icon

Dostali ste už peniaze od štátu za očkovanie?

hejyou
12. júl 2021

Ahojte, presvedcili ste uz niekoho nech sa ide zaockovat,a dostali ste od statu aj peniaze zato? Citala som,ze to bude aj financne odmenene ak presvedcime na ockovanie danu osobu. Len neviem kde co zaregistrovat treba,kamosku som presvedcila ;) dakujeem

kate211
Autor odpoveď zmazal
zuzka_99
12. júl 2021

Trochu pudu sebareflexie si nechala kde?

hejyou
autor
12. júl 2021

@kate211 ved este som len zhanala ten link,ze kde to ta odmena.... kazdy si viac menej necha poradit od druheho,co uz bol zaockovany,ake to ma plusy ....zatial ziadnu nemam a ked bude 30 e tak mozme aj na poly ist,alebo si kupime kavu,pizzu a hned ucet za 30ku a pekny den za nami...;)

nafka0483
12. júl 2021

:D :D :D ja som tehotna, takze ockovana nie som. Ak sa po porode rozhodnem ockovat, tak z vlastnej vole. Ale ked bude naozaj fungovat tento sialeny system odmien, tak nevidim dovod aby som pri prihlaseni neuviedla, ze ma "presvedcil" manzel.

Neviem ci si fakt vsetky naivne mysliste, ze autorka tu ide zarabat na kamoske a robi nieco poza jej chrbat alebo co :D kebyze dakoho cudzieho, ako podomovi predajcovia slovakia energy, ktori vam tvrdia ze VSE konci :D tak nepovime, ze sa pochybuje.
Ale ku kamoske je asi uprimne a mozno sa obidve dobre pobavili na tom, ze "zhrabnu" odmenu a pojdu ju minut na kavu a fajny zakusok :D

asfodelka
12. júl 2021

@nafka0483 ja som Ti len odpovedala na otazku v poslednej vete. Nepisala som ze Ty posielas ludi ockovat sa. 🙂 ved mne je uprimne jedno ci vyuzijes odmenu za niekoho, to je Tvoje svedomie, Tvoji ludia.

alana1
12. júl 2021

no ja lutujem, ze su vsetci naokolo poockovani a aj nad 90r ...to by bolo penazi 🙂

alana1
12. júl 2021

aj na dovolenku by sa dalo ist 😂

zuzka_99
12. júl 2021

@alana1 Že mi nedali peniaze, keď som si dávala vyvolávačku, keď ma uspávali, keď mi umrtovali zub, alebo keď sme išli ako decká zo školy na povinné očko proti tubere 😀

kate211
Autor odpoveď zmazal
alana1
12. júl 2021

@zuzka_99 no veru...odteraz ziadna injekcia bez odmeny 😂

hejyou
autor
12. júl 2021

@zuzka_99 vidis to,a ja kvoli zubom chodim do Polska a tam to este zdravotna nasa preplaca a sluzby super

daom
12. júl 2021

Kam sme sa to dostali? Do uplnej riti, hnus ludia 🤮

hejyou
autor
12. júl 2021

@nafka0483 heej presne tak robia z toho vedu,jak keby neviem co bolo...ale unudene mami riesia ako vzdy vsetko ;) a to som sa slusne spytala.... inak mam v rodine tehotnu a dala sa zaockovat uz aj 2x pfizerom,tiez som sa pytala ci sa nebala a ci nechcela pockat. Povedala mi,ze nie lebo keby chyti koronu teraz pocas tehot.moze to mat fatalne nasledky pre dieta aj ju...tak asi naozaj ma pravdu v tomto...

nafka0483
12. júl 2021

@kate211 Princip je uplne rovnaky. Informacie su a su dostaupne. Aj o darovani plazmy, aj o ockovani. Akurat ze o ockovani su verejne debaty ovela silnejsie a rovnako tak aj sirenie roznych kontroverznych alebo aj priamo nespravnych informacii.
To ale neznamena, ze ked sa o to vsade hovori, tak ze kazdy tie debaty aj naozaj sleduje a ze sa nad tym aj zamysli.

Poznam aj ludi, ktori na vsetko info kaslali a az ked niekto pribuzny, alebo niekto komu doveruju tuto temu nacrtol, tak odpoved bola, ze aaaano? to treba brat vazne? no ja som tie debaty a spravy ignoorovala, ja toum nerozumiem, cize to fakt sa mam popytat lekara, mam si zistit?
Takze mozno slovo presvedcit nie je spravne, mozno by bolo spravne dat impulz, podnet porozmyslat o tom. Je uplne jasne, ze kazdy sa rozhodne sam. Do mna napriklad hustia v rodine aby som sa neockovala, pricom som jasne povedala ze tehotna urcite nie a po porode uvidim aka bude situacia, ake budu najnovsie poznatky, dostupnost vakcin atd. a naprike tomu ma stale presviedcaju - a myslis, ze to na mojom postoji nieco meni? Nie, stale si info zistujem zo zdrojov, ktorym doverujem ja a rozhodnem sa podla seba. A aj keby mali dostat milion za to aby som sa nedala, tak maju smolu, lebo ja som rozhodnuta ze teraz v tehotenstve nie a potom uvidim.

hejyou
autor
12. júl 2021

@alana1 neviem ci by ti vsetci ludia naokolo dali rodne cisla a ine udaje o sebe...takze nemas co lutovat,na dovcu by nebolo.

zuzka_99
12. júl 2021

@hejyou Prepáč, ale ty si neskutočne hlúpy človek. Musíš toho ešte vela doháňať, pretože to ako tu odpovedáš nemá ani hlavu ani pätu a tvoje argumenty sú na úrovni facebookových článkov.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hejyou
autor
12. júl 2021

@zuzka_99 fiiha tak povies,ze som hlupa? Ako v com teraz.... ze som zaockovana a kamoska sa tiez chce dat a mozeme z toho mat na kaffe ako bolestne,nic zle na tom.nevidim..ako to ze chodim k zubarovi do pl ci co sa ti nepaci... neviem aj ty mi prides hlupa ked teraz pomaly lutujes,ze si si nepytala za zuby,za narkozu za urazy.ved ak mas narok a si poistena preco to nevyuzit...

hejyou
autor
12. júl 2021

@viktorka48 hej aj mne by to bolo blbe presviedcat,ale povedat vyhody zaockovania mi niesu blbe ;)

zuzka_99
12. júl 2021

@hejyou Tvoja odpoveď mi dostatočne stačila.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hejyou
autor
12. júl 2021

@viktorka48 ja tiez pomaham zadarmo .. neboj sa nic,nehladaj za tym zle umysly.... vyhody nevyhody ako vsade...ale to uz je na kazdom z nas .

hejyou
autor
12. júl 2021

@zuzka_99 toto nieje odpoved na moju otazku...ale ked ti staci ok,pekny den 🙂

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
zuzka_99
12. júl 2021

@hejyou Mne postačilo, že si potvrdila všetkým to, akú kapacitu premýšlania vlastne máš.
Čo sa týka tvojej otázky, porovnávaš napríklad preplatenie 70€vého zákrok u zubára s odmenou za nahováranie inej osoby k očkovaniu. Všetko čo si tu vymenovala sú zákroky, ktoré si niektorí ľudia nemôžu dovoliť a tak žiadajú svoje zdravotné poisťovne (kam si riadne odvádzajú odvody) o preplatenie drahého zubného zákroku.
Porovnávaš neporovnateľné.

hejyou
autor
12. júl 2021

@viktorka48 heej? Mne zas vsetci vraveli plusy,ze su spokojni,ze nemusia sa davat testovat vkuse,ze cestovat mozu...tak ja som dala na ich rady a tiez som sa dala zaockovat a som spokojna ;)

abbey1
12. júl 2021

@hejyou Skúsim tvojou rečou. Heej? To je účel očkovania? Žiadne testy a cestovanie? To sú argumenty na presvedčenie kamarátov?

hejyou
autor
12. júl 2021

@zuzka_99 ahaa a tak zas potom netreba riesit nejakych 30 e..boze mooj ... stiahni si apku vszp penazenka tiez dobra vec...dufam ze sa k tomu budes stavat ako teraz ze cele zle vsetko 🙂

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hejyou
autor
12. júl 2021

@abbey1 mna to presvedcilo,mam male dieta,kazdy tyzden som.musela cestovat za testovanim, do zahranicia kde som mala tehotnu sesterku, tiez bolo riziko,aby som ich nenakazila,potom naspat cesta a byt v karantene...takze preto som nerozmyslala ze by som sa nesla zaockovat 🙂