icon

Dostupnosť lekárskych záznamov od psychiatra pre iných lekárov

25. máj 2025

Dobrý večer, nechcem vysvetľovať prečo ma to trápi, ale chcem vedieť, či moje záznamy napr z liečenia na psychiatrii (úzkostná porucha, paniky) vidia aj iní lekári napr v danej nemocnici alebo niekde inde v ambulancii napr ORL ambulancia a podobne? Ďakujem

Strana
z2
dori2
25. máj 2025

vramci hospitalizacie to moze mat kazda nemocnica inak, ale u nas je psychiatria a gynekologia skryta pre vsetkych ostatnych…

drahomirrra
25. máj 2025

Zvycajne ano, skrz ezdravie a liekovu kartu, kde si lekar vie pozriet, aku medikaciu uzivas.

autor
25. máj 2025

Lieky ešte chápem prečo, má to zmysel, ľudia častokrát ani nevedia poriadne čo užívajú, je to v rámci bezpecnosti pacienta. otázka mi napadla na popud toho že muž má známeho psychiatria v nemocnici a keď potreboval nejaké svoje výsledky z odberov lebo mal zápal pľúc, on mu ich zistil "v systéme". Tak či napr na gynekológii keď budem dajme tomu v pôrodnici budú pozerať na to prečo som tam bola hospitalizovaná a tak...

deti95060810
25. máj 2025

v rámci nemocnice vidia všetky pracoviská - vedia si vytiahnuť zdr. záznam od iného lekára ktorý je v nemocnici...
napr. pacient bol na urolog kde lekár napísal správu - túto správu si môže pozrieť hoc ktorý lekár ktorý je v systéme v nemocnici. - gyynekológ, neurológ, internista ....

deti95060810
25. máj 2025

ak je to v rámci jednej nemocnice tak áno budú vidieť prečo si bola hosp.

lienka.7
25. máj 2025

@autorka v rámci nemocnice to vidia, ja im aj bežné hovorím, keď odo mňa pýtajú správy, že veď prečítajte si, mate to v systéme... hľadajú podla rodného cisla. Videla som to na Antolskej, keď si lekar pozeral môj predošlý porod. A videl tam aj ako som bola na chirurgii, urgente a pod.
Pre ostatných by záznamy od gynekológa a psychiatra mali byť blokované- presne preto, aby si niekto len tak nepozeral tvoje citlive záznamy, napr.ci si bola na potrate a pod., ale v jednej diskusii tu písali, že vraj to je vidno. Myslím, že to bolo v spojitosti s tým, ze sestricka si to pozerala cez kartu lekára.

balerina2025
Autor odpoveď zmazal
balerina2025
25. máj 2025

neviem preco sa ludia hanbia za to ze su lieceni u psychiatra.

mandzula
25. máj 2025
@balerina2025

neviem preco sa ludia hanbia za to ze su lieceni u psychiatra.

@balerina2025 lebo nasa spolocnost stale nepochopila, ze liecba u psychiatra nerovna sa nebezpecny blazon.

lienka.7
25. máj 2025
@mandzula

@balerina2025 lebo nasa spolocnost stale nepochopila, ze liecba u psychiatra nerovna sa nebezpecny blazon.

@balerina2025 nestačila ti tlačovka nasej cruely?
@mandzula presne tak. Moja bývalá kolegyňa tak tiež chodila, keď je umreli cez koronu obaja rodicia... a ver tomu, ze pozerali na nu v praci ako na blázna. Pritom ako mi to opisovala, potrebovala sa len "vyrozprávať " z tej bolesti. Uplne normalna baba. Žiadny blázon patriaci do "klietky" na samotku.

mandzula
25. máj 2025
@lienka.7

@mandzula presne tak. Moja bývalá kolegyňa tak tiež chodila, keď je umreli cez koronu obaja rodicia... a ver tomu, ze pozerali na nu v praci ako na blázna. Pritom ako mi to opisovala, potrebovala sa len "vyrozprávať " z tej bolesti. Uplne normalna baba. Žiadny blázon patriaci do "klietky" na samotku.

@lienka.7 dcera raz prisla zo skoly s tym, ze decka nechcu chodit ani k skolskemu psychologovi, lebo sa im spoluziaci smeju, ze su blazni. Ale zas sa necudujem, pocuvaju to od rodicov, ktori by mnohi sami potrebovali zasah odbornika.

autor
25. máj 2025

Nehnevajte sa ale jasne som na začiatku napísala že to nechcem rozoberať a hneď tu niekto rýpe do toho prečo nechcem aby to bolo "verejné" pre všetkých lekárov. asi viem prečo to nechcem, mám na to dobré dôvody.

nika11103
25. máj 2025

Autorka ahoj , ja si myslím , že vidia maximálne tu liekovu kartu … že nejaké záznamy z hospitalizácii nie , max tie lieky predpísané

autor
25. máj 2025

No ale v liekovej karte sú aj diagnózy. To by mali byť citlivé informácie, keď už lieky nemám predpisované vyše roka, zjavne sa už nepotrebujem liečiť a neviem k čomu sú tie informácie dobré napr pôrodníkovi a podobne

lucia11kob
25. máj 2025

Ja som bola dvakrát na psychiatrii, aj chodím asi 5 rokov k psychiatričke, tak raz za pol roka. Ale na internom doktor, ani na neurológii to nevideli v zaznamoch a je to v jednej nemocnici.

autor
25. máj 2025
@lucia11kob

Ja som bola dvakrát na psychiatrii, aj chodím asi 5 rokov k psychiatričke, tak raz za pol roka. Ale na internom doktor, ani na neurológii to nevideli v zaznamoch a je to v jednej nemocnici.

@lucia11kob ďakujem za zdieľanie skúsenosti 🙂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
betulinka1
25. máj 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

Presne ako pise @1ryba . Je velmi dolezite, ak beries nejake AD alebo ine ako neurol, xanax atd… aby o tom vedeli. Pretoze tie lieky maju celkom prisne pravidla pre podávanie inych liekov, pretoze su tam kontraindikácie. Dokonca ani niektore bylinné prípravky sa nemozu kombinovat. Cize aj ked to lekar nevidi, upozorni na to sama co beries a v akych davkach.

nelca0510
26. máj 2025

@autorka Záznamy nevidia,vidia len aké lieky užívaš.

balerina2025
26. máj 2025
@lienka.7

@lienka.7 neviem kto je cruela a ani tlacovku som nevidela

balerina2025
26. máj 2025
@mandzula

@mandzula aha a o co ide vlastne v telke davali daco?

balerina2025
26. máj 2025

autorka na uzskotu poruchu a paniku sa lieci tak vela ludi, zeby si sama bola prekvapena.

jumama
26. máj 2025

Sucitim s tebou, citis sa zrejme dost nepohodlne, ze by k tomu mohli mat pristup. Ak by som nejaka carovna babicka, posielam ti silne objatie a uistenie, ktore ma moc preniest na teba uvolnenie strachov, zazitie toho, ze je v poriadku cokolvek, co citis.
Dopriala by som ti, aby si si dokazala navodit a zazivat pocit bezpecia. Pocit, ze lekarom mozes doverovat, ci su z takeho, ci onakeho oddelenia, ze su tam pre teba, pre tvoje najlepsie mozne prezivanie, nech uz si v nemocnici ci ambulancii z akychkolvek dovodov. Ak nemaju konkretny dovod suvisiaci s vysetrenim, co ti robia, podla mna nepreskumavaju a nevrtaju sa v karte. Uz len preto, ze maju vela administrativy s tvojim osetrenim, a pacientov maju vela. Niekedy to mozes v ambulanciach citit, ze rycho len napisu spravu a dalsi pacient na rade. Prave naopak, clovek sa citi ako anonymne cislo v rade, ktore chcu rychlo vyriesit a ist na dalsie cislo v rade. V nasom zdravotnictve vacsina lekarov a sestier nadsluhuje, pracuju viac nadcasov, lebo je ich malo. Nebudu si pridavat pracu tym, ze budu studovat nieco, co nutne k ich vysetreniu nepotrebuju, na co ich sama neupozornis. Ak by to k ich vysetreniu bolo potrebne, tak to preskumavat maju a zase by ma skor na tvojom mieste hnevalo, ak by to neurobili.

jumama
26. máj 2025

A este snad - niekedy je cas vypytat si pomoc od druhych, byva to sakramentsky tazke si tu pomoc pytat. A ten kto to dokaze, ten vlastne na tu najspravnejsiu cestu nastupil. Zi s tymto vedomim a poznanim, ze si pre seba urobila najlepsie ako si mohla, ze si za to zasluzis obdiv. Pretoze mnohi ziju so svojimi trapeniami sami a padaju do nich hlbsie, pretoze sa tu pomoc hanbia vyhladat a pytat. Je v tom obsiahnute prijatie toho, co sa stalo v minulosti a odvaha pozriet sa do buducnosti.

balerina2025
26. máj 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba presne tak

balerina2025
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
26. máj 2025
@balerina2025

@lienka.7 neviem kto je cruela a ani tlacovku som nevidela

@balerina2025 cruela je Simkovicova a na tej tlačovke sa ohanala s tým, že tuším v Bibiane boli nejakí ľudia čo chodili k psychiatrom. Neviem už presne, o kom hovorila, možno ma niekto opravi/doplní ale pointa je ta, ze zhadzovala týchto ľudí.

balerina2025
26. máj 2025
@lienka.7

@balerina2025 cruela je Simkovicova a na tej tlačovke sa ohanala s tým, že tuším v Bibiane boli nejakí ľudia čo chodili k psychiatrom. Neviem už presne, o kom hovorila, možno ma niekto opravi/doplní ale pointa je ta, ze zhadzovala týchto ľudí.

@lienka.7 jezis maria, Cruela je jedna drbnuta drbna, diabol v ludskom tele, jej neverim ani ten plyn co vypustila z Hrubeho creva, ... chodit k psychiatrom neznamena ze si hned blazon :D

vidno aká je dlbnutá zena priam trapna, ktora ani nepozna, kolko moznych Psycho diagnoz existuje....tak si otvara tlamu. ju by mali zobrat k psycho. diagnozu urcite ma.

pardon za ranne expresie ale jej neverim ani nos medzi ocami

autor
26. máj 2025
@betulinka1

Presne ako pise @1ryba . Je velmi dolezite, ak beries nejake AD alebo ine ako neurol, xanax atd… aby o tom vedeli. Pretoze tie lieky maju celkom prisne pravidla pre podávanie inych liekov, pretoze su tam kontraindikácie. Dokonca ani niektore bylinné prípravky sa nemozu kombinovat. Cize aj ked to lekar nevidi, upozorni na to sama co beries a v akych davkach.

@jumama ďakujem za milú odpoveď, ale veľa z toho bola moja chyba, nepíšem všetko.
@1ryba lieky už neuzivam, nepomáhali mi klasické antidepresíva alebo anxiolytika, mám od septembra predpísané 2 krabičky oxazepamu a ešte ich mám dosť, určite vyše krabičky. Urobila som nejaké zmeny v živote a výrazne sa mi uľavilo, len niekedy dostanem paniku (to mám od škôlky, človek sa s tým už naučí pracovať) a je to zvládnuteľné bez liekov.
@betulinka1

autor
26. máj 2025

Ďakujem baby za povzbudenie aj konkrétne odpovede na otázku

Strana
z2