..predstavte si, bola som na kontrolnom vyetere a uz sa ziadna MRSA nepotvrdila...som ozaj rada...Zabral ten Biseptol s Kapucinkou velkou...Len teplototy su stale:( Takze za tym to nebolo..Dalej som sa nepohla:(
Gratulujem tak to je naozaj výborné. A tie teploty sú aké vysoké?
@janaaaaaaaaa Oni su kazdy den, 37,1 az 37,4. Rano zacnu, vecer skoncia.
Alergolog, endorkinologia..... Ja mam teploty do 37,6 už od maja 2017( ked som porodila )
Pomalicky sa pridruzievala strasna unava , nemožnost vstat z postele , bolesti klbov, svalov, ako pri horucke.. odchadzanie klbov. Mala som aj zapal uponov sliach,...Neskutocne vyliečit sa. Stale som chora...proste pocit strašny.mala som take bolesti svalov, taku unavu, že som sa nedokazala postarat o dceru (ale musela som sa prekonat ) ....o iných prejavoch už ani nehovorim...
Z krvi mi zistili rapídny nedostatok B 12 , zvyženy bilirubin. nizky pocet trombocytov, atd...ale mam podozrenie na histaminovu intolerancu, na co som prisla už minulý rok... Je mi zle z niektorých druhov potravim ...
Okrem toho mam celiaku, intoler, na mlieko... Chodim každý rok na endokrinologiu...
Akurat ma caka MR kvoli nadoru na oblicke...
Co to znamena, že Vam brali krv ? Ake parametre..Tych parametrov, ktore by mal / može lekar vziat je kvantum.. Možno Vam prave nezobral to, co by bolo potrebne....
Odporučam prečitat https://histaminovaintolerancia.sk/hit/priznaky...
Držim prsty