icon

Euthyrox a jeho vedľajšie účinky

stankabk
29. dec 2014

Ahojte žienky. Chcela by som Vás poprosiť o Vaše skúsenosti s euthyroxom. Aké vedľajšie účinky pociťujete? Viac ako rok nedostávam menštuáciu pravidelne ako predtým a teraz ako mi lekár zvýšil dávky som trochu pribrala. Len teraz neviem, či je to z liekov, alebo z Vianočných sladkostí, ale z takýchto vecí nezvyknem priberať. Kamarátka mi spomínala, že jej mamka dosť pribrala. Ďakujem za Vaše skúsenosti, postrehy.

gabuchah
8. feb 2017

Baby,ahojte..tak dneska som euthyrox nafasovala aj ja,iba 25...
Stitna mi funguje,vraj,ale mam uzlinu a na vybratie som vraj este moc mlada,tak to skusame takto a o pol roka na kontrolu...ak by sa mi pohorsilo,tak do ruzomberka na odobratie vzorky uzlinky,ci bahodou to nie je zhubne...
Celkovo mam problem s vahou,pred mesiacom som vysadila cukor,zacala delit stravu a tak som sa tesila,ze tie lieky mi pomizu schudnut a ako citam,niektore ste aj pribrali ☹ to ja nechcem...po tretom tehu mi este 6-7kg zostalo (73kgmam) a urputne sa snazim ich dat dole...
Dufam ze mi nebudu robit zle...tiez beriem jod,nejake riasy,tak neviem ci kombinovat alebo nie ...

mata223
20. feb 2017

@gabuchah ahoj aj ho beriem a priberam napijem sa aj vody a .....mam 4 deti dve malicke begam cely den sadnem si tak na wc a priberam 👏

nitusiak
20. feb 2017

Aj ja ho užívam, dokonca nemám nejak extra zväčšenú a doktorka mi dala až 88ku :O a tiež, aj som diétu držala, cvičím každý deň, zdravá strava a váha nič :D len mne drží váhu, nepriberám, ale nechudnem. Doktorka mi povedala,že to určite nie je z lieku

mata223
20. feb 2017

Vedela som to je to z tej vody😝👍

marmark
20. feb 2017

baby, trinasteho som bola v lubochni na kontrolu, uzivam eu 88, pred mesiacom mi vysli blbe vysledky, cakala som, ze v lubochni mi lekar zvysi davku. Zacala som na vlastnu past jedavat jod, zinok a selen a cuduj sa svete, lekar nemusel zvysovat nic🙂 taraaaaa, vysledky v poriadku. Tesim sa🙂

gabikaluisa
20. feb 2017

Ja beriem 150mg a 175mg ob den uz roky a vahu mam stale rovnaku resp.teraz som za mesiac dala dole 3,5kg a to velmi lahko.

marielik78
20. feb 2017

@nitusiak Ani ja nepriberam, ale ani nechudnem, na vahu som nepribrala nic, nejake kilo iba, ale celkovo mam problem si rano dat obrucku a som taka ako pribrata na pocit, ale to je podla mna zadrziavanie vody a kedze som s tym nikdy predtym problem nemala, iba odkedy beriem lieky na stitnu zlazu, je to podla mojho nazoru liekmi, hormonmi... Ale doktorka tiez povedala, ze to nieee... No co uz.

marielik78
20. feb 2017

@marmark Super, tesim sa s tebou 🙂

mata223
20. feb 2017

Ja k tomu beriem aj spirulinu poradili mi ju

gabuchah
20. feb 2017

@mata223 hehe,to mame rovnake 🙂 mne mala tiez zacina behat,beham a vstavam este aj v noci a aj tak 🙂 a to som si povedala ze do leta....no...
😀

gabuchah
20. feb 2017

@marmark super,len tak dalej a podla mna ani lieky nebude treba...ja nasadila tiez jod,kelp,nie kazdy druhy den ale kazdy,k tomu cecko,decko a idem aj na ten selen a zinok 🙂

gabuchah
20. feb 2017

@nitusiak inak toto sa stalo asi aj mne,lebo predtym mi to aspon ako tak plys minus pol kg-kg kolisalo...najjskor som schudla kilo,potom dve vyskocili a uz asi tyzden vaha rovnaka,max idchylka stvrt kila.... Ci jem,ci nejem...
No doktor ti nepovie ze je to z lieku,to je jasne,ale tak vieme co robia hormony

gabuchah
20. feb 2017

@marielik78 no presne..cozeby to doktor potvrdil...
Ja si tiez pridem jak spuchlina, asi vetu ta voda...dnes som kupila aj zihlavovy caj,ze skusim pit po litroch, ten vraj odvodnuje

gabuchah
20. feb 2017

@gabikaluisa tak to by som chcela, to ja nepoznam 🙂 ze len tak 🙂
Ale ono co aa sttetavam a pisem s ludmi,kto ma problem s vahou, ma vacsinou aj nadalej a stihli ludia udrzuju alebo schudnu...
Znama mala iba 25tku, vazila 53 a z tych liekov sla na 44 a ani nevedela ako

mata223
20. feb 2017

Tolke stastie😉 z prhlavoveho caju budes hladna .....drzim palce👍

marmark
20. feb 2017

@gabuchah k tomu selenu ti poradim, nech si kupis para orechy, stacia ti 2 az 3 denne a mas to v prirodnej forme, nech sa len tabletky netlacia

gabuchah
20. feb 2017

@mata223 fakt? Este viac ako po tych tabletkach? To sa ezte da? 😀 ako som ich zacala uzivat, uplne som prestala s delenou stravou, tu som mala cez mesiac,od macingovej -semafor..musim sa k nemu vratit 🙂

gabuchah
20. feb 2017

Fakt stacia 3denne? Tak si ich kupim,vdaka za radu...ja som totizto odporca chemie,nerobi mi dobre..ku doktorom nechodim kym nemusim,lieky neuzivam ziadne az teraz...

marmark
20. feb 2017

@gabuchah stacia podla toho co som vygooglila. A vit c super nahradi rakytnikova stava😉

gabuchah
21. feb 2017

@marmark rakytnik sme mali aj v mrazaku,ten viem ze je super 🙂

jaglo
21. feb 2017

Chcem sa opýtať, mám brať euthyrox 25, kvôli zníženej funkcii štítnej žľazy. Beriem ale aj antikoncepciu minisiston. Nebude to mať vplyv na antikoncepciu? Ja nechcem otehotnieť. Ďakujem za radu.

maria123
21. feb 2017

dcera ho brala,sice len par mesiacov,ale nic nepribrala,bolo to na stitnu zl.nutne ,pokial si pamatam,neovplyvnovalo to menzes,bral jednu tbl rano

nitusiak
21. feb 2017

Inak, keď to tu čítam. Ja som aj srdciar, užívam dosť liekov. Keď mi na endo povedala, že mám hraničné výsledky, začala som poriadne užívať jód a celá šťastná som šla na kontrolu. Vyskočila mi štítna o 6 čísel v priebehu pár mesiacov, tak hneď mi dala euthyrox 88. Predtým som bola stále unavená, neskutočne. Toto mi upravilo menštruáciu, že ju aspoň mám hoci nie moc pravidelne, ale konečne mám a mám veľa energie 🙂

gabuchah
21. feb 2017

@nitusiak takze jod nepomohil?

nitusiak
21. feb 2017

@gabuchah mne vôbec, skôr by sa dalo povedať, že horšil, ale kto vie či to bolo jódom

gabuchah
21. feb 2017

@nitusiak veru...bo co pocuvam tak jod iba pomaha...sila...hlavne ze sa to znormalizovalo

sense
21. feb 2017

vyssie davky jodu nemusia pomoct kazdemu , niektorym mozu viac pohorsit, zvlast pokial si ho davate na vlastnu past, nakolko aj dvaja ludia so znizenou funkciou zlazy nemusia mat rovnaky problem.... osobne by som sa na cisty jod dala len po rozhovore a odobreni lekarom...ak chcete zvysit davky jodu, tak skor cez riasy ako kelp, ci spirulina, treba mat aj dostatok zinku, a vitaminu D, zeleza., ... takisto ryby a hlavne morske plody obsahuju vela jodu, tiem mam problem so znizenou funkciou beriem 75 , tabletky jodu mam v lekarnicke, musime ich tam mat povinne a dostavame ich pravidelne s obecneho uradu, ale ani ma nenapadlo to skusat
treba sa vyhnut kadejakym dietam a mat cieleny pohyb nielen pri detoch sa nebaham dost to zvycajne nestaci , pretoze aj ten zrychluje metabolizmus, takisto si treba davat tabletky na lacno a napit sa a najest najskor po polhodine a vyhybat sa soji alebo aspon ju vynechat ...

maciatkolulu
21. feb 2017

@sense presne, ja som drzala ako svihla diety a neviem co v minulosti a nic a samozrejme som to zvalovalava na vsetko mozne a nakoniec som si sama nastavila postupne zvysujuce davky pohybu a islo nadherne dole vsetko a az naviac, ale bolo to spojene, spravna strava, to co som si ja sama urcila, lebo som to tak citila a nie nejake knizne zarucene diety, alebo diety JPP, k tomu pravidelny pohyb a postupne do roku odislo do 20kg a bola som az nezdravo chuda, ale pochopila som, ze nie stitka je na vine za moju gulatost, teraz som opat gulatucku a odhodlavam sa opat na to, len sa mi nejako nechce....😉

gabuchah
21. feb 2017

@sense ja mam presne ten kelp...ine by som sa neodvazovala
@maciatkolulu
Tak hlavne ze to islo..ja mam problem s vahou od puberty, jedavala som velmi malo a asi spomalila metabolizmus...vela,vela som sportovala ale skor som pevnela...a bojujem doteraz,ibaze reraz nemam cas na sport popri deckach..aspon zatial

marielik78
7. aug 2017

Ahojte, neviete mi poradit, ci mi moze predpisat euthyrox aj hociktory nezazmluvneny lekar, u ktoreho zaklopem (jasne, ze podla nalady a ochoty)? Som zostala bez endokrinologicky od maja (skoncila zmluva) a koncia mi uz lieky, noveho lekara zatial nemam, nakolko traja uz odmietli, ze novych neprijimaju a tak neviem, co teraz, ked lieky potrebujem.
Viem, ze moze predpisat aj vseobecny lekar 6 mesiacov od poslednej spravy endokrinologa, ale tu ja mam z decembra.

Dakujem za rady.