icon

Domáce triky na liečbu zarasteného nechtu na nohe

zralocik123
29. mar 2025

Ahojte mám na nohe na palci zarastený necht, hnisá mi to, bolí ma to keď chodím. Neviete o nejakých domácich trikov aby mi to prešlo? Nechcem ísť chirurgovi..,poraďte ďakujem🙂

loliki
29. mar 2025

Vyriešia na pedikúre. Treba tam ísť.

nika_val
29. mar 2025

@zralocik123 mávam to už roky a často ale to jedine vyčistiť, vystrihať poriadne (pokiaľ v tom nemáš skúsenosť tak radšej nechaj na pedikérku) a poriadne natrieť ichtiolom (taká tá hnedá masť) to ti vytiahne pekne hnis a zápal 🙂

maminkadeticiek
29. mar 2025

Ichtiolova mast,sudocrem.Pridaj foto nech vidno v akom je to stadiu.

stellariaaquatica
29. mar 2025

Ja vždy používam babsky recept, kúsok mastnej časti slaniny priložiť na zapálené miesto, obviazat na prst na noc, do rána máš vytiahnuty hnis. Ak nepomôže, treba zopakovať. Ja mám zarastené vždy po ostrihani a toto robím minimálne raz za mesiac

riskoh
29. mar 2025

Nabstivit medicinsku pedikuru, mojmu otcovi liecili pomocou spony, okamzita ulava,ziadne strhavanie nechtu, akutne mu pomohol prikladat na hodinku -dve nastruhany zemiak

ada12345
30. mar 2025

Vyhladaj medicinalnu podologiu. Tam ti s tym pomozu. Chirurgia je naozaj az uplne posledna moznost.

lasona
30. mar 2025

Ist k pedikerke , poriesit prečo nechet zarasta. Urobit tamponadu, možno bude treba aj sponovat.

kitycat
30. mar 2025

Vyriesit cim skor u odbornikov, vsak to musi but strasne.

anonym_583820
9. júl 2025
@nika_val

@zralocik123 mávam to už roky a často ale to jedine vyčistiť, vystrihať poriadne (pokiaľ v tom nemáš skúsenosť tak radšej nechaj na pedikérku) a poriadne natrieť ichtiolom (taká tá hnedá masť) to ti vytiahne pekne hnis a zápal 🙂

@nika_val Prosim ta ako si to vies tak vystrihnut sama? Chodim aj k pedikerke ale vrati sa mi to hocikedy...to si vystrihnes kusok nechtu od začiatku až po koniec nechtu? Dnes som to skusala vystrihla som ale už ku koncu sa to nedalo vydrzat myslim tam kde zacina rast necht.

nika_val
9. júl 2025
@anonym_583820

@nika_val Prosim ta ako si to vies tak vystrihnut sama? Chodim aj k pedikerke ale vrati sa mi to hocikedy...to si vystrihnes kusok nechtu od začiatku až po koniec nechtu? Dnes som to skusala vystrihla som ale už ku koncu sa to nedalo vydrzat myslim tam kde zacina rast necht.

@anonym_583820 vystrihnem potadiaľ pokiaľ to ide a pomaly to odstránim od zvyšku nechtu
Nikdy ten necht neťahám nasilu ani tú kožičku čo mi tam väčšinou zostane keď dám ten necht preč neťahám nasilu ale vystrihnem koľko ide
Vždy preventívne natieram ichtiolom po každom takomto vystrihnutí.