Fixný zubný aparát - bolesti
Ahojte,
Rada by som sa opýtala tých, čo máte skúsenosť so strojčekom, ako dlho ste si naň zvykali? Prípadne riešili nepríjemnosti - bolesť, odreniny v ÚD prvé dni po nasadení?
Ďakujem 🙂
@annaterk bola som dieta a myslim ze ibuprofen a rozne vyplachy. Tie bolesti boli strasne. Tiez tie opuchy podnebia, dasien. Ale je som mala komplikovanejsie pritahovanie, nie iba to bezne. Cize som mala droty aj cez cele podnebie a pod.
@kiki68 ďakujem, takže normálne aj liekmi proti bolesti ste to riešili?
@annaterk zvykla som si hneď. Bolesť takmer žiadna. Samozrejme, istý tlak na zuby som cítila tak som zo začiatku jedla mäkšie jedlá (aj pri výmene/posunutí drôtika). Lieky vôbec nebolo treba.
Odreniny - lepila som si vosk. Na prvej kontrole ma zubárka sprdla, že prečo som jej nezavolala, že ma to ten drôtik odiera 😅 nalepila mi na konce drôtiku nejaké "guličky" a odvtedy mám pokoj.
@annaterk počas víkendu. Normalne si dat lieky na bolesť. Chce to iba zvyk. A potom zvýšenú hygienu
Ja som si nezvykla cele štyri roky
Trvá to tak minimálne 3 dní, záleží u každého je to inak, niekoho aj týždeň. Kľudne si dat liek od bolesti. Je možné že to bude bolieť pri každom zatahovani, ale to všetko mal lekár vysvetliť.
Trvá to tak minimálne 3 dní, záleží u každého je to inak, niekoho aj týždeň. Kľudne si dat liek od bolesti. Je možné že to bude bolieť pri každom zatahovani, ale to všetko mal lekár vysvetliť.
@ronie338 povedal mi, že zuby mozu boliet, je to neprijemne a pod… len ma prekvapili tie “odreniny” v ÚD.
Zdravím. Mne sňali strojček pred mesiacom. Mala som fixný aparát keramický a keby som mala do toho ísť ešte raz tak ani minútu neváham. Na strojček som si zvykala po nasadení asi týždeň, Je dostupný špeciálny vosk na strojček, ktorý si dáte na zámky v prvých dňoch, kým si ústna dutina nezvykne. Po cca týždni už ani nebudete vedieť, že ho máte. Každá výmena oblúka prinesie so sebou určitý tlak na zuby, ale je to znesiteľné, nič také strašné. Asi raz za rok a pol liečby som si dala tabletku proti bolesti. Samozrejme je to individuálne, ale nič také, že s to nedá zvládnuť. Tá bolesť po výmene oblúka trvá tak cca 5 dní, niekedy ani toľko. A nenazvala by som to úplne bolesťou, skôr je to tlak na zuby. Mám nádherne vyrovnané zuby a veľmi vám odporúčam bez obáv do toho ísť.

@annaterk bola som dieta a myslim ze ibuprofen a rozne vyplachy. Tie bolesti boli strasne. Tiez tie opuchy podnebia, dasien. Ale je som mala komplikovanejsie pritahovanie, nie iba to bezne. Cize som mala droty aj cez cele podnebie a pod.