Gastroezofageálny reflux u dospelých
Ahojte. Videla som tu temu o refluxe, no tykal sa malych detičiek u ktorych je to časte. No chcela by som sa spytať či mate niekto z vas dospelych s tymto problem. Ja som bola aj na gastroskopii (tušim sa tak vola to vyšetrenie s tou hadičkou) a zistili že mi nedoviera kardia ani pylorus a mam zapal žaludka i pažeraka. Kedže ešte kojim lekar mi nechcel dať žiadne lieky a odporučil len piť šťavu zo zemiakov.
Ale nie o tomto som chcela. TEmu som založila hlavne preto, že by som sa chcela dozvedieť čo vam pomaha pri tejto diagnze. Či viete o nejakych prirodnych alternativach ktore by mohli pomôcť. A tiež chcem aby sme sa troška podporili pri dodržiavani stravovacich navykov ktore treba dodržiavať. JA mam totiž problem hlavne ked sa prejem, vtedy sa mi začne všetka potrava vracať do ust. A velmi sa toho chcem zbaviť, ale mam niekedy taku slabu vôlu že si proste nepomožem preženiem to a potom trpim...
Tak ak mate niekto podobny problem prosim napište a podporme sa spoločne.
Ozaj chcem sa spýtať či niekto z vás skúšal kefir alebo tu Fatru extra liečiva
Neviem.extra rozdiel nevidím 😜 Pijem len tretí deň,tak uvidím .
Ako sa inak máte ? Nikto nic nové ?
ja idem od zajtra skusat zincicu, tak uvidim, co sa bude diat,
niekto tu pisal ze dostal akupunkturu ako darcek neviem to najst---uz bol ten clovek na tej akupunkture - je t obolestive ci nie...trocha sa bojim zajtra idem prvy raz 🙂 dufam ze t ozvlaadnem...🙂🙂
Ahojte .tak ako sa darí? Nikto nič nové??
Ja zatiaľ beriem len ten venter z gastra a občas cítim kyselinu,ale je mi o dosť lepšie.
@zuzukaja a držíš aj dietu obmedzuješ sa alebo ako si na tom ? aj si pribrala ? lebo ja keď dodržiavam dietu tak je to celkom aj bez liekov ale na tretí deň si už musím dať.... inak nesmiem pojesť dbe na tri vtedy citím myslím aj žlčník a ako keby celé brucho a som nafúknutá..... ale vidím že bez liekov to v mojom príde nejde a hlavne keď mám teraz strey v práci a riadne....
@tanika žiadnu dietu .jem všetko, ale s mierou,samozrejme že nie pečene mäso a kapustu.😜 Mala som aj rezeň,rizoto a podobne.ale jem skoro všetko inak.jogurty,mäso,syr,pečivo .co mi však isto robí zle je rajčinová polievka.po nej mám kyselinu riadnu v ústach ....
u mna to bol myslím čistý stres.urcite! Po tom všetkom cim som za pól roka prešla.
Či som pribrala? Mne sa opticky zdá že hej,váhu však ešte nechcem vidieť,Bo má skoro dohnala do kolien 😏😔😖
Cim viac som sa snažila pribrať a denne sa vážila,tým viac to slo dolu a bolo mi zle!!! Takze zvážim sa až neskôr...
Jednoznačne viem že ak mi ostane zle,dám hneď betain Hcl a verím že pomôže 😊
Vo štvrtok mi robili testy na potravinovú intoleranciu,celiakiu,vstrebavanie B12 a podobne.tak som zvedavá čo budú za výsledky 😏
Pod pravým rebrom mam takú pálivú (neviem či to je bolesť) take niečo ako keby sa tam niečo horúce vylialo (neviem to popísať)
Takze bol som u gastrosa HP neg.
Záver mierna gastrida GERD L A
Liečba :emanera obden 1x , ganaton 3x1
Kontrola o 2 mesiace
Na zväčšené lymfatické uzliny mi povedal ze s tým mam ísť hematologovy ...
Pocujte poznate tento caj ukko. https://www.ukko.sk/reflux/ Co si myslite o tom - zatial som si objednal DGL z iherbu - je to sladke drievko na zuvanie to znamena ze obalim pazerak niecim co mu pomoze zahojit sa ;);) (toto je ale deglicerizovana forma pretoze ta glicerhizin je skodlivy
Ako sa vola ten voľnopredajný liek na zahu čo sa dá kúpiť v lekárni ?
Ktosi to tu písal,myslím Tanika
Niečo ako helicid,užíva sa raz denne ale je voľnopredajný

@zuzukaja
Netvrdím ze aj ja som bez viny