Existuje liek na rýchlejšie hojenie zlomenín?

kordzi
20. apr 2021

Dobrý večer existuje nejaký liek na rýchlejšie hojenie zlomenin ?

sisa_s
20. apr 2021

No liek nie, musi sa to zhojit prirodzene svojim tempom, ale pomoct hojeniu zlomenin moze dostatocny privod vit.K, D a vapnika

osky
20. apr 2021

Kostihoj-mast,odvar a obklady...nastuduj si.

sunshine_18
20. apr 2021

@kordzi viem ze ja keď som mala zlomené nohy tak som brala. Nejaké lieky aby sa mi to rýchlejšie hojilo ale názov už neviem.. Opýtaj sa v lekárni

ikonica
21. apr 2021

Mumio 😁

janinka007
21. apr 2021

Biomin h odporucam

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
volterra
21. apr 2021

Wobenzym.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nika82
21. apr 2021

urcite nekupuj Wobenzym to ti len dogabe travenie a nic k hojeniu nepomoze

macekovam
21. apr 2021

@nika82 ja mam opačnú skúsenosť.. V mojich očiach je na úrovni zázraku a vďačím mu za veľa... Naozaj...

ivka21
21. apr 2021

No žiaľ na to nexistuje nič len čas sama sa už pár mesiacov dopujem biominom h, magnezkom,Vít. c a aj tak je hojenie strašne dlhé ja už 10 tyzdnou len v posteli lebo nemôžem este na nohu chodiť😒

fiafia
21. apr 2021

@kordzi môj priateľ mám krížovú zlomeninu panvy čiže žiadna " ľahká" zlomenina. A pomohol mu Wobenzym

nika82
21. apr 2021

@fiafia a naozaj mu pomohol ci veril ked ho bral ze to zabera ?

fiafia
21. apr 2021

@nika82 naozaj mu pomohol. Lekári mu dávali rok na zotavenie. V panve má srouby aj retiazku, ktoré nebudú vyberať. Hneď začal užívať Wobenzym ale ponúkli mu len časť za 15€ už si nepamätám koľko tam bolo tbl.aby vyskúšal. Po mesiaci chodil o jednej barly.

katkasav
21. apr 2021

Nie je to síce liek - biolampa, raz som tu niekde čítala aj diskusiu k tomu

olahk
29. apr 2023

Dobrý deň som po operácii viacerých zlomenín predkolenia mám založené sroby prečo ma bolí členok až do veľkého palca mi zachádza bolesť pri chôdzi a už som 10 mesiacov po op.

olahk
29. apr 2023
ivka21
29. apr 2023

@olahk ja som po zlomenine členka už takmer 3 roky a stále mávam bolesti pri chôdzi. Lekár kázal len spevnovat obvazom. Najhoršie su bolesti prvý rok potom sa to zlepšuje. Žiaľ je to porušená kosť stále ju budete cítiť. Určite by som sa poradila na vašom mieste ešte s doktorom.

slovakboy
29. apr 2023

@ivka21 ja som mal zlomeny krčok stehennej kosti - hneď pod bedrový kĺbom. Tri mesiace barle do roka o jednej barle. Bolesti prvé mesiace veľké po každej vacsej zaťaží. Po roku to postupne ustupovalo ale trvalo to niekoľko rokov. Po troch rokoch sa mi zbortil kĺb lebo bol oslabený po tej operácii a narušení osteosyntézou. Teraz nemám tam hlavicu guľatú ale kocku. Po zbortení to bolelo len pár dní ale silno. Nevedel som že som to zničil zistil to až snímok po roku pri pravidelnej kontrole. Ale po rokoch viem čo pomáha: hojenie pokojom a mierna záťaž opakujem MIERNA záťaž. Ľahká chôdza ľahké bicyklovanie pomáhať si palicou ak je to členok nezaťažovať hneď celou váhou až po roku dvoch. A krátko. Chodiť môžem max 2,5 hodiny aj to treba postupne trénovať ale treba chodiť. Nechodenie mi uškodí vždy a musím začínať od znova. A to už bolo pred 18 rokmi. Keď však dodržijem kombináciu ľahká chôdza a ľahký a vytrvalostny bicykel tak zatiaľ mi stále tú kocku netreba vymeniť a nebolí. Áni pri chôdzi ani bri bicykli.

ivka21
29. apr 2023

@slovakboy áno s chôdzou je problém vždy mi to lepšie ide na bicykli keď nohu tak moc nezatazujem ale snažím sa chodiť co najviac aj peši aj napriek bolesti. Len proste už to nieje tak ako pred zlomeninou prejdem 4 km a som KO. Ale už aspoň ustúpili tie pichave bolesti ktoré som mala do roka od zlomenina.

slovakboy
30. apr 2023

@ivka21 4km je asi veľa. Začni jeden km a o dva dni 1,2km o ďalšie dva dni 1,4km a postupne každý druhý deň dvihaj o 200m. Mne veľmi pomáha postupne zvyšovanie dávky a obdeň. Nie každý deň. Svaly rastú iba v noci. Nikdy nie cez deň. A jeden den treba na oddych. Možno už nikdy nebudeš môcť ísť na niekolkohodinovu túru to ani ja nemôžem. A už nikdy nebudem behať. Ale vieš sa takto udržať funkčná v pohybe a športovať môžeš ten bicykel a plávanie. Bicykel by mal ti fungovať aj na dlhšie trasy. Tam nemám obmedzenie a vydržím aj 4h po roztrénovaní. Myslím že aj na členok je bicyklovanie veľmi dobrá alternatíva. Ale len bicykel nestačí. Rob to tak že hlavný tréning je bicykel a doplnkový chôdza nie naopak.

dadika111
23. okt 2023

Zlomila som si ruku, dnes mi to dali do dlahy a vo štvrtok dajú do sadry. Prosím Vás, ako mám užívať Wobenzym a aké veľké balenie si mám kúpiť? Ďakujem