Dôvody, prečo sa nedať očkovať
Naozaj nechcem rozpútal vášnivú debatu, len chcem počuť argumenty, prečo nie. Ja som presvedcena, ze sa očkovať nechcem dat. Podľa mňa je to jeden obrovský špinavý biznis a všetky mutácie sú práve kvôli očkovaniu. Na druhej strane to, ako má z každej strany strašia, ze teraz urcite umriem, tak cítim akýsi nátlak. Uvažujem, že zo strachu aký šíria média by som sa možno aj dala. Je tu niekto, kto má ubezpeci, ze sa nemám.dat očkovať? Viem, článkov o tom , aké je očkovanie super su všade. Prečo sa nikde nepíše aj o tom, ze mozno práve nezaockovani budú mať nakoniec najlepšiu imunitu? Je delta variant nebezpečnejší, čo sa týka intenzity, alebo len nakazlivosti?
@matabb73 nie nie som lekárka, ale Ing. Ale čo teda ti lekári , ktorí su proti? Čo ak ja zrovna verím im? Veď vy sa dajte očkovať aj v Tescu každého pol roka, ale prečo na mňa utocite, či mám titul, pijem fajčím. -mimochodom nie. Čo to má spoločné a tym, že sa proste nechcem dať. Veď tie čo sa chcú dať nám vytvoria kolektívnu imunitu a možno aj vyhrajú v lotérii 😉
Nepresviedcam vás, že vy ste sa nemali dať. Ja len hovorím za seba, prečo sa nedám ja
@nikyball neviem, čo je smiešne na alergických reakciách. Dúfam, že rovnako zodpovedné sa staviaš aj k potravinám, a teda neješ nič nové, preveruješ si použité hnojivá a pesticídy. Pretože cez tráviaci trakt sa ti do tela dostane omnoho viac nežiaducich látok, ako zo svalu na ramene.
@matabb73 nie ja sa tiež s lekármi radim. Určite lekárov nespochybňujem , oni sú ti, čo si budú musieť poradiť s následkami po očkovaní.
Baby viem, že pre vás je vakcinka super a nič lepšie ste ešte nezazili, ale táto až fanaticka agresia má naozaj skôr odrádza a desí. Namiesto toho, aby ste naozaj napísali nejaké presvedčivé argumenty prečo sa dať očkovať, tak len útočíte. Proste chcem s tým počkať, čo je na tom .aspoň sa viac ujde vám 😉
@nikyball očkovanie je tvoje vlastné rozhodnutie. Nikto ťa nemôže nútiť. Toto tvoje rozhodnutie má pozitívne aj negatívne dôsledky. Tu ide o to, či jednotlivec dokáže dostatočne pochopiť tieto následky. A tým nemyslím, že je niekto blbý, alebo nespôsobilý. Jednoducho je to veľmi, skutočne veľmi komplexná téma. Je za tým omnoho viac, ako si mnohí, i lekári dokážu predstaviť. Lekár nemá info, ako sa vyvíjajú, registrujú a posudzujú lieky. Ak ti všeobecná lekárka povie, že jej chodí do ambulancie mnoho ľudí s nežiaducimi účinkami- čo to znamená? Koľko je to mnoho, koľko je to percent? Ako vie, že je to všetko z vakcíny? Je tam aj iná, ako časová spojitosť?Preverila iné príčiny? Nahlásila tieto nežiaduce účinky? A koľko má ľudí s problémami po kovide? Je ich viac, menej? S kým toto zistenie konzultovala, veď lekári majú hlavného odborníka v každej špecializácii. Teda nie je možné robiť závery na základe subjektívneho pozorovania.
@nikyball ja som si myslela, že máš záujem o serióznu diskusiu. Preto na pripomienku, že vakcína má len 1,5 roka odpovedám, že možno iné lieky a vakcíny majú ešte menej. Zloženie lieku sa mení v závislosti od viacerých faktorov. Podľa toho, o akú veľkú zmenu ide sa robí aj nová štúdia. Ale nie je to nič neobvyklé. A pacient, ani lekár sa to nedozvie, takáto zmena nemusí byť zrejmá z prívalového letáku. Zmenu posudzuje vždy príslušný úrad.
@nikyball https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-ve...
Letáky sú aktualizované na tejto stránke. Diskutujúci vyššie asi dala starý leták. Tu nájdeš všetky aktuálne informácie.
Ak vakcínam neveríš vseobecne, to je už iná téma. Ale čo by si robila, ak by ťa pokúsalo zviera s besnotou, alebo by si sa poranila s podozrením na tetanu s?
Mna odradza to ze nikto zato neberie zodpovednosť, ani tvoj lekar, ani vyrobca vakciny.... takse pre mna je to len špinavy biznis zo zdravim - pokus,omyl....proste ruska ruleta...
Si presvedcena, ze sa nedas zaockovat, ale potrebujes sa uistit na MK 🤦♀️😂 ved sa nedaj a hotovo, len prosim nikoho neobtazuj dookola diskusiami, preco sa nedas. Naozaj to nikoho nezaujima

@zuzliq bavíme sa o vakcíne, ktorá je na trhu rok a ani odborníci nevedia, čo môže spôsobiť. Ako povedal p. Krcmery , uvidíme do 5 rokov 😉