icon

Extrakcia osmičky, silný opuch

black566
2. nov 2019

Ahojte neviete mi poradit pred tromi dnami vo stvrtok som bola na vytahovani dolnej osmicky nemala som ju prerezanu ... ked som prisla domov bolo to ok slaby opuch bolest bola znesitelna ... no na druhy den opuch silny bolest tiez horsia tak uzivam novalgin a flector ...na druhy den som si aj vyplachla usta vodou ktoru somdostala od zubara a raz repikom nechcem to prehanat lebo viem ze caste vyplachy nie su tiez dobre ... no a teraz je teeti den a opuch este silnejsi aj bolest... viem ze mi hovorili ze sa to bude asi zhorsovat hlavne prve 3-4 dni aj opuch moze byt len neviem ci az takytu ... lice ma komoletcele navrete a uz to mam aj dole pod bradou cele opuchnute a vnutri tiez neda sa mi dobre rozpravat ani usta kvoli opuchu neotvorim poriadne ... je to teda ok priebeh hojenia alebo uz takTo opich a bolest nie je ? Horucku som nemala no horucku ani nemavam. O tyzdnen mam ist k doktorovi na vytiahnutie stehov ... mam teda pockat alebo ked aj na pohotovost stym ist? Antibiotika neberiem ... ked si dam novalgin proti bolesti alebo rano-vecer flector ulavi sa mi no opuch nemizne oravze sa zhorsuje. Dakujem za rady

Strana
z2
kikulienkadd
5. jún 2022

@johanidesa ...v stredu poobede extrakcia, v nedeľu doobeda neznesiteľné bolesti,okolo obeda pohotovosť, drenáž,hospitalizácia, antibiotiká v infúzke...

stresak
27. máj 2025
@cervenaruza123

Ahojte. Len pridam moju skusenost. Vyberali mi 2 problematicke osmicky, po prvej sice opuch bol, ale znesitelny, ale bolesti riadne, usta som dva dni nevedela skoro vobec otvorit a dost casto sa mi spustalo krvacanie. Lenze tam som to mala take, ze sa to tazko silo, cize asi kvoli tomu. Ale zahojilo sa to pekne samo, opuch zacal miznut po asi 3 dnoch, dost rychlo mizol, bolesti ostavali, ale uz to bolo zneistelne. Brala som aj antibiotika, preventivne. Dost dlho som musela jest opatrne, umyvat zuby som si nevedela skoro vobec (to je pritom dolezite, umyvat si ostatne zuby, aby sa nezaniesli bakterie do rany). No schopne som sa citila asi po tyzdni, komfortne som sa vedela najest po 2 tyzdnoch a uplne vsetko preslo po mesiaci.
Druha osmicka, ta sa vyberala lahsie, menej bolestiva bola, ale opuch velky, aj modriny mi tam ostali, opuch bol tvrdy, myslim, ze az 7 dni som ho mala, az potom zacal ustupovat, ale pomaly velmi (na rozdiel od prveho zubu). Malicka tvrda cast mi ostala dost dlho, kym sa uplne vstrebala. Ale vraj je to tiez normalne, jednoducho kazdy zub aj organizmus je iny a inak reaguje. Tu som vedela jest uz po par dnoch, ale vyzerala som jak sysel dost dlho.
Samozrejme sa to moze zapalit, vtedy su super aj lieky proti bolesti, lebo su aj na zapal. A antibiotika tiez nie su odveci, niekedy je lepsie ich preventivne brat ako potom riesit neskor nejaky zapal, ktoremu sa dalo predist. Prve dni mi kazali davat studene obklady, potom ze uz nie, ze to moze vraj predlzovat hojenie aj ten opuch, ale neviem preco.

@cervenaruza123 prosím ta za aký cas ti zmizol ten tvrdý opuch, ja ho mám už 6 dni

stresak
27. máj 2025
@johanidesa

@kikulienkadd po koľkých dňoch si skončila v nemocnici? Mne na 5. deň robil rentgen, nič podozrivé na ňom nevidel. Na dotyk mám opuch veľmi tvrdý, siaha od miesta extrakcii až po bradu

@johanidesa prosím ako dlho ti pretrvával ten tvrdý opuch?

cervenaruza123
27. máj 2025
@stresak

@cervenaruza123 prosím ta za aký cas ti zmizol ten tvrdý opuch, ja ho mám už 6 dni

@stresak Prvykrat som som ho mala asi 5 dni, pri druhej osmicke asi mesiac. Ale taky vyrazny bol asi tyzden.

stresak
27. máj 2025
@cervenaruza123

@stresak Prvykrat som som ho mala asi 5 dni, pri druhej osmicke asi mesiac. Ale taky vyrazny bol asi tyzden.

@cervenaruza123 a bol fakt taký tvrdý?ja som z toho na nervy

cervenaruza123
27. máj 2025
@stresak

@cervenaruza123 a bol fakt taký tvrdý?ja som z toho na nervy

@stresak Ten druhy bol tvrdy riadne. A este dost dlho mi ostalo tam take tvrdsie tkanivo, aj ked ho nebolo vidno, ale citila som. Mozno aj dva tri mesiace kym aj to uplne zmizlo. Ale tak na kontrolach hovorili, ze vsetko ok. Ked sa ti to nezda, skor na kontrolu, budes mat istotu, ci je to fajn ci nie. Mne sa to tiez nezdalo, ale zmizlo to.

johanidesa
27. máj 2025
@stresak

@johanidesa prosím ako dlho ti pretrvával ten tvrdý opuch?

@stresak asi tak dva mesiace. Prajem skoré zahojenie

Strana
z2