icon

Dôvody, prečo sa nedať očkovať

29. aug 2021

Naozaj nechcem rozpútal vášnivú debatu, len chcem počuť argumenty, prečo nie. Ja som presvedcena, ze sa očkovať nechcem dat. Podľa mňa je to jeden obrovský špinavý biznis a všetky mutácie sú práve kvôli očkovaniu. Na druhej strane to, ako má z každej strany strašia, ze teraz urcite umriem, tak cítim akýsi nátlak. Uvažujem, že zo strachu aký šíria média by som sa možno aj dala. Je tu niekto, kto má ubezpeci, ze sa nemám.dat očkovať? Viem, článkov o tom , aké je očkovanie super su všade. Prečo sa nikde nepíše aj o tom, ze mozno práve nezaockovani budú mať nakoniec najlepšiu imunitu? Je delta variant nebezpečnejší, čo sa týka intenzity, alebo len nakazlivosti?

nikyball
30. aug 2021

@zuzliq bavíme sa o vakcíne, ktorá je na trhu rok a ani odborníci nevedia, čo môže spôsobiť. Ako povedal p. Krcmery , uvidíme do 5 rokov 😉

matabb73
30. aug 2021

@nikyball aké máš vzdelanie?

nikyball
30. aug 2021

@matabb73 nie nie som lekárka, ale Ing. Ale čo teda ti lekári , ktorí su proti? Čo ak ja zrovna verím im? Veď vy sa dajte očkovať aj v Tescu každého pol roka, ale prečo na mňa utocite, či mám titul, pijem fajčím. -mimochodom nie. Čo to má spoločné a tym, že sa proste nechcem dať. Veď tie čo sa chcú dať nám vytvoria kolektívnu imunitu a možno aj vyhrajú v lotérii 😉
Nepresviedcam vás, že vy ste sa nemali dať. Ja len hovorím za seba, prečo sa nedám ja

zuzliq
30. aug 2021

@nikyball zodpovedá za ňu výrobca, pozri si stránku EMAy

matabb73
30. aug 2021

@nikyball aj som si myslela, že s medicínou nemáš nič spoločné.

zuzliq
30. aug 2021

@nikyball neviem, čo je smiešne na alergických reakciách. Dúfam, že rovnako zodpovedné sa staviaš aj k potravinám, a teda neješ nič nové, preveruješ si použité hnojivá a pesticídy. Pretože cez tráviaci trakt sa ti do tela dostane omnoho viac nežiaducich látok, ako zo svalu na ramene.

zuzliq
30. aug 2021

@nikyball ty chápeš, ako vznikajú nežiaduce účinky po vakcíne? Že vysoký krvný tlak nie je ich spúšťačom?

nikyball
30. aug 2021

@zuzliq
Takže keď si nepreverujem hnojivá a pesticídy , tak je to jedno, môžem si dať do seba ďalší bordel ako bonus , že 🤣🤣🤣 zlatá si. Inak niečo na tej agresivite zaockovanych bude 🤣🤣🤣

nikyball
30. aug 2021

@matabb73 a ty čo máš s ňou spoločne? Povedz nam 😉 ak nie som lekárka nemôžem rozhodnúť o svojom vlastnom tele? 🤣

zuzliq
30. aug 2021

@nikyball máš predstavu, kedy naposledy sa menilo zloženie ostatných vakcín? Vieš ako často sa také veci robia? Možno by si bola prekvapená. Lebo to, že sa očkuje proti tetanu neznamená, že sa očkuje stále tou istou vakcínou.

nikyball
30. aug 2021

@zuzliq neviem ved mi napíš. 🤣🤣🤣

matabb73
30. aug 2021

@nikyball nie som lekárka, preto sa radím s lekármi, ale to som už písala. Ty spochybňuješ lekárov.

matabb73
30. aug 2021

@zuzliq aj očkovanie proti obrne je úplne iné ako v minulosti. Syna ešte očkovali na lyžičke. Zaujímavé, že keď to zmenili, vtedy nik neprotestoval.

nikyball
30. aug 2021

@matabb73 nie ja sa tiež s lekármi radim. Určite lekárov nespochybňujem , oni sú ti, čo si budú musieť poradiť s následkami po očkovaní.

Baby viem, že pre vás je vakcinka super a nič lepšie ste ešte nezazili, ale táto až fanaticka agresia má naozaj skôr odrádza a desí. Namiesto toho, aby ste naozaj napísali nejaké presvedčivé argumenty prečo sa dať očkovať, tak len útočíte. Proste chcem s tým počkať, čo je na tom .aspoň sa viac ujde vám 😉

nikyball
30. aug 2021

@matabb73 asi to nerobili v nákupnom centre a nebol zaradený do loterie 🤣🤣🤣 bolo to serióznejšie 🙂 dobre musím skončiť s vami nie je reč. Čavte baby

makova333
30. aug 2021

@nikyball tak cakaj 😀 Co ti zakazujeme?

nikyball
30. aug 2021

@makova333 nie zlaté ste. Dik aj za tú kolektívnu imunitu. Ahoj pekny den

makova333
30. aug 2021

@nikyball no na tu si budes musiet este veeelmi dlho pockat, ta tu nie je 😀

zuzliq
30. aug 2021

@nikyball očkovanie je tvoje vlastné rozhodnutie. Nikto ťa nemôže nútiť. Toto tvoje rozhodnutie má pozitívne aj negatívne dôsledky. Tu ide o to, či jednotlivec dokáže dostatočne pochopiť tieto následky. A tým nemyslím, že je niekto blbý, alebo nespôsobilý. Jednoducho je to veľmi, skutočne veľmi komplexná téma. Je za tým omnoho viac, ako si mnohí, i lekári dokážu predstaviť. Lekár nemá info, ako sa vyvíjajú, registrujú a posudzujú lieky. Ak ti všeobecná lekárka povie, že jej chodí do ambulancie mnoho ľudí s nežiaducimi účinkami- čo to znamená? Koľko je to mnoho, koľko je to percent? Ako vie, že je to všetko z vakcíny? Je tam aj iná, ako časová spojitosť?Preverila iné príčiny? Nahlásila tieto nežiaduce účinky? A koľko má ľudí s problémami po kovide? Je ich viac, menej? S kým toto zistenie konzultovala, veď lekári majú hlavného odborníka v každej špecializácii. Teda nie je možné robiť závery na základe subjektívneho pozorovania.

nikyball
30. aug 2021

@makova333 do riti, myslela som si, že aspoň na niečo bude dobre to očkovanie.

nikyball
30. aug 2021

@zuzliq tak už ani lekári tak to potom 🤣🤣🤣 Veď asi vidí , že k nej chodí viac ľudí s tými istými problémami. Zuzliq prajem ti pekný deň ahoj

zuzliq
30. aug 2021

@nikyball ja som si myslela, že máš záujem o serióznu diskusiu. Preto na pripomienku, že vakcína má len 1,5 roka odpovedám, že možno iné lieky a vakcíny majú ešte menej. Zloženie lieku sa mení v závislosti od viacerých faktorov. Podľa toho, o akú veľkú zmenu ide sa robí aj nová štúdia. Ale nie je to nič neobvyklé. A pacient, ani lekár sa to nedozvie, takáto zmena nemusí byť zrejmá z prívalového letáku. Zmenu posudzuje vždy príslušný úrad.

nikyball
30. aug 2021

@zuzliq áno, ale na iné lieky a vakcíny ma nikto nenuti, nepresviedca, čiže si nedávam ani tie. A ako som sa dozvedela vyššie, pribalovy leták nie je z aktualizovaný, to je ďalšia vec, ktorá mi príde neseriózna.

viestta
Odpoveď bola odstránená
nikyball
30. aug 2021

@viestta neboj ty to nemáš očkovaním, ty si bola nepríjemná vždy 😉

zuzliq
30. aug 2021

@nikyball https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-ve...
Letáky sú aktualizované na tejto stránke. Diskutujúci vyššie asi dala starý leták. Tu nájdeš všetky aktuálne informácie.
Ak vakcínam neveríš vseobecne, to je už iná téma. Ale čo by si robila, ak by ťa pokúsalo zviera s besnotou, alebo by si sa poranila s podozrením na tetanu s?

nikyball
30. aug 2021

@zuzliq ďakujem poprosím ťa o vysvetlenie. Koľko pred plánovaním otehotnením si to môžem dať? Ako je to myslené. ? Pretoze je tam, ak plánujete otehotnieť. Ale nepíšu v akej dobe ak plánujem otehotnieť

nikyball
30. aug 2021

@zuzliq no nešla by som do nákupného centra na očkovanie 🙂. Tu zvažujem pre a proti. Myslím ,že pre mňa konkrétne predstavuje vakcina väčšie riziko ako covid. Pri pokúsani zvierata by som zasa musela zvážiť prínos a rizika

siasis
30. aug 2021

Mna odradza to ze nikto zato neberie zodpovednosť, ani tvoj lekar, ani vyrobca vakciny.... takse pre mna je to len špinavy biznis zo zdravim - pokus,omyl....proste ruska ruleta...

sofiia87
30. aug 2021

Si presvedcena, ze sa nedas zaockovat, ale potrebujes sa uistit na MK 🤦‍♀️😂 ved sa nedaj a hotovo, len prosim nikoho neobtazuj dookola diskusiami, preco sa nedas. Naozaj to nikoho nezaujima