Dostali ste už peniaze od štátu za očkovanie?
Ahojte, presvedcili ste uz niekoho nech sa ide zaockovat,a dostali ste od statu aj peniaze zato? Citala som,ze to bude aj financne odmenene ak presvedcime na ockovanie danu osobu. Len neviem kde co zaregistrovat treba,kamosku som presvedcila ;) dakujeem
@hiro Štát má hlavne slabú kapacitu zaočkovanosti a potrebuje nejak tie nakúpené vakcíny využiť 😀 Keď má štát na platenie reklám o očkovaní, vytvoriť propagandu vďaka známym osobnostiam a potom ešte zaviesť covid lotériu, prečo majú taký problém s vyplácaním bonusov za deti, alebo zvýšiť výšku dôchodkov?
Treba si poriadne nastudovat pravidla za sprostredkovanie, takze aj ked si kamosku nahovorila peniazky vidis podla vakciny tak cca o 2-3 mesiace...ked mas tolko energie na prehovaranie kamosov na ockovanie (ja som tiez zaockovana), tak si najdes aj tolko energie, sadnut na rit a nastudovata si poriadne tie podmienky.
@viktorka48 Ano, nenuti. Ani na ockovanie nikto nikoho nenuti. Ci riskujes tazke nasledky alebo smrt na covid je kazdeho slobodne rozhodnutie.
@lubkavargova1 pohode kava bude aj o 3 mesiace keby uz k tomu prislo...neboj sa nieje to dolezite to len tak ze ak je moznost tak ju prijmem ;)
@hiro zvlastne prirovnanie. Ak by som mala chore srdce a na vyber operaciu alebo nie, v zmysle ze zomriem alebo prezijem, je to trochu ine ako ked mam na vyber dostat koronu(ktoru som uz mala a nijako ma nepoznacila, musela som okolo deti fungovat aj s nou a keby som na 2tyzdne nestratila cuch ani neviem ze ju mam) a dostat koronu aj ked som zaockovana - nevidim ziadny prinos vakciny, aspon teda pre mna, v mojom veku a s mojom zdravim.
@missdiva ale to nieje o tom,ze presvedcim kamosku,ze pod sa zaockovat bude na kavu.... to je o tom,ze ak je kamoska nerozhodna a ja som uz zaockovana,tak poviem jej moje vyhody z toho,ci nejake priznaky boli a ked je ok,ze ma zaujem,tak som niekde citala,ze je tam narok aj na odmenu,tak sme sa potesili a hotovo nehladaj za tym nekale umysly. Boze moooj
Inak odpoved na tvoju otazku v hlavnom nadpise: Nie, lebo cela loteria a aj sprostredkovanie sa spusta az v strede mesiaca.
@hiro Ešte, že tu žije ovela menej ľudí s takým prízemným premýšlaním, ako máš ty.
@missdiva Autorka nikde nepise, ze kamosku presvedcila kvoli odmene!
Preco ju hodnotis ako neuprimnu kamaratku? Ved pise, ze s kamoskou pojdu na kavu za tie peniaze, netaji pred nou, ze za to neskor dostane odmenu.
A ze kto tu vytrhava veci z kontextu a prekruca a pod. Ona sa len opytala ako to je s odmenou ked sa kamoska rozhodla zaockovat. Nikde nie je anilen slovkom spomenute, ze to urobila kvoli peniazom.
Nemusite suhlasit s tymi odmenami, nemusite suhlasit ani s ockovanim ale vymyslat si faulacie okolo autorky a prekrucat jej tvrdenia, to je uz mimo.
@asfodelka No dobre, nie je 100% prirovnanie. Ked je niekto sebecky ze ma dobru imunitu a to ze koronu bude rozsirovat a ani o tom nebude vediet a nakazi ludi ktori si vakcinu nemozu dat napriklad pre to chore srdce tak ok... Ockovanim tu moznost ze sa nakazi znizi neviem ci 100 ci 1000x a aj ked sa nakazi tak toho virusu bude mat tak malo ze by musel den na niekoho kaslat aby ho preniesol zatial co neockovany vie jednym zakaslanim nakazit mnoho ludi spolu s nim v miestnosti.

@abbey1 Podla mna je jedno ake argumenty pouzije. Kazdy zachraneny zivot sa ceni. A stat si vybral vyplacanie tychto penazi. Neviem ci to je najvhodnejsie ale asi nad tym moc nerozmyslali len to prebrali z inych krajin.