Extrémne pálenie záhy

sejbipi
24. dec 2020

Ahojte, priateľ 23r. začal mať zo dňa na deň extrémne pálenie záhy, kedykoľvek počas dňa, po akomkoľvek jedle, keď to začne tak už neprestane. Trvá mu to už štyri dni, máte nejaké overené babské recepty čím mu pomôcť? A po zdr. stránke by sa mohlo jednať o zlý životný štýl? Po prípade by to mohol byť reflux? Vďaka

vivinka771
25. dec 2020

Aj biela Fatra je super na to vyskusajte

nikpa
25. dec 2020

@sejbipi aj zly životný štýl, zle stravovanie, prejednanie a iné. Musi si davat pozor na stravu a odsledovat si čo to u neho spúšťa, zvyčajne sú to ťažko stráviteľné jedlá, jedla ktoré dráždia žalúdok ako pikantné, káva, cibuľa ale aj sladké či mineralky. Z volnopredajnych liekov mne osobne najdlhsie účinkuje Nolpaza, nezabera okamžite, asi za 3 dni ale potom mam pokoj niekoľko mesiacov.

domak2
25. dec 2020

Repikovy čaj je super

andreatytler
25. dec 2020

@sejbipi Je dehydrovany. Potrebuje pit 8 poharov vody denne.

ivka21
25. dec 2020

Magnézium si treba dat

maris5
25. dec 2020

Nolpaza je fajn. Predpusuju to aj lekari. Nech upravi stravu, vynecha mliecne. Ak sa mu neulavi k lekarovi!
Brat stale kaslal, liecili ho 40 rokov na astmu s kortikoidnimi inhalatormi. Nakoniec zistili, ze sa mu dobre nezatvara ten prechod od pazara do zaludka a kyselina sa mu vracala spat.

simsalabim
25. dec 2020

@sejbipi skuste zatial tu Nolpazu, smaozrejme, stravu upravit. Potom skusit Nolpazu vysadit, ze co sa bude diat, A bolo by vhodne to konzultovat s lekarom, take palenie zahy moze sposobovat aj zlcnikovy kamen.

sejbipi
autor
25. dec 2020

@simsalabim
@maris5
@ivka21
@andreatytler
@domak2
@nikpa
@vivinka771 ďakujem krásne za rady žienky. Poskúšame

roja01
26. dec 2020

Konzumovať zásadotvorné potraviny. Rýchla pomoc je voda s citrónovou šťavou, vypiť pohár. Trvalo piť zeleninové šťavy z cvikly, mrkve, zeleru ale najmä z odšťaveného zemiaku - ten vraj okamžite odstraňuje pálenie záhy. Ak nie je odšťavovač, zemiak sa dá najemno nastrúhať a vytlačiť z neho šťava a vypiť.

zdenka13
27. dec 2020

@sejbipi ahoj, ja sa týmto teraz zaoberám. Určite je za tým doterajší životný štýl. Viem ti i poradiť, teda vám ako na to, ako sa toho zbaviť a navrátiť telu pôvodnú rovnováhu, dobré trávenie atď. 😊 Kľudne mi píš 😊