icon

Dva roky nemám menštruáciu a stále kojím

jarmilka1985
6. jún 2014

Ahojte!
Teraz cez vikend budu 2 roky co som mala naposledy menstruaciu. Koncom juna 2012 som otehotnela a doteraz kojim vyse 15mesiacov. Cas od casu si odsledujem ovulaciu uz par mesiacov a stale ju mam akoby v iny cas...Raz koncom mesiaca raz v strede. Na gynde som naposledy bola v januari a doktorka mi povedala ze menstruacia sa nechysta ze mam strasne vela prolaktinu. Aj teraz kojim za 24h mam min.7 kojeni v priemere 9 az 10 v noci aj 3...som z toho na mraky nakolko maly strasne vrieska ked mu nechcem dat. Cajiky nezaberaju , UM nechcem davat a nevie pit ani z flasky, iba z poharika na pipetku. Otazka vlastne znie, je normalne ze uz 2 roky nemam menstruaciu? Kvoli tehotenstvu a kojeniu? Ake moze byt maximum? Necitim sa nejako zle, ani mi nechyba, ale skor mam pocit ze je to uz dlho. Este ma stve to ze si nie som nikdy na 100percent ista ci je ovulacia alebo nie je. Aka je pravdepodobnost pocatia v stave akom som? Chcela by som si robit grafy, nakolko HA neberiem, ale neviem ako ked nemam cyklus. Viete mi niekto poradit? Dakujem za odpovede a prajem pekny den!

Strana
z2
standu
30. sep 2014

@jarmilka1985 este na dovazok k vyssiemu mojmu prispevku: MS mam nepravidelnu, cca 31dnovy cyklus a zasveta neviem ovu odsledovat, ale mavam na 15-17den cyklu 2 dni spinenie, tak asi je to ovu 😉 nie zeby som chcela este otehotniet, ale chcem poznat svoje telo nakolko som hlupo uzvivala pred tehotenstvami cca 10rokov HAK.

werka_t
30. sep 2014

Ja nemam od januara 2011 a nechyba mi 😀

xlucia
30. sep 2014

@sklenki uvidis ako to budes riesit v skolke...

@standu to zmanena ze ju nekojis na poziadanie ale tiez mate urcite mantinely

standu
30. sep 2014

@xlucia nuz zasa uhol pohladu...nekojim len ked je to skutocne nerealne, pocka kym prideme domov alebo niekam do kludu. na verejnosti sa kojit ani nechce, lebo ma vela lepsich podnetov 😉

misinka26
30. sep 2014

Ahoj , ja som kojila 20 mesiacov a po celý čas som nemala ,, mrchu ,, ... tá prišla až cca mesiac po odstavení ... takže je to normálne ... pokiaľ máš ovuláciu môžeš otehotnieť, mne Dr. povedal, že síce ,, mrchu ,, nemám ale to neznamená, že nemôžem počať ... a k odstaveniu ... no ani u nás to nebol ľahké, ja som už chodila do práce a malý sa kojil aj 5-8 krát za noc, čo ma dosť vzčerpávalo, cez deň ráno a po príchode z práce na mne vysel ako na dudli ... zobrali sme to rázne ... manžel s ním odišiel na víkend k svokrovcom, keď pýtal didi dostal čaj ... prvá noc bola kritická, ale keď zistil, že vždy dostane len čaj tak sa druhú noc už ani nezobudil ... na tretí deň bolo po kojení ... ja som si obviazala prsia, lebo sa mi strašne nalievali, Dr. mi dal lieky na zníženie laktácie ... a keď malý pýtal tak som mu hovorila, že didi išli papa a už nemajú mliečko ... prijal to ... práveže až veľmi rýchlo ... naše odkojovanie trvalo jeden víkend, z toho jednu premrnčanú noc ... až potom som prišla na to, že on sa už vôbec nepotreboval kojiť, len si dudkal 🙂 a teraz sa môžem pred ním aj kľudne prezliekať a vôbec ho to ani netrkne, že didi 🙂 Držím palce 🙂 Chce to pevné nervy a hlavne vnútorné rozhodnutie, že je to pre oboch dobro, lebo aj nebudeš na 100 % rozhodnutá tak to dieťa vycíti a bude skúšať či povolíš 🙂 papa

chvostulka
30. sep 2014

pri prvom som dostala MS presne mesiac po odstaveni nocneho kojenia, ked mal maly rok. Inak som kojila do 14 mesiacov, kedze som uz bola tehotna a dok.mi neodporucala pokracovat. Pri malej mi MS prisla zhruba rovnako, od nocneho kojenia sa odstavila postupne sama uz davnejsie, ale ked su noci, ze sa budi, tak kojim aj teraz (mala ma 13mesiacov). Inak sa kojime vzdy pred spanim a rano po zobudeni, cez den uz velmi nie. Ale nemienim skoncit, dalsie dieta uz nechcem, takze si to chcem vychutnat co najdlhsie. A ked som bola na vysetreni (dost dlho pred tym, kym som dostala MS), tak mi dok.tvrdila, ze oba vajecniky su aktivne. Tak neviem, ako to teda je s tou ovulaciou a neslednou MS.......asi by som sa nespoliehala, ze ma to ochrani pred otehotnenim....No a ja som mala poslednu pravidelnu MS naposledy febr.2011 potom raz na synove narodky a teraz zase raz...ale to uz bude asi zase pravidelna ☹ a tiez si myslim, ze volakedy bolo prirodzene skor nemat MS ako mat....

knihomolka2
4. feb 2015

@marcelatje ahoj, prosim ta, kedy si napokon dostala menstruaciu? Lebo citala som tvoj stary prispevok, ze by si chcela otehotniet a vidim,ze uz tehotna si

marcelatje
4. feb 2015

@knihomolka2 ja nemôžem povedať že by som dostala normálnu menštruáciu. Krvácala som asi iba 2x veľmi nepravidelne a normálnu menštruáciu to pripomínalo len veľmi zďaleka, takže sa to potom asi ťažšie rozbieha 😅 a potom som otehotnela takže zasa nič

knihomolka2
5. feb 2015

@marcelatje 🙂 pytala som sa kvoli tomu, ze aj ja by som chcela otehotniet, ale casto kojim a nemam menstruaciu. Este som sa zatial nestretla na fore s tym, ze by ju nemal niekto 30 mesiacov, ako v tvojom pripade. Dostala si ju, ked si uplne odstavila? A ako 'rychlo' sa ti podarilo otehotniet?

eeffka
5. feb 2015

@knihomolka2 ja som nemala kym som kojila cize skoro 2,5r od narodenia ( od roka chodim do prace takze to bolo uz len podvecer a v noci) , dostala som do 3m od odstavenia a do polroka sa zrovnala do normalu

marcelatje
5. feb 2015

@knihomolka2 ja kojím ešte stále 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a do tých 30 mesiacov som asi zarátala aj tehotenstvo. No myslím že je veľa prípadov (okrem mňa) kedy žena otehotnie aj počas dojčenia 🙂

Strana
z2