Extrémna únava aj po dlhom spánku
Dobry den . Fakt uz neviem ako dalej ,posledný mesiac som nosnostop cely den unavená idem spat o 22:00 zobudím sa o 9 alebo 10 hod ráno a som nesmierne unavená cely den jednoducho nic nevladzem robit skoro vsade zaspim aj na stoličke . Takto sa fakt fungovat nedá . Vsetky výsledky su ok,povedala som to aj psychiatrovi on ze brat magnezium . Posledný tyzden nechodím do roboty mam peenku a idem spat o pol noci a spim do deuhej ráno a cely den unavená a potom zase idem spat o 4-5 ráno a spim do 17:00 niekedy aj do 18:00 a stale unavená aj ked spim 12 hod aj viac aj ked idem normalne spat
@anjelicek26
@anjelicek26 myslis postipanie kliestom ? To ma aj Ind príznaky nie?
@kristina23433 môže to byť autoimunitného pôvodu. Okrem toho treba chodiť spávať +/- v pravidelnom čase, inak je tvoje telo rozhádzané a ani samé nevie, kedy má byť unavené
@kristina23433 z takehoto fungovania by som bola unavena aj ja
@kristina23433 vobec to nemusi mat ine priznaky a vobec nemusis o kliestovi ani vediet.
máš veľmi rozhádzaný režim a vyspávať viac ako 10 hod tiež nerobí dobrotu.. skús chodiť spať okolo 11 a budiť sa okolo 7.. a spánok sa zvykne pokaziť aj keď ťa niečo velmi trápi..
@kristina23433 nastaviť si režim spánku a vstávania v rovnaký čas a cez deň skúsiť byt aktivna. Aj keď neviem či na PN sa dá ale nejaká prechádzka, výlet, doma upratať, nesedieť pred tv a pc a mobilom a hlavne nie večer. Radšej večer citát knihu napríklad a skúsiť autogenny trening na zaspatie 🙂
@kristina23433 berieš nejake lieky od psychiatra či máš dg?
V prvom rade nastaviť pravidelný režim spánku ja vstávam 06 a niekedy si potom ešte ľahnem a spím 2 hod a je to ešte horsie.Aj veľa spánku nerobí dobre.No a klasika či nie si anemicka, dobre piješ, jes, ísť von rozhýbať sa...keď nič nemusím som najunavenejsia😛
@kristina23433 inak mňa veľmi otapuje magnézium mám nízky tlak a úplne ma to ťahá dole
@kristina23433 helicobactera nemas? Ja som bola vkuse unavena a az tak, ze som nevladala ani dlho chodit a vkuse by som spala..uplne odpalena som bola..az po liekoch na toho helico sa mi ulavilo.
Aj teraz spim sice, ale priserna unava.. ale tu asi viem pricinu...
@kristina23433 ja keby som toľko spala, tak nefungujem vôbec. Nemôžem spať viac ako 7 max 8 hodin inak som viac unavená, ako keď spím menej. Skús si nájsť nejakú aktivitu, nie celý deň len ležať. Skôr si myslím, že to bude psychikou.
@kristina23433 skús konzultovať s ošetrujúcim lekárom širší krvný obraz (anémia, feritín železa v sére, komplet štítna žľaza, vitamín D...) vyšetrenie na endokrinológii, neurológii. Príčiny a diagnózy sú rôzne 🤷♀️Hlavne sa nedaj odbiť, prípadne si doplať tie odbery, vyšetrenie... Veľa zdaru!
Nemáš dobre nastavené lieky od psychiatra.
@kristina23433 muz mal boreliozu od komara na nose... nemusis mat vobec ziadneho kliesta a flak sa da prehliadnut... potom prijde unava, bolesti klbov a ine veci, ale to uz je fakt zle potom...
@anjelicek26 prosim ta, mna tiez aj dost bolia klby, ale bola som na preventivnej prehliadke teraz v nivembri .. myslis, ze sa to z krvi neukazalo? Zvazujem, ked citam tvoj prispevok, ze ci nemam aj ja take daco, v lete som bola aj dostipana ...
@siska53 boreliozu pokial viem nikto preventivne neodoberie... u muza to vzal kozny, kedze mal muz aj teplotu miernu, podchytili to nacas...ale tiez by ho to sameho v zivote nenapadlo, ze komar... ale vsetko, co saje krv, je mozny prenasac...

Boreliozu napríklad vylucili? Treba ďalšie testy...