icon

Falošná pozitivita 3 mesiace po očkovaní

elizaheta
15. sep 2021

Som tri mesiace po očkovaní a zažívam kolotoč. Mala som dosť vážne reakcie po oboch dávkach po druhej horúčky 39 ktoré pretrvávali veľmi dlho. Vytvoril sa mi zápal v tele a usadil sa mi na slepom čreve. Cca dva týždne čo mi vôbec prišli na to čo mi vlastne je zhodnotili že musím ísť na zákrok. Mala som po tu dobu CRP 140-160, nechceli ma akútne operovať pre zápal. Takze na zákrok som cakala cca mesiac. Spravila som si predoperacne, anesteziologicke, krv a išla som na PCR test ktorý je potrebný pred zákrokom.
Ani vo sne by mi nenapadlo že budem mat pozitívny výsledok keďže som zaočkovaná a dlhodobo na pn pre zdravotné problémy, takze sa s nikým nestretávam.
Som absolútne bez akýchkoľvek príznakov.
Neviem čo si mám o tom celom už myslieť keď vidím ako hodnoty pozitívnych stúpajú a ja som akože pozitívna a nič mi nie je s pocitom že som prispela do štatistiky a mna caka po karanténe zasa všetko odznova cca mesiac a pól pre to aby sa predpoved zatvárania miest naplnila. A mna môže do vtedy aj jebn*t.
Zoberte si z mojho príspevku čo uznáte za vhodné ale musela som sa posťažovať pretože už je toho na mna moc.

Strana
z2
vanda323
16. sep 2021

@elizaheta Ahoj, nechápem úplne, možno ti admin zas raz zmenil názov, ale teda si pozitívna alebo nie? Lebo ak áno a mala si ísť na operáciu tak do kelu normálne že si ešte aj očkovana máš vysoké crp a musíš čakať doma...do kelu do kelu...

bluka2
16. sep 2021

Isla by som ešte na jeden test. Chápeš, možné je všetko, zamenili vzorku alebo hocičo. Ľudský faktor je sviňa. Ak sa ti zdá pravdepodobnosť nízka, že by si to mohla chytiť.

lucinka2ho
16. sep 2021

@elizaheta myslim si,ze niet co dodat😔mrzi ma to a drzim palce✊

bluemoon24
16. sep 2021

@elizaheta jakou vakcínou jsi očkovaná?

bluemoon24
16. sep 2021

@lucinka2ho bohužel u antigenních testů dochází k falešné pozitivitě, proto by taky měli každého bezpříznakového s pozitivním antigenem testovat pcr. Pokud má někdo příznaky a pozitvní antigen, tak není co řešit, ale v opačném případě, by to chtělo potvrdit, praxe je bohužel jiná :(

lucinka2ho
16. sep 2021

@bluemoon24 len tu je pisane,ze PCR mala pozit a potom na druhy den antigen a aj PCR negat...Manzelova sesternica min. rok tiez tak...PCR pozit,vsetci s ktorymi bola v uzkom kontakte PCR negat,po par dnoch sa znova prihlasila na PCR a bola negat🤷🏻‍♀️Ani jeden z tych testov nieje spolahlivy🤷🏻‍♀️

lenkakravcova
16. sep 2021

@elizaheta Pravdepodobne ide o falošnú pozitivitu (keďže nemáš žiadne príznaky a zároveň si očkovaná, mohol test ovplyvniť tvoj zdravotný stav s vysokým Crp? Možno). Dávaj sa seba pozor a ak by sa ti stav zhoršil, volaj si záchranku a budú ta operovať akútne.

A myslím ze tie vysoké hodnoty Crp si nemala ako dôsledok očkovania ale ako dôsledok zápalového ochorenia čriev, ktoré máš aj teraz. Nespájaj to dokopy. Okrem toho nechápem, prečo ta teda neoperovali ak je tam problém s crevom a už máš takýto zápal.. Ja som taky mala keď som mala zápal slepého čreva a to muselo ísť akútne von.

Pod aké mesto patríš?

vanda323
16. sep 2021

@lenkakravcova A vieš čo sa stalo nám? Moja babka 84 r. A dedko 86 nikde nechodili...ocko keď ešte žil im priviezol nákup pred dvere...a zrazu babka volá s sedím že sú strasne zle na Tom dedo ani vstať z postele nemohol kaslal všetko ho bolelo babka kašeľ že až dusilo ju..ja si myslím že.to bola korona...len na test nešiel dedo babka šla na antigen a bola negatívna... Ktovie no

martul
16. sep 2021

@bluemoon24 ona bola na pcr teste.

iwesska
16. sep 2021

No mna by hlavne zaujimalo,ze ked si"nikde nebola", tak ci ti tie aneateziologicke a ostatne vysetrenia pred operaciou prisli spravit domov. Lebo ak sa raz pohybujem po nemocnicnom prostredi,nemozem cakat,ze su tam vsetci zdravi. Staci ze ma jeden pozitivny rusko v cakarni pod nosom a dalsi negativny tiez,alebo len tenke bavlnene. U antigenov je vacsii predpoklad falosnej negativity,ako falosnej pozitivity,ale stat sa moze. Len som chcela poukazat na to,ze necakala som to,lebo "som zaockovana" a "nikam nechodim"...ale v skafandri sa tiez nepohybujes.

suzitok
16. sep 2021

Aj zaočkovany moze byt pozitívny, moze byt nakazeny, ale očkovanim sa prejavy choroby mozu úplne zminimalizovat, alebo nie su žiadne. (Zdroj: stranka Fakultna nemocnica F.D.Roosevelta)
Teraz k tvojmu problemu , vzdy som si myslela, ze práve zapal je pri slepom creve dovodom na okamzitu operaciu, v ziadnom prípade nie na odklad..mas aj bolesti, nevoľnosť? Take slepe črevo nie je sranda..🤔

cickamon
16. sep 2021

no bohuzial, aj na vysetreniach si bola, aj nakup ci jedlo, ked si si nerobila ty, tak ti niekto musel doniest, inkubacna doba je u kazdeho ina... ockovanie nakaze nezabrani, nechapem preco vsetci zaockovani ked im vyjde pozitivny vysledok vyplakavaju ze musi byt falosny...falosne pozitivny podla mna nebude kedze je to pcr, len ockovanie ti zabezpecilo to, co malo, mas lahky priebeh a o korone keby si sa netestovala ani nevies a mozes ju roznasat dalej... a naozaj sa este informuj v nemocnici aky je presne tvoj stav, ked je zivot ohrozujuci tak by ta mali operovat ci mas covid ci nie, nenechaju ta predsa zomriet na slepe crevo lebo mas covid...skore uzdravenie prajem

salome123
16. sep 2021

"s nikym sa nestretavam" len s pacientami a lekarmi v cakarni, ambulancii a vytahu v nemocnici na predoperacnych vysetreniach a v lekarnach :-/ napadlo ta, ze priznaky nemas lebo si ockovana? ak si mala take vazne vedlajsie ucinky po vakcine, co by s tebou spravila korona, keby si ockovana nebola? nic nie je ciernobiele, ale stale mam pocit, ze ludia radi podsuvaju nazor, ze toto vsetko je vymyslene a prave taketo skusenosti roztacaju spiralu konspiracii. Verim tomu, ze ti vakcina mohla zhorsit tvoj dlhodoby nepriaznivy zdravotny stav (pises, ze si dlhodobo na PN), avsak na druhej strane ti mozno zachranila zivot bez ohladu na to, ci tu koronu skutocne mas, alebo ju dostanes v blizkej dobe (kedze si casto v rizikovom, tj nemocnicnom prostredi)

iwesska
16. sep 2021

Inak mi este napadlo k tej falosnej pozitivite. Citala som,ze k tomu moze dojst,ked je telo infikovane inym koronavirusom,test to moze zachytit. Ale kedze si ziadne soplle,kasle nemala,je nepravdepodobne,ze by si mala iny koronavirus. Ty sa teraz sice hnevas,ale si predstav,ze s takouto viralnou nalozou ta zoperuju a ty nakazis po operacii pacienta,ktory je neockovany a oslabeny moze zomriet. Mala by si potom lepsi pocit?? Oni predsa musia chranit aj inych pacientov.

froschka
16. sep 2021

co uz ked si sadla klamstvu ako mucha na lep...nasledky si znasajte kazdy sam, keby ste citali aj zahranicnu literaturu nikdy by k tomu neprišlo. Prestante sa testovat, ockovat a bat, a zacnite normalne zit

martinka13
16. sep 2021

Samozrejme, ze môžeš byť po očkovaní pozitivna. Nechápem, že sa tomu dnes ešte niekto čuduje. Máš ľahký, resp . žiadny priebeh. Vakcinácia spravila, čo má.

panelacikova
16. sep 2021

@iwesska
@cickamon ja s vami súhlasím a ešte dodám pre autorku
@elizaheta že ak by šlo o život ohrozujúci stav, zoperujú ťa, robili to aj počas II.vlny a operovali nevyhnutných aj covidových pacientov (pokiaľ neležali na UPV). mimochodom, k slepému črevu... ak by šlo o jeho silný zápal, už nie si medzi nami. ak ide o podráždenie, tam je možné klasické "upokojenie" stavu. nedefinuješ presne, čo vlastne s appendixom máš?

froschka
16. sep 2021

inak velmi cudne ze ked je niekto HIV alebo syfilis pozitivny tak ho budu operovat, a covid 19 nebudu? to kde sme? to lekari sa musia tak chranit a zabezpecit aby sa nenakazili, a nie pacienta trapit....

iwesska
16. sep 2021

@panelacikova Presne ako popisujes, zrejme ide len o podrazdene crevo, ktore "znesie" odklad, urgentne operacie sa neodkladaju.

panelacikova
16. sep 2021

@froschka poznáš rozdiel medzi vírusom, ktorý sa neprenáša vzduchom a tým, ktorý áno? 🙂

luba28
16. sep 2021

@suzitok zaujimave,ze v DSS uz dvaja umreli ,,,ockovani a pozitivni ,,,,cize to o bezpriznakovom az lahsom priebehu by som vylucila uplne z tych "benefitov" ockovania

suzitok
16. sep 2021

@luba28 suhlasim 👍

salome123
16. sep 2021

@luba28 cudovat sa, ze zomrie 80rocny clovek v DSS aj ked bol ockovany je tiez riadne pritiahnute za vlasy. ked je niekto ockovany, tak to neznamena, ze je nesmrtelny.

luba28
16. sep 2021

@salome123 ahaa,,tak dufam,ze im tiez tak povedali pred ockovanim ,,,ved co ,mate 80 moze vam byt jedno,ci umriete bez ci z ockovanim ,,,hlavne,ze budete v cislach ockovanych ,,,ci,aky vyznam malo pre nich sa ockovat??...

luba28
16. sep 2021

@panelacikova ked sa operuje tak je jedno,ktory virus by to bol ,,,len rozdiel je v tom,ze na Aids umries pomaly ,,,,na covid nemusis ani umriet a dokonca ho ani dostat aj ked by si bola s tym pozitivnym na kave ,,,

katulienkax
16. sep 2021

@elizaheta Ale stretavas sa, sak pises ze si behala na kadejake predoperacne, anesteziologicke apod. Sak prave ambulancie a nemocnice su plne virusov ci uz vo vzduchu alebo v cakarni, sak sa tam premelie milion ludi.

hefo
16. sep 2021

@luba28 A vieš sa pozrieť do krištáľovej gule, aby si nám ukázala, koľko by tých dedkov v tej DSS umrelo, keby očkovaní neboli?!?

katulienkax
16. sep 2021

Inac aj my sme mali zaujimavu prihodu v rodine, stari rodicia strazili maleho, nikde nechodili po navstevach, maximalne detske ihrisko. Maly schytal taku chripku (nik iny predtym chory nebol) a sopel a vsetci krutili hlavami sak nebol v kolektive len ihrisko. Je mozne ze staci ze len ochytas nieco co ochytal chory pred tebou, vysmrkas si nos neumytymi rukami a mas to v sebe. Ako fakt keby ze toto nezazijeme s tym malym tak naverim. Preto je mozne ze ty v cakarni po doktoroch, pochytas sa kadecoho ani si neuvedomis, napr perom co predtym 100 ludi chytalo podpises informovany suhlas, nasledne sa pozkrabes po nose alebo nieco a uz to mas

luba28
16. sep 2021

@hefo este nie je koniec,kedze nakazena je tam cca polovica celej DSS...a ako je mozne,,ze minuly rok tam vsetci prezili a to ockovanie ani nebolo ??...lebo ockovani si myslia,ze su za vodou ,,,a chodia si bez testov,bez karanteny,bez vsetkeho,,,a tak si tam teraz nakazili klientov ,,,

luba28
16. sep 2021

@katulienkax cez povrchy sa virus nesiri,,to uz bolo davno vyvratene

Strana
z2