Dyskalkúlia v dospelosti
Ahojte, zaujímama či sa dá s dyskalkúliou pracovať aj v dospelosti a plus aj ľahkou formou dysortografiou.
Je to problém, ktorý sa so mnou tiahne už celú zš aj sš lebo aj ked som to mala diagnostikované neakceptovali to :(
@e_lienka dakujem, zvykla som si už 🙈
Citat s porozumenim viem velmi dobre, ty tu splietas jedno cez druhe,normalne si mala napisat ake mas skoly,,ja viem ze dys nemaju suvis s iq..ale pride mi zvlastne ze teda pises ala si sikovna a potom zasa ze ci sa zamestnas..
@svetlanka111 nepochopili sme sa 🙂
@svetlanka111 školy som písala
pôvodná otázka bola myslená tak ako bola, ale našiel sa tu niekto kto to zle pochopil a začalo sa tu riešiť niečo iné, a ano zamotalo sa to tu a dosť :D
Autorka ja sa spýtam odveci otázku 😅,ale prosím ťa ako ťa obmedzuje dyskalkúlia v bežnom živote? Vieš mi dať nejaké príklady ? Mňa to veľmi zaujíma a nepoznám v okolí nikoho kto by to mal diagnostikované. Ďakujem 🙂
@motolica ak chceš odpoved pýtaj sa k veci 🙂
@motolica pretože je mi jasné, že je to len otázka aby si si mohla so mňa robiť srandu alebo ironizuješ moju otázku :D
@motolica a tieto veci môžu byť aj skryté 🙂 závisí od závažnosti a u každého sa to inak prejavuje ale určite niekoho v živote máš alebo si mala ale nevieš o tom 🙂
To,že ti to je jasné,že si robím z teba srandu,tak to ma mrzí,lebo to vôbec nie je pravda. Normálne som sa spýtala,či by si mi vedela napísať nejaké konkrétne príklady (napr. že čo ja viem,nevieš v rýchlosti zrátať výdavok v obchode alebo sa ti pletú čísla atď)a to z toho dôvodu,ze niečo podobné riešim a naozaj nepoznám človeka ,ktorého by som sa to spýtala,lebo fakt o takom neviem, kto by to mal aj diagnostikované,s kým by som sa mohla poradiť,vymeniť skúsenosti atď. To je celé...moja prvá veta v tom príspevku bola o tom,že tiež to nesúvisí úplne s tvojou položenou otázkou,ale tak skúsila som no....
@motolica v obchode mi to problémy nerobí 🙂 peniaze si viem zrátať,
ale prejavy sú rôzne (nepíšem o sebe) ale niekto môže mať problém ked mu niekto popisuje cestu štýlom ,,chod rovno 100m a potom doľava a potom 50m doprava a potom zase rovno a pri križovatke zabočte doľava a o 40m dalej máte (čo javiem) ulicu/obchod"

Určite si nájdeš uplatnenie. Sama si vyzdvihla, v čom si dobrá, tak hľadaj v tej oblasti. Prvé dva príspevky vyzneli veľmi nepekne a ponižujúco. Ale žiaľ, takí sú ľudia.