Gardnerella vaginalis
baby, please radu....neviem, ako sa postaviť k nasledujúcej situácii...Včera som bola na preventívke u gynekologičky, mala mi zobrať cytológiu, ale nestalo sa, lebo mám vraj bakteriálnu vaginózu, vyslovila podozrenie na gardnerellu vag. A tvárila sa tak aj komunikovala so mnou tak, ako keby som mala prinajmenšom syfilis….pričom ja nemám žiadne problémy ani prejavy ani nič…a celkovo cítila som sa strašne trápne, lebo si zakladám na svojom intím. zdraví a zrazu toto???? Ešte pred mesiacom, ked som bola u nej a vyšetrovala ma kvôli nuvaringu, som bola v poriadku, zdravá, tak ma to dosť zaskočilo. keby som tam nešla, tak to proste nezistím nikdy a možno by bol väčší kľud v mojej duši, lebo teraz absolútne netuším, ako sa postaviť k tejto situácii. Hned sa ma pýtala či mám stáleho partnera. ja mám stáleho, stále spávam iba s ním, rovnaké praktiky, rovnaká hygiena, tak ja neviem už ako je možné, že mesiac dozadu som bola ok a zrazu nie…..ale či on je stály, to neviem, ani nezisťujem, ani neriešim, lebo to neovplyvnim a navyše ja s partnerom nežijem, čiže neviem ako sa zachovať. Či to mám riešiť alebo neriešiť alebo čo??? Dala mi liečbu aj pre neho, ale tým, že s ním nežijem, mi to príde divné, pričom ja fakt netuším, či on okrem mňa niekoho ešte nemá a keby som mu tie lieky aj dala, možno ich ani vôbec nebude užívať, možno bude podozierať mňa, možno sa na mna už bude dívať inými očami, možno sa náš vzťah úplne naštrbí, ja fakt neviem…..nikdy v živote sa so mnou neliečil žiaden partner, hoci už kedysi dávno som mala túto kombináciu entizol tabletky aj vaginálny. (asi 12 rokov dozadu). Ja zdieľam názor, že obaja partneri sa majú liečiť vtedy, kde ide o vážnú pohlavne prenosnú chorobu a nie disbalanciu v pošvovom prostredí ženy….ja som rozhodnutá nepovedať mu nič, preliečiť seba a keby sa to vrátilo, potom budem konať…fakt neviem…
Navyše kombinácia nuvaring a entizol….účinok určite nebude zachovaný
@nuvaring Toto je zbytocne, ty si sa sem prisla uistit, ze to netreba riesit aj s partnerom. Taketo uistenia si nedostala, takze sa budes dalej sama presviedcat, ze konas spravne. V tom pripade tuto temu asi mozno uzavriet....v podstate radu nechces
K tomu nafukovaniu - nafukujes to jedine ty, tiez zbytocne analyzujes, je vhodne to riesit aj s partnerom, nejedna sa o nic vazne, ale treba to riesit
inak... mala som volakedy znamu, ktora po prvom sex styku "nakazila" partnera (noveho) nejakou beznou mykozou asi....zase detaily neviem 🙂
no a unho sa to nejako prejavilo, a on vam nastudoval knizky, internet proste vsetko, a potom si ju zavolal "na kobercek" ze teda, on si pozeral a zistoval co to asi ma atd...
cize, moja rada je.... (aj chlapi sa maju radi 🙂 ) kym nahodou na to nepride sam, prisla by som pekne krasne ja za nim, ze teda toto je vo veci, a tieto tabletky mu pomozu ;)
asi by to bolo horsie keby sa stalo to co tej mojej znamej ... ja osobne by som sa hanbila jak pes v takej situacii
@nuvaring pozri, stačí, aby si mala nejaký hormonány výkyv, zjedla viac čokolády, dala si na jednu noc sexy prádielko, čo nie je 100% bavlna alebo to preháňala z hygienou a probém je na svete. Sú veci, ako napr. tá hygiena, ktoré sa neobjavia hneď, ale až po nejakej dobe. A ešte jedna vec - starneš. Mňa tiež nikdy nebolel chrbát až do chvíle, kým ma bolieť nezačal. 😉
@lvka sranda je,že asi 2 týždne dozadu sme sa bavili na podobnú tému,kt. Som ja iniciovala,lebo predomnou mal všelijaké pochybne známosti, že či sa nebál alebo nemal problémy...povedal mi,že nikdy nemal žiadne príznaky ani nič,že nemá problém povedať mi, keby áno...ono pri sexe zapajas aj zmysly,čuch a chuť a myslim,že žene s vytokom alebo mykozou by tam neliezol minimálne jazykom,keď už nič iné....veď chlapi tiež nie sú padnutí na hlavu
@nuvaring jasne ze nie... ved nehovorim ze ta nakazil on... fakt sa mohlo stat hocico ;)
ale tak zase, ste raz partnermi, a tym padom by ste to aj riesit mali normalne spolu... ani ty "nesmrdis" a bakteria sa nejako rozmnozi.... a mozno aj jemu by to pomohlo, aj ked nema priznaky, tak sa aspon prelieci
@nuvaring ako dlho mas nuvaring, aj ten ti mohol sposobit zmenu flory v posve
Gardn. vaginalis ma v posve takmer kazda zena, problem je len ked sa premnozi, to je po chorobe, horm. vykyvmi a pod. Nemusela si sa nou nutne nakazenit pri sexe
@petrouchka dnes vyťahujem druhý...teda 2 cykly...dr. Ale túto tteóriu zavrhla...
ja som mala toto, podryte sa y coho: z wellnessu, z virivky. pritom naozaj velky wellness, zdanlivo na urovni. Vratila som sa domov, na dalsi den zacali symptomy. Mala sm dojem ako keby sa z mna zacalia liat voda. Takze behom na gyndu,tam to pozrel a hned ako odobral ster to niecim nastriekal a ze ma podozrenie na gardnerellu. Hned sa ma pytal,co som robila. Hovorim mu,ze 6 rokov mam vztah, predtym vsetky testy neg.,takze jedine ten svinsky wellness. U nas kedze sme nemali styk sa nemusel partner preliecovat. Takze dostala som vaginalne ATB a viem,ze bey sexu sme boli asi mesiac,aby nahodou to nelapol. Nastastie sa mi to uz neopakovalo. Ale ziadna hanba, neviem preco sa na gynde niekto tvari ako by ste mala nejake neviem aku nemoc. Proste sa stava. Nemusi hned byt za vecami promiskuita.
aj mna sa pýtala na plaváreň a pod....ale ja som teraz neabsolvovala....inak je to sila, ved ja nemám žiadne príznaky, nič, takže keby nebola v pláne tá cytológia, ja by som na gyndu ani nešla a fungovala by som normálne dalej....takže fakt neviem...myslím, že veľa žien funguje a ani netušia, čo majú...nehovoriac o týcjh, čo neriešia ani príznaky, aj také sú
@nuvaring mne hovoril,ze keby nemam tak rychlo ako ja sama citelne priznaky,ze inak by si to ani nevsimol. Lebo ze to vobec nebolo vidiet,ze je nejaky uz zapal alebo tak. Tiez sa zhrozil,ze co ti prevadzkovatelia plavarni, wellness tam akoze robia. Ze clovek zaplati 40eur za vstupne a odide rovno na gyndu s peknou hanbou akurat...
@nuvaring to ze pred mesiacom si bola ok a teraz si neni nie je nic zvlastne… je to normalne, chripke , angine si tiez prekvapena ´ lebo si ju pred mesiacom nemala”? -

@nuvaring Moj nazor je taky - ze tieto veci treba oznamit aj partnerovi - ide o zdravie, je totalne nezodpovedne si to nechat pre seba...Nehovorim, ze sa na to umiera, ale nechapem, naco zatlkat, mam pocit, akoby si sa bala poznat pravdu reps. sa bala, ze ta necha. ak ano, tak potom to asi nebol uplne koser partner, i keby bol len na sex.