Endodoncia a bolesť pri hryze

lucylucka
13. mar 2021

Ahojte.Mal niekto po endodoncii bolesti zuba?Ja som na nej bola pred mesiacom vytiahli mi nerv,dali osetrujucu vlozku a nakoniec zaplnili kanaliky.Posledne 2 tyzdne ma hrozne boli pri hryze,teplom a uz aj v pokoji..citim take tlaky v nom.Dasno ma vobec neboli len zub a je velmi citlivy na dotyk 🙁

nina255
13. mar 2021

@lucylucka pokial je mrtvy a plus aj zaplnene kanaliky tak by ta boliet nemal.. ja mam tiez takyto zub uz dlho, pamatam si ze zo zaciatku mozno par dni som citila take tlaky v nom no to bolo skor tym ze sa v nom rypalo v tych kanalikoch a zaplnalo, ale potom uz nic ani ziadna citlivost na teplo tlak a uz vobec nie ze citlivost na dotyk.. asi by som sa na to spytala zubarky

ruzasipova
13. mar 2021

@lucylucka Zle docistene kanaliky a kdesi v hlbke to stale pracuje?

lucylucka
autor
14. mar 2021

@nina255 bola som na pri zubarke znova a podla rtg vsetko v poriadku
@ruzasipova zubarka mi navrhla znova precistit kanaliky pod mikroskopom u ineho specialistu len ta cena 300€ sa mi zda vela,ale nakoniec budem musiet ist.

katulkagajdos
14. mar 2021

@lucylucka ja som bola na reendoncii - bohužiaľ sa nepodarilo prečistiť všetky kanáliky- ale aj napriek tomu má prestal bolieť, len ja som to odkladala roky a z času na čas má bolel až to už fakt bolo zle a musela som to riešiť- asi by som to neodkladala.

gemerka17
14. mar 2021

@lucylucka si si teda nedala prvú endodenciu robiť pod mikroskopom ? Vidíš a tu je celý problém. Z vlastnej skúsenosti by som si endodenciu bez použitia mikroskopu nikdy nedala už urobiť. Zbytočne vyhodené peniaze a práca nie je dostatočne častokrát dobre odvedená, z dôvodu že tam tak dobre na tie kanáliky nevidí. A potom sa stáva že kanáliky nie sú docistene a robí to veľa problémov.

lucylucka
autor
15. mar 2021

@gemerka17 no ja som uz asi pred 6r dala robit endodenciu 1 zuba bez mikroskopu a vsetko ok a teraz som si dala robit ineho zuba v predu 2-ka tak som si myslela ze aj teraz to bude bez problemov.Ale do buducna budem vediet ze uz len cez mikroskop.Hoci uvidim ako teraz dopadnem lebo pojdem pod mikroskop- konzultaciu mam teraz v piatok u ineho zubara.
@katulkagajdos no super ked prestalo boliet.Ja to pocitujem aj v pokoji pri umyvani zubov a ked jem teple.Zima mi nic nerobi.A tmavne ti ten zub?Ja mam na zube co mi robili endodenciu uz davno (6r dozadu)korunku.

zozlatehozamku
16. nov 2021

@gemerka17 doteraz nemali mikroskopy a kanáliky sa čistili, ja mám veľa mŕtvych zubov a vyplnených kanálikov bez mikroskopu, bohužiaľ jeden mám taký krivý koreň, preto musím ísť teraz na mikroskop...

gemerka17
16. nov 2021

@zozlatehozamku veľa lekárov, ktorí nemajú k dispozícii mikroskopy, tak zuby trhá a nezachránuje- lebo mu chýba vybavenie. Co sa týka endodoncie bez mikroskopu tak na dosiahnutie úspešného osetrenia je šanca výrazne nižšia- najmä komplikované zuby (viac koreňov, zahnuté korene). Zbytočné tak vyhodis peniaze.

zozlatehozamku
16. nov 2021

@gemerka17 s tým súhlasím, ale nedá sa povedať, že bez mikroskopu sú to zbytočne vyhodené peniaze, mám kopu vyplnených koreňov bez mikroskopu, 52 rokov a všetko v poriadku...