icon

Dôverujete vakcíne AstraZeneca?

39zlatusik
23. apr 2021

Ahojte, v pondelok sa mam dat zaockovat Astrou a stale vaham ci mam ist ci nie ci mam dvoverovat tejto vakcine lebo vselico pocujem ze ma potom zle ucinky neviem teras ci je to pravda bojim sa . Co si otom mislite?

zuzliq
27. apr 2021

@jajka257 ako môžeš porovnávať očkovanie na čierny kašeľ a na Covid? Veď každé z nich má vlastné percento účinnosti. A ako malej diagnostikovali ten čierny kašeľ? A prečo sa čuduješ, že si nikdy nemala chrípku, veď nákazlivosť nie je 100%. Či ty z toho usudzuješ, že nedostaneš korony? A myslíš si to aj o iných vírusových chorobách? A ohľadom mononukleózou, prečo sa čuduješ, že ti ju zistili až z protilátok, to je celkom bežné. Inak dúfam, že neučíš biológiu. O imunite toho veľa nevieš.

jajka257
27. apr 2021

@matabb73 nuž, keď ti došli argumenty, tak sú reakcie trápne. 🤣🤣🤣🤣

danim
27. apr 2021

@jajka257 áno Zem sa prestane otáčať, lebo je to doska 🤣👏
Ty si pri 100% pouzila argument- nevyjde Slnko ...

jajka257
27. apr 2021

@matabb73 moje dieťa dostalo čierny kašeľ, lebo očkovanie nie je 100%, ani ta nechráni na 100%. A ešte raz otázka, ak užívam liek, ktorý má chráni na 90% pred stredné ťažkým ci ťažkým priebehom na 90%, na čo mi je ockovanie, ktoré ma chráni len na 50 až 75%?

jajka257
27. apr 2021

@danim to hovoríš ty. Zem totiž nie je doska a ani guľa. Ale to určite vies😉

matabb73
27. apr 2021

@jajka257 tebe došli argument, ja ti ich píšem, ale asi ich nečítaš. Zaujímalo by ma tvoje vzdelanie, lebo fakt píšeš hluposti. Ešte raz. Kolektívna imunita funguje. Skús si o tom niečo naštudovať. A už končím, lebo s tebou je to strata času.

danim
27. apr 2021

@jajka257 ja narážam na to, ako skalopevne tvrdíš, že nič 100% neexistuje. Tak uvediem iný príklad.. keď odstavím pomaranč, tak koľko % pomarančová šťava to je ? ... ale to už len na to odľahčenie. V každom prípade sa tu predtým bavíme, že ľudia s vakcínou sú viac v bezpečí ako bez nej. A o tom to je. Ale kto vakcínu nechce, nech si ju nedá. Jeho vec. Jeho život. Mne to je jedno.

jajka257
27. apr 2021

@zuzliq a kde som napísala, že ho nedostanem ci som ho neprekonal? A podľa teba je nakazlivost covid 100%. Akože naozaj média fungujú naplno. Ak by bola nakazlivost 100%, ako je možné, že v mnohých rodinách polovica pozitívna a druha negatívna? A ano, nemôžem porovnávať overenú a experimentálne vakcínu. Vakcína na čierny kašeľ je dlhodobo overana, na covid experimentálna. Ďalej treba brať do úvahy, že baktéria a vírus sú odlišné záležitosť. Vírus mutuje. Baktéria si zachováva svoju identitu.
A ešte k chrípke, keď leží ročne cca 70 až 90 % školy s chrípkou a ty nechápeš prečo, tak niečo niekde je, čo ty nevidíš

jajka257
27. apr 2021

@matabb73 nuž, možno by si bola z môjho vzdelania veľmi prekvapená. A možno by si ani nechápala 20% z toho, čo mám v hlave. Štatistiky, čo mi tu cituje, dávaš na ne odkazy, sú pre mňa irelevantné. A vzhľadom na situáciu, ktorá sa práve deje, sú bezpredmetné. Rozmýšľa, ak človek s očkovaním, ktorý sa môže nakaxť a šíriť chorobu, nemusí byť testovaný, tak potom už nie je o com sa baviť. Ak sú zrušené testovania v potencionálnych ohniskach a to bez kontroly, niečo nesedí. Ak je dovolené cestovať a bez karantény, iba s očkovaním proti jednému druhu vírusu, cele to je fraška

lienka.7
27. apr 2021

@zuzliq prepac ale v tehotenstve sa nechaju ockovat len totalne hazarderky 🙉🙉🙉
V tehotenstve nemozes uzit pomaly ani liek na bolesti hrdla ale tuto "lahodku" si pichnut nechas uplne v pohode, ze???
Ze sa nehovori o rizikach potratu, ja zase poznam sestricku z CR, co potratila po ockovani. Poznam osobne, nie JPP. Ano???
Su zname ucinky na plod??? Nie ze ti po narodeni povedia ze je nam luto...
A ja zase poznam kopec doktorov, ktori sa naopak ockovat nedali. A taktiez ako som uz pisala vyssie, mnoho ludi umrelo preto, lebo sa do nemocnice dostali v katastrofalnom stave, nelieceni...

jajka257
27. apr 2021

@danim hovoríš o stave alebo berieš do úvahy aj dužinu? A neporovnavaj mi tu stavu z pomaranča s teóriou pravdepodobnosti. 🤣🤣🤣🤣

lienka.7
27. apr 2021

@jajka257 zbytocne sa tu vybijas... 100% nym odbornickam to proste nevysvetlis 👌👌👌

zuzliq
27. apr 2021

@jajka257 Odkiaľ si prišla na to, že niekto tvrdí, že nákazlivosť covidu je 100%?

zuzliq
27. apr 2021

@lienka.7 v tehotenstve dostaneš mnoho liekov, ak je to potrebné. Aj RTG môžeš podstúpiť, ak je to odôvodnené. Vždy je to otázka pomeru rizika a prínosu. Ak tehotná lekárka dennodenne prichádza do kontaktu s pozitívnymi, môže byť
očkovanie menším rizikom. Otázka je, čo si predstavuješ, že by sa z vakcíny malo dostať do plodu?

danim
27. apr 2021

@zuzliq kašli na nich. Maju svoj názor. Keď sa ockovat nechcu nech sa nedajú. Ti čo chcú sa daju. Tešme sa, že tu možnosť mame. Ja už prvú davku mam a som rada. Viac k tomu nemám potrebu vysvetľovať. Popravde mi je to už fakt jedno. Konspiratori nech si vytvoria svoju pravdu akúkoľvek. Ja počúvam názory Doc. Sabaku- infektologa- ten k tomu ma rozhodne viac čo povedať ako kvantum iných ľudí z iných povolaní. Ti môžu mat tiež svoj názor, to je jasne, no konkrétne mna zaujima určite ten jeho názor.

lienka.7
27. apr 2021

@zuzliq ako tehotna lekarka by som poziadala o prelozenie na ine odd. Myslim ze by mi to nikto nemohol zazlievat.
Presne tak, ako ziada kazda ina tehotna o preradenie na inu prac. poziciu.
A ty vies, ako zareaguje tvoj imunitny system? Ze bunky nezacnu zabijat plod ako nejaky cudzi element????

slniecko174
27. apr 2021

Ano dam sa ockovat a je mi to jednou akou registrovanou vakcinou, vo stvrtok sa prihlasim a budem cakat. V januari som prekonala Covid a aj ked som mala "lahky" priebeh v domacej liecbe doteraz sa necitim tak ako pred Covidom. Robi mi problem vyjst dve poschodia peso, hned sa zadycham, skor sa unavim, vlasy mi strasne odvtedy padaju..........a ak mi to ma pomoct tak preco nie? aspon nieco preto urobim.

zuzliq
27. apr 2021

@lienka.7 lekár nemôže len tak putovať po oddeleniach. Musí byť tam, kde má atestácie. A ak myslíš na PN, v tejto situácii ju proste nedostali. Teda ostatné mamičky môžu mudrosť na MK, že Korona neexistuje, ony museli makať... . Prečo preboha by po očkovaní mali začať zabíjať bunky imunitného systému plod? Na základe čoho to tvrdíš, veď to je hrozné, čo si ochotná si vyfabulovať. Naproti tomu možnosť poškodenia plodu po infekcii (akejkoľvek) je veľmi reálna.

alby2014
27. apr 2021

@lienka.7. Neuveríš, ale napr. Izrael.ockuje aj tehotné, lebo od 6 mesiaca vyššie je tehotenstvo pri Covide rizikový faktor. Plus v Taliansku majú už deti narodené za očkovaným lekárkam a neuveríš, nič.. Len deti majú protilátky.

lienka.7
27. apr 2021

@zuzliq vidim, ze mudra si tu akurat ty. Ako salamunove trenkym to ty si tu ochotna vyfabulovat cokolvek a verit vsetkemu co ti povedia v TV. Samozrejme len to dobre... pozerala som ked sa vyjadrovali k ockovaniu tehotnym. Odpoved bola ze nie su vyskumy ale ze oni to odporucaju. Cize asi tak!!!
A ano, su diagnozy, kedy bunky matky zabijaju plod. Ked si taka mudra, tak si to laskavo nastuduj.
A nehovor, ze tehotnu lekarku ci sestricku nechaju v pohode robit napr.na radiologii kde je vysikorizikove pracovisko. No asi tazko!!! Ja netrvdim, ze neurolog ma robit gynekologa napr. To asi ty.
@alby2014 nehovor. Minuly rok boli rizikovou skupinou len seniori... uz teda dosli na to ze aj tehotne??? Bravo 👏👏👏

alby2014
27. apr 2021

@lienka.7 učíme sa nové veci za pochodu, to je veda, je to živá vec a dnes určite vieme viac ako rped rokom.. Vola sa to vyskum

lienka.7
27. apr 2021

@alby2014 vsak v pohode. Ak chces byt sucastou testovacej vzorky, nech sa paci. Mile rada ti prenecham aj moje miesto 😉
Ja si pokojne pockam este aj ten rok, kym budu dalsie vysledky. Spravam sa zodpovedne, dodrziavam opatrenia, nezgrupujem sa vonku ani sa netrepem na dovolenku k moru... cize asi tak 👌

zuzliq
27. apr 2021

@lienka.7 znova splietaš. Porovnávať diagnózy, pri ktorých prirodzene útočí imunitný systém matky na dieťa a očkovanie je celkom mimo. Vieš, prečo útočí? Ako sa tomu dá zabrániť a prečo je to v prípade očkovania mimo? Inak moje informácie nie sú z TV, novín, internetu. Na záver, možno to je pre teba šok, ale v súčasnosti skutočne lekára pracujúca na kritických oddeleniach nedostane PN.

lienka.7
27. apr 2021

@zuzliq este raz, splietas akurat tak ty.
Neodporucaju ani preockovanie na tetanus, kde je vakcina stara XY rokov.
Ale na covid, kde su stale v testovacej faze, no jasne !!!
A obvodaci sa vzajomne vypisovali na PN, lebo sa bali, a nikto nic nezmohol. Cize asi tolko k tomu.
A info cerpas asi z carovnej gule, ze? 🤣🤣🤣

alby2014
27. apr 2021

@lienka.7 v pohode ja mam v sebe už 2 Astru, muž prvú, svokrovci už dávno Pfizer, sestra s mužom, brat so ženou, mama.. Všetci sme už očkovaní. A teda stále neviem myšlienkami zapnúť telku.

alby2014
27. apr 2021

@lienka.7 nie sú v testovacej fáze, tam je len Sputnik, všetky ostatné vakcíny s pečiatkou EMA, majú tri testovacie fázy už dávno ukončené.

vevesh
27. apr 2021

@alby2014 kto chce, hlada informacie, kto nechce...je dost krajin, kde ich domaci obyvatelia ziju normalne akokeby korona nebola. Vies preco mas obmedzenia v cestovani? Pozri sa na priliv migrantov do 2019 a pozri sa na priliv migrantov 2020....nic nie je cierno-biele. Ja som normalne cestovala aj v ramci Eu, aj mimo Eu- to totizto nie je zakazane, ak mate platne testy, a normalne si zila normalny zivot tam, kde krajiny brali koronu ako normalnu civilizacnu chorobu. V nemecku mame lockdown vo vlnach, ako politike pasuje... a nie, nic sa nezmeni, aj ked ludia budu ockovani. Lebo su tu varianty. Kazde dalsie obmedzenie je novou variantou...
@matabb73 prosim, povedz kolko mutacii ma cierny kasel ci rubeola???ako moze byt kolektivna imunita na nieco, co sa meni ako chlao kazdy den ponozky? Za jeden rok sme tu mali 8 variant doteraz plus kazdy mesiac najdu dalsiu...ako vies ako bude reagovat ockovanie na nove mutacie, respektive nove mutacie na ockovanie???

zuzliq
28. apr 2021

@lienka.7 medzi televíziou a vešteckou guľou existuje mnoho možností, napríklad odborné časopisy, knihy... .

alby2014
28. apr 2021

@vevesh menujte jednu krajinu a poprosím nie Mongolsko, kde nemajú žiadne obmedzenia a žijú ako v roku 2018. A nie nebudem. Si hľadať informácie, vy niečo tvrdíte a musíte do dokázať. Veta nájdi si, nepatrí do dospelej diskusie a používajú ju ľudia bez argumentov

ktochytavzite
28. apr 2021

@matabb73 o cital najnovsie studie o tom lieku ze ti co hi uzivaju maju kepsi oriebeh s joronou tak nvm pravda je ze on nevita zuadne bludy atd ale skor denniky take tie vrajdoveryhidne