Endodoncia zuba

misssulik
18. jan 2024

Ahojte , pred týždňom som išla k zubárovi s bolesťami zubu lebo mi v noci až lico opuchlo a v zube som cítila pulzujúcu bolesť . Zub mi vyvrtal a nechal otvorený s niečim mi tam špáral ( pravdepodobne kanáliky čistil alebo ja neviem ) a všetko bolo v poriadku nič ma chvalabohu nebolelo . Lenže tento týždeň som u neho bola znovu (kázal mi prísť že dokončíme ten zub) dal mi tam liečivú vložku a o týždeň mám znovu prísť na uzavretie zuba . Lenže keďže mám tu vložku v tom zube mám skoro take iste bolesti ako predtým . Trochu mi to akokeby pulzuje a pri zahryznutí ma ide až poraziť keď sa pozabudnem . Je to v poriadku že to je take citive ? alebo mám ísť skor k nemu . ( keďže pan doktor aj sestrička sú z Ukrajiny veľmi ťažko sa snimi aj komunikuje keď mi ten zákrok robil )

bublinka1426
18. jan 2024

@misssulik nie je to v poriadku. dalsia lieciva vlozka asi. mne dali uzavretie az ked bol zapal riadne prelieceny. mne tak vymenili asi vlozku na 3 x ....az ked neboli ziadne bolesti az potom vyplnil kanaliky, a zub uzavrel

gemerka17
18. jan 2024

@misssulik nie je to ok. Pravdepodobne je ešte stále zapal na hrote kanalika a tým je infikovaný celý zub.
Treba prečistiť kanaliky pod mikroskopom, nie na slepo.

leni2121
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
misssulik
autor
18. jan 2024

Stále len po 40€ platím už mi to príde ako náročky … Pôjdem tam zajtra dúfam že nebude pýtať nič keď mi to zle spravil

gemerka17
18. jan 2024

@misssulik bude pýtať a platíš strašne strašne málinko, tak sa nedivme, že kvalita je otrasná. On to ale ani lepšie spraviť nevie, keďže na to nie je vybavený. Zbytočne k nemu pôjdeš, lepšie to u neho nebude. Ak chceš zub zachrániť, tak choď k poriadnemu zubárovi - endodonistovi s vybavením.

misssulik
autor
18. jan 2024

Už 3x po 40€ som platila a príde mi to dosť na to že ten zub ma stále boli

karamella0
18. jan 2024

Takže, čo hovorim pri liečivej vložke pacientom ja: po calasepte (liečivej vložke) to MÔŽE pár dni bolieť, avšak bolesť musí mať ustupujúci charakter. Dôležité je, aby nevznikol opuch, čiže bolesť bez opuchu je ok, ak sa jej intenzita znižuje. Avšak ak boli dlhšie ako 5 dni, už je na zváženie, či ho ešte nenechať istý čas otvorený.

karamella0
18. jan 2024

@gemerka17 na slepo sa neosetruje, na to mame apexlokator, kt ma určite aj jej dr.

karamella0
18. jan 2024

A čo sa týka ceny, ta je dosť nízka, u mna je calasept za cca 100€. Náročky to určite nerobí, otázne aj je, v akom stave máš zub, ak tam bola roky infekcia, tak sa to nedá dokopy za 2 sedenia, plus kosť v oblasti hrotu korena sa hojí pól roka.

gemerka17
18. jan 2024

@misssulik kvalitná endodoncia stojí od 500 do 800 eur. Preto píšem, že tie tvoje ceny sú priam smiešne. Len ťa upozorňujem, že tvoj súčasný zubár to lepšie neurobí aj ho roztrhlo na dve polovice. U neho zbytočne budeš pchať do toho peniaze.

misssulik
autor
18. jan 2024

@karamella0 vložku mi tam dal včera . Zub mám na dotyk a zahryznutie citlivý . Tak neviem či mám počkať

gemerka17
18. jan 2024

@karamella0 len oprava, ak je v zube infekcia, stačí jedno sedenie a poriadne prečistiť kanáliky. Po ošetrení môže byť zub pár dní citlivý ale NEBOLESTIVÝ a pacient už pocíti po ošetrení výraznú úľavu.

@misssulik máš to zle spravené, tak to bolieť nemá.

karamella0
18. jan 2024

@misssulik ak si neopuchla, počkaj. A kvalitná endo nemusí stat cez 500€ 😄 nepocuvaj rady od ľudí, kt neštudovali zubarinu. Môže to bolieť pár dni, ak to bude bolieť dlho, vtedy chod.

karamella0
18. jan 2024

@gemerka17 prosím ta, ja robím endodoncie denne a aj so zväčšením, môže to pár dni po liečivej vložke bolieť, nakoľko tam mení pH prostredia. Ak je infekcia- periodintitida, jedno ošetrenie nestačí, treba to nechať voľne, aby vytiekol hnis. Nakoľko nepoznáš typy zápalov, zbytočne ti tu budem pisat. Aspoň nešír dezinformacie. Ďakujem 🙂

misssulik
autor
18. jan 2024

Tak ja mu mám na 5x platiť za niečo čo zle spravil ? Išla by som inému aj hneď keby brali nových pacientov no bohužiaľ

karamella0
18. jan 2024

@misssulik mala si to voľne, teraz máš calasept, akých 5x? 😄 ak si nespokojná, môžeš ísť na súkromnú kliniku, tie berú vždy, akurát tam nenechas 40€ 🙂 my sme súkromná klinika a berieme bolestivých skoro vždy, ale naše ceny sú ďaleko od cien tvojho zubára

gemerka17
18. jan 2024

@karamella0 Chýbajú ti základné vedomosti a radíš koniny jedna radosť. Takto zbytočne autorke ubližuješ. Očividne o hnis nejde a ošetrenie koreňových kanálikov je nutné pod mikroskopom a nie len tak halabala alebo s mikroskopickými okuliarmi. Toto by si mala vedieť. V danom prípade veľmi veľmi chýba technika. Je plný modrý koník toho, ako sú urobené nekvalitné endodoncie bez techniky a potom sa postupujú reendodoncie (pacient platí znova) alebo sa zub vytrhne (pacient platí a ešte je aj bez zuba). Ale chechtáčiky do vrecka zubára idú a šup je z toho dovolenka. Takým zubárom treba zobrať diplom, pravdu nepovedia ako to je, pacienta neupozornia, lebo však peniaze nesmrdia.

@misssulik presne tak, splácaš mu hypotéku alebo prispievaš na dovolenku. Toto je presne ten prípad, keď je zubár viac biznismen ako lekár. Zubár na klinike (lebo tí majú na to vybavenie), ťa vezme vždy, cenovo je to inde, ale máš veľkú šancu, že zub zachránia. Takto zbytočne vyhadzuješ peniaze do luftu. Škoda, že ten tvoj zubár nemá toľko slušnosti, aby ti povedal pravdu.

misssulik
autor
18. jan 2024

Snim sa zle komunikuje pretože po slovenský ani ceknut nevie ….
@karamella0 Platila som vždy aj keď som k nemu prišla vložku vybrať ak keď to jeho chyba bola že mi to zle vyčistil a aj zanedbal

bublinka1426
18. jan 2024

@misssulik najdi si radsej Slovaka.

karamella0
18. jan 2024

@gemerka17 ako som pisala, ja robím so zväčšením - mikroskopom a ak si si nevšimla, pisala som aj, že kliniky berú vždy 🙂 a vám teda svoju odbornosť ani nič podobne dokazovať nemusím 😄

luccija
18. jan 2024

Tiež mi menili viac x vložku podľa mňa to bolieť moze