Dobrý večer prosím Vás má tu niekto skúsenosť, že mu vypadali vlasy aj všetko ochlpenie na tele?
A zistili mi aj z čoho
@ketrin3112 stres. Mal velmi ťažký rok
alopecia areata...asi si uz googlila..autoimunne ochorenie
@kstanka ja som si není vedomá že by bolo v mojom živote niečo az tak drastické aby to spôsobilo tak stres bol aj je určite ale dokážem ho zvládať ale mojím najväčším šokom bolo toto keď mi všetky vlasy ostávali na hrebeni a doteraz som sa ani od lekárov nedozvedela prečo a z čoho a ani mi nič NATO nedali
@brita7777 hej asi som prečítala všetko je to divné ani neviem či mi ešte vôbec narastu
@ketrin3112 tam behom roka ocovi zistili ca s rýchlym spádom, ťažký rozchod s priateľkou s ktorou mal syna a ktorému dg sval distrofiu.... Ani on nic neuziva bol aj liecitelmi a nik mu nepomohol.
@kstanka už si pripadám ako švihnuta keď položím lekárom otázku čo bude ďalej veď načo si človek platí celý život zdravotnú keď nema na nič nárok verím tomu keby sa to stane niekomu zamoznejsiemu tak už má na hlave aj konskú hrivu čo by sa mu tak pchali do zadku a nás obyčajných si hádžu ako horúci zemiak
Mojej tete tiež zo stresu ale dávala si nejakú vodičku na vlasy a pomohlo. A postupne zabojovala so stresom. 🙃
@ivangeline už som minula veľa peňazí za vitamíny vodičky a všetko ostatné je to na zblaznenie keď žena príde o korunu krásy 🥺
@ketrin3112 viem si predstaviť. Parochňa, nič iné.. nateraz. Možno je to predsa len nejaké vzácne ochorenie..
kamos to ma tiez uz asi 20rokov...nvm ci je to liecitelne s sutoimunnymi ochoreniami je to narocne... ale vzdy existuje pomoc ci uz psycholog alebo overeny liecitel netreba to vzdavat drzim palce
@ivangeline je to autoimunne ochorenie, vyskytuje sa bohuzial ano stratit vlasy musi byt velmi narocne ☹
@brita7777 hlavne pre ženy..ale sú fakt parochne a kadernícky, ktoré veľmi dobre poradia a upravia.
@ketrin3112 je jedna lekárka ktorá sa tým zaoberá dok Zelenková nachádza sa vo Svidníku, ale tiež sa priprav že prídeš o peniaze ale budeš mať vlasy.
@ketrin3112 https://zena.sme.sk/c/5286689/kam-sa-tie-vlasy-... tu je aj članok s touto doktorkou Zelenkovou.
@ketrin3112 Mas v poriadku oblicky? Ludia, co maju problem s oblickami mozu prist takto o vlasky, prinajmensom sa im zmeni kvalita a hustota vlasov. Moja mama mala vzdy havranie vlasy, pevne a silne ako droty, a potom zrazu zacala mat take jemne a redsie, az sa prislo na problem s oblickami.
@modrymotyl8 máte s ňou skúsenosti
môjmu otcovi len chlpy...bral chemoterapiu. Viac mu chlpy už nenarástli...
@ketrin3112 trosku ano,bola som za nou ale iba raz odradila ma dialka cestovanie za nou...Prvykrak ako tam pojdes tak ti da lieky na zapal,lebo ak mas v tele zapal aj z toho padaju vlasy...Ale ako vravim treba tam pustit aj peniaze...
@ketrin3112 ahoj a krvný obraz ti spravila? Aj mne vypadali, z krvi mi zistili lupus - imunitne ochorenie, po začatí liečby mi dorastli. Bola som aj u koženej, ta mi dala vodičku Alpicort, aj zinkorot som brala.
neprijemne, to len z nicoho nic, ci nejaky dlhodoby stres to spustil ?
@brita7777 ja mám od mala oslabenú imunitu, potom sa pridala aj anémia - problém s krvou, potom ekzém a keď mi zistili lupus bola som na materskej, čiže pracovný stres to nebol. Pýtala som sa aj na reumatologii, že čo to spúšťa , tak mi lekárka odpovedala že to sa nevie. Ale stres je spúšťač väčšina chorôb.
@ketrin3112 ahoj vlasy dorástli?
@biba12 ahoj ešte nie ešte stále mám holú hlavu☹️
@ketrin3112 napíšem ti mail.

@ketrin3112 môjmu znamemu