icon

Extrémna únava aj po dlhom spánku

kristina23433
18. feb 2025

Dobry den . Fakt uz neviem ako dalej ,posledný mesiac som nosnostop cely den unavená idem spat o 22:00 zobudím sa o 9 alebo 10 hod ráno a som nesmierne unavená cely den jednoducho nic nevladzem robit skoro vsade zaspim aj na stoličke . Takto sa fakt fungovat nedá . Vsetky výsledky su ok,povedala som to aj psychiatrovi on ze brat magnezium . Posledný tyzden nechodím do roboty mam peenku a idem spat o pol noci a spim do deuhej ráno a cely den unavená a potom zase idem spat o 4-5 ráno a spim do 17:00 niekedy aj do 18:00 a stale unavená aj ked spim 12 hod aj viac aj ked idem normalne spat

anjelicek26
18. feb 2025

Boreliozu napríklad vylucili? Treba ďalšie testy...

kristina23433
autor
18. feb 2025

@anjelicek26
@anjelicek26 myslis postipanie kliestom ? To ma aj Ind príznaky nie?

denkabemommy
18. feb 2025

@kristina23433 môže to byť autoimunitného pôvodu. Okrem toho treba chodiť spávať +/- v pravidelnom čase, inak je tvoje telo rozhádzané a ani samé nevie, kedy má byť unavené

really8
18. feb 2025

@kristina23433 z takehoto fungovania by som bola unavena aj ja

lindusss2016
18. feb 2025

@kristina23433 vobec to nemusi mat ine priznaky a vobec nemusis o kliestovi ani vediet.

lydiasabolova
18. feb 2025

máš veľmi rozhádzaný režim a vyspávať viac ako 10 hod tiež nerobí dobrotu.. skús chodiť spať okolo 11 a budiť sa okolo 7.. a spánok sa zvykne pokaziť aj keď ťa niečo velmi trápi..

liliblacky
18. feb 2025

@kristina23433 nastaviť si režim spánku a vstávania v rovnaký čas a cez deň skúsiť byt aktivna. Aj keď neviem či na PN sa dá ale nejaká prechádzka, výlet, doma upratať, nesedieť pred tv a pc a mobilom a hlavne nie večer. Radšej večer citát knihu napríklad a skúsiť autogenny trening na zaspatie 🙂

luccija
18. feb 2025

@kristina23433 berieš nejake lieky od psychiatra či máš dg?
V prvom rade nastaviť pravidelný režim spánku ja vstávam 06 a niekedy si potom ešte ľahnem a spím 2 hod a je to ešte horsie.Aj veľa spánku nerobí dobre.No a klasika či nie si anemicka, dobre piješ, jes, ísť von rozhýbať sa...keď nič nemusím som najunavenejsia😛

luccija
18. feb 2025

@kristina23433 inak mňa veľmi otapuje magnézium mám nízky tlak a úplne ma to ťahá dole

siska53
18. feb 2025

@kristina23433 helicobactera nemas? Ja som bola vkuse unavena a az tak, ze som nevladala ani dlho chodit a vkuse by som spala..uplne odpalena som bola..az po liekoch na toho helico sa mi ulavilo.
Aj teraz spim sice, ale priserna unava.. ale tu asi viem pricinu...

sima234
18. feb 2025

@kristina23433 ja keby som toľko spala, tak nefungujem vôbec. Nemôžem spať viac ako 7 max 8 hodin inak som viac unavená, ako keď spím menej. Skús si nájsť nejakú aktivitu, nie celý deň len ležať. Skôr si myslím, že to bude psychikou.

jamimo
18. feb 2025

@kristina23433 skús konzultovať s ošetrujúcim lekárom širší krvný obraz (anémia, feritín železa v sére, komplet štítna žľaza, vitamín D...) vyšetrenie na endokrinológii, neurológii. Príčiny a diagnózy sú rôzne 🤷‍♀️Hlavne sa nedaj odbiť, prípadne si doplať tie odbery, vyšetrenie... Veľa zdaru!

koniarova
18. feb 2025

Nemáš dobre nastavené lieky od psychiatra.

anjelicek26
18. feb 2025

@kristina23433 muz mal boreliozu od komara na nose... nemusis mat vobec ziadneho kliesta a flak sa da prehliadnut... potom prijde unava, bolesti klbov a ine veci, ale to uz je fakt zle potom...

siska53
19. feb 2025

@anjelicek26 prosim ta, mna tiez aj dost bolia klby, ale bola som na preventivnej prehliadke teraz v nivembri .. myslis, ze sa to z krvi neukazalo? Zvazujem, ked citam tvoj prispevok, ze ci nemam aj ja take daco, v lete som bola aj dostipana ...

anjelicek26
19. feb 2025

@siska53 boreliozu pokial viem nikto preventivne neodoberie... u muza to vzal kozny, kedze mal muz aj teplotu miernu, podchytili to nacas...ale tiez by ho to sameho v zivote nenapadlo, ze komar... ale vsetko, co saje krv, je mozny prenasac...