icon

Dlhodobý svrab

typek89
16. nov 2025

Ahojte, už od leta sa trápim svrabom.. všetko periem pravidelne nachvíľu mám pokoj potom sa zase začnem vyhadzovať, neviem čo viac už mám robiť. Práčka inú teplotu ako 60 - 90 nepozná, mám 4 nátery za sebou aj sirovu masť aj infectoscab a vždy tá pliaga z niekade vylezie

anonym_dd27d1
16. nov 2025

@typek89 hospitalizacia na koznom
Mali sme take pripady

majamat
16. nov 2025

ta pliaga je uz akasi odolna.

anonym_893ca3
16. nov 2025

Ivermectin (aspoň 3 dni a o týždeň znova 3 dni) plus natierať sa sírovou masťou a Infectoscab. Všetko dezinfikovať, čo sa nedá oprať, strčiť do mrazničky (vankúše, pérové bundy..), sprchovať sa s dezinfekčným gélom, vlasy tiež.

kiki68
17. nov 2025

Neni tam mesiac/ dva na ivermectine? Tam uz musis mat lieky 24h v krvi, ine nepomoze

typek89
autor
17. nov 2025
@anonym_dd27d1

@typek89 hospitalizacia na koznom
Mali sme take pripady

@anonym_dd27d1 kozna ma vzdy odfajcila s tym ze to nemam, a za dva tyzdne kanalik novy s ciernymi bodkami, minule mi len sestricka predpisala ked ma videla.. ale mam aj strach uz o svoju kozu aby som si ju neznicil.. nikdy som nemal problem s kozou

typek89
autor
17. nov 2025
@anonym_893ca3

Ivermectin (aspoň 3 dni a o týždeň znova 3 dni) plus natierať sa sírovou masťou a Infectoscab. Všetko dezinfikovať, čo sa nedá oprať, strčiť do mrazničky (vankúše, pérové bundy..), sprchovať sa s dezinfekčným gélom, vlasy tiež.

@anonym_893ca3 tri dni? zohnal som si recept len teraz zhanam ivermektin, ale clovek od ktoreho som si to vybavil tak mi povedala ze iba jedna davka ze sa nemam opovazit si to dat za 7 dni zase... minimalny rozostup 6 tyzdnov to len co mi povedala

typek89
autor
17. nov 2025
@anonym_893ca3

@anonym_893ca3 a ako sa dostanem na hospitalizaciu na kozne?

juliet86
17. nov 2025

co vsetlo robis co sa tyka dezinzfekcie? pocula som uz aj o ludoch co vyhodili uplne vsetko vratane matracov a vsetkeho textilu z bytu

taktotedanie
17. nov 2025
@typek89

@anonym_dd27d1 kozna ma vzdy odfajcila s tym ze to nemam, a za dva tyzdne kanalik novy s ciernymi bodkami, minule mi len sestricka predpisala ked ma videla.. ale mam aj strach uz o svoju kozu aby som si ju neznicil.. nikdy som nemal problem s kozou

@typek89 tak si najdi inu

anonym_893ca3
17. nov 2025
@typek89

@anonym_893ca3 tri dni? zohnal som si recept len teraz zhanam ivermektin, ale clovek od ktoreho som si to vybavil tak mi povedala ze iba jedna davka ze sa nemam opovazit si to dat za 7 dni zase... minimalny rozostup 6 tyzdnov to len co mi povedala

@typek89 priateľ bral Ivermectin týždeň vkusne a o 3 týždne znova týždeň. Ja tak, ako som ti napísala. A svrab zmizol.

anonym_893ca3
17. nov 2025
@anonym_893ca3

@typek89 priateľ bral Ivermectin týždeň vkusne a o 3 týždne znova týždeň. Ja tak, ako som ti napísala. A svrab zmizol.

@anonym_893ca3 vkuse

typek89
autor
17. nov 2025
@juliet86

co vsetlo robis co sa tyka dezinzfekcie? pocula som uz aj o ludoch co vyhodili uplne vsetko vratane matracov a vsetkeho textilu z bytu

@juliet86 madrac mam obaleny vo folii uz tyzden, auto som vystriekal tym sprejom, periny mi pozicala mama, svoje periny som zavrel do vreca na dva tyzdne .. mam aj spolubyvajuceho na byte ktory to dotrepal a polroka mu kozna davala masticky na alergie a exemy a az ked bola kozna na pnke a siel k zastupujucemu koznemu tak ten mu povedal ze mame svrab. tak sme sa v auguste natreli infectoscab 2x, ja som este siel za mojou koznou za dva tyzdne tak ta mi dala sirovu masť som sa mastil tri dni a 5 dni som bol z bytu prec u nasich na dome aby izba ostala bez mojej pritomnosti.. bol chvilu klud a 8mi tyzden po sirovej masti sa mi vyhodil kanalik na stehne. tak som mu povedal ze to zase mam a jemu kozna zase tvrdi ze on to nema ze nemoze prejst liecbou lebo ma znicenu kozu a povedala mu ze nemame pouzivat spolocne handry, a to sme nerobili ani pred tym. jedine ak sme dake veci spolu oprali dake biele tricka coho je malo z toho som to mohol vtedy chytit jedine, ale tak fungovalo sa polroka normalne lebo mu povedala ze ma alergiu na kov a on bol zasvrabeny od hlavy po paty. a bojim sa ze ja tak dopadnem

typek89
autor
17. nov 2025
@anonym_893ca3

@anonym_893ca3 okej, a to kazdy den vecer tu davku ste brali co sa rozpocita na vahu? z kade ste tolko ivermektinu zohnali?

anonym_893ca3
Autor odpoveď zmazal
anonym_893ca3
17. nov 2025
@typek89

@anonym_893ca3 okej, a to kazdy den vecer tu davku ste brali co sa rozpocita na vahu? z kade ste tolko ivermektinu zohnali?

.
@typek89 ja som jedla 2tablety 3 dni po sebe, týždeň pauza a znova 2 tbl.3 dni. Nalačno. Zohnal priateľ zo zahraničia.

kiki68
18. nov 2025
@typek89

@typek89 ivermectin kupis bezne v lekarni, tiez sa pouziva vo velkom na veterine ( prave na dlhodobe typy parazitov, tiez na srdcove a podkozne typy dirofilarii), nez to ludia nezabralo jest pocas COVID, tak vacsina nevedela, ze taky liek vobec existuje. Muz to mal napr na liecenie plesne na nechtoch na nohach. Proste to zabilo tu plesen a nechty vyrastli krasne bez nej.

typek89
autor
18. nov 2025
@kiki68

@typek89 ivermectin kupis bezne v lekarni, tiez sa pouziva vo velkom na veterine ( prave na dlhodobe typy parazitov, tiez na srdcove a podkozne typy dirofilarii), nez to ludia nezabralo jest pocas COVID, tak vacsina nevedela, ze taky liek vobec existuje. Muz to mal napr na liecenie plesne na nechtoch na nohach. Proste to zabilo tu plesen a nechty vyrastli krasne bez nej.

@kiki68 nekupis nikde na Slovensku v lekarni, lekarnicka ma poslala do Rakúska

typek89
autor
18. nov 2025
@anonym_893ca3

.
@typek89 ja som jedla 2tablety 3 dni po sebe, týždeň pauza a znova 2 tbl.3 dni. Nalačno. Zohnal priateľ zo zahraničia.

@anonym_893ca3 na predpis ci aj bez predpisu? lebo kamoska mi vybavila nieco ale od veterinara a mam trochu obavy, či to môže jesť človek

kiki68
18. nov 2025
@typek89

@kiki68 nekupis nikde na Slovensku v lekarni, lekarnicka ma poslala do Rakúska

@typek89 tak si daj na veterine vypisat recept a chod do Rakuska. Na veterinarny recept to kupis bez problemov. Zijem v AT a bezne kupujem veci na recept pre jedno OZ.

kiki68
18. nov 2025
@typek89

@anonym_893ca3 na predpis ci aj bez predpisu? lebo kamoska mi vybavila nieco ale od veterinara a mam trochu obavy, či to môže jesť človek

@typek89 moze to brat clovek, je to rovnaky liek, neexistuje rozdiel pre ludi a zvierata v tomto pripade. Moze byt iba inak urcene davkovanie podla diagnozy

kiki68
18. nov 2025

Ivermectine je vzdy na predpis, aj na veterine to je na predpis

anonym_893ca3
18. nov 2025
@typek89

@typek89 ja som mala z Turecka z lekárne, žiadny recept.

typek89
autor
19. nov 2025
@kiki68

@typek89 moze to brat clovek, je to rovnaky liek, neexistuje rozdiel pre ludi a zvierata v tomto pripade. Moze byt iba inak urcene davkovanie podla diagnozy

@kiki68 jj zohnal som vcera, pan ochotny vsetko mi povedal, vravel ze ho sam uzival a nemam sa nicoho bat.. no tak uz teraz len cakat ci budu natery stacit, lebo medzi natermi neviem ci to ma vyznam brat aj ivermektin

typek89
autor
19. nov 2025

dufam ze to uz prejde lebo je to na drbnutie, chcem späť normalny život

kiki68
19. nov 2025
@typek89

@kiki68 jj zohnal som vcera, pan ochotny vsetko mi povedal, vravel ze ho sam uzival a nemam sa nicoho bat.. no tak uz teraz len cakat ci budu natery stacit, lebo medzi natermi neviem ci to ma vyznam brat aj ivermektin

@typek89 zacala by som tvrdo ivermectine a doslova to zabit vsade v tele a mast k tomu. Ono je to vraj velmi odolne tie potvory

typek89
autor
19. nov 2025
@kiki68

@typek89 zacala by som tvrdo ivermectine a doslova to zabit vsade v tele a mast k tomu. Ono je to vraj velmi odolne tie potvory

@kiki68 no len mal som skor mast ako ivermectin, tak som to nechcel odkladat... btw nazor koznej aj z okolia co si tym ludia presli je ze im stacila len mast, ci si radsej mam dat aj ivermectin aj ked v piatok mam dalsi nater? ja neviem uz fakt