Ekzém na perách
Ahojte, je tu niekto, kto máva ekzém na perách ? Čo vám najlepšie zaberá/pomáha?
Ja mávam ekzém odkedy som bola bábätko a vždy sa mi strieda obdobie, kedy môžem zjesť čokoľvek a po ekzéme ani stopy a inokedy si dám niečo, čo nieje potravina, ktorá ekzém bežne vyvoláva, ale vyvolá mi ho a to poriadne.
Neviem či to je ročným obdobím alebo imunitou, alebo niečím inym.
Už roky sa ale snažím dodržiavať stravu, kde vynechavam potraviny o ktorých viem, že mi môžu vyvolať alebo zhoršovať ekzém.
Ale pred týždňom som musela zjesť/vypiť niečo, čo mi ho vyvolalo práve na tých perách.
Tie mám trochu opuchnuté, červené a aj trochu okolitej kože, tiež tam mám mini pľuzgieriky. Samozrejme to strašne svrbí a štípe. Snažím sa pery pár krát do dňa ochladzovať studenou vodou a následne nanášam vazelinu.
Inak už vyše týždňa mám extrémne prísnu diétu, aby som ho čo najskôr dostala preč, ale nejak sa to ani trošku nelepší.
Doma mám len protopic na ruky a ten sa nesmie dávať na pery. Na kožné mi dali termín o pol roka 😑 mám dithiaden, vďaka bohu zaň, takže aspoň svrbenie môžem tlmiť.
Ak teda niekto vie o niečom, čo môže pomôcť prosím podelte sa o info.
Ďakujem

@faelyn mne pomáha skin cap