Gastroezofageálny reflux u dospelých
Ahojte. Videla som tu temu o refluxe, no tykal sa malych detičiek u ktorych je to časte. No chcela by som sa spytať či mate niekto z vas dospelych s tymto problem. Ja som bola aj na gastroskopii (tušim sa tak vola to vyšetrenie s tou hadičkou) a zistili že mi nedoviera kardia ani pylorus a mam zapal žaludka i pažeraka. Kedže ešte kojim lekar mi nechcel dať žiadne lieky a odporučil len piť šťavu zo zemiakov.
Ale nie o tomto som chcela. TEmu som založila hlavne preto, že by som sa chcela dozvedieť čo vam pomaha pri tejto diagnze. Či viete o nejakych prirodnych alternativach ktore by mohli pomôcť. A tiež chcem aby sme sa troška podporili pri dodržiavani stravovacich navykov ktore treba dodržiavať. JA mam totiž problem hlavne ked sa prejem, vtedy sa mi začne všetka potrava vracať do ust. A velmi sa toho chcem zbaviť, ale mam niekedy taku slabu vôlu že si proste nepomožem preženiem to a potom trpim...
Tak ak mate niekto podobny problem prosim napište a podporme sa spoločne.
@viper3000 No,začínam sa bat.Mam uz paniku kvoli castym gastroskopiam,znasam to coraz horsie.Ale ďakujem za informácie.Este par otazok.Ako dlho si asi bol na manometrii a kolko to cele trvalo aj so zavedenim sondy na ph metriu?Ja mam ist do Mt,len potrebujem vediet,ci si vziať voľno 2dni v robote.S tou sondou asi nebude v robote bohvie ako a rano to treba ist odovzdať....
@ericka2503 Manometria cca 15 min...(neboj sa) je to neprijemne ale da sa to zvladnut
Ph metria to je menej neprijemne - horsie je ze ten kablik tam mas 24Hodin to znamena ze od kedy ti to tam doktor da od vtedy sa pocita 24h... V MT to robi pohodovy mlady doktor ...ked je cas a nema nikoho dalej tak ti aj povysvetluje ked sa opytas (dnes mi dal na priznaky nejaku novinku na SVK trhu Esoxx One - kyselina hyíaluronova - povedal ze to niesu PPI ale ze to obali pazerak a moze sa dobre zahojit... (takze ja som spoko)
@zuzukaja parada potesila si ma .....idem si to objednat asi aj ja 🙂 ale otazka uzivas aj nejake ine lieky alebo len veci ktore si tu piseme ??
@viper3000 Ďakujem za informácie.Veru,iné mi nezostáva,iba vydržať.Co uz...Takze treba voľno v praci?
@ericka2503
ja som bol v praci aj stym ...alee ja pracujem za pc (vela toho nenarozpravam)...
@viper3000 Tak to ja si musim zobrať voľno.Dakujem este raz,veľmi za tvoje odpovede.Drzim palce,nech su tvoje výsledky vysetreni co najlepsie a ťažkosti co najmenšie.
Mavate prosim vas aj taku hnusnu chut v ustach? Taku akoby od zaludka alebo neviem to popisat ..hlavne rano...mna to velmi trapi
Nemavam to - ale ano toto je jeden z prejavov refluxu zacni spavat vo zvysenej polohe..
@zuzukaja ja celkom ok. Pokiaľ dávam pozor na migrény, stres a jedlo nemám problémy. Na migrénu mám špeci lieky od neurologičke, tam už viem ako aj žalúdok riešiť, lieky nonstop pri sebe. 😂 Jedlo už viem čo môžem a koľko, ak už ťažoba tak nospa porieši. Aj kávu v pohode môžem, ale s mliekom. So sladkostí zjem najmenej z celej rodiny, čokoládu obmedzujem, potom ok. Najhoršie je so stresom, nakoľko mám syna s PAS, tam je tých stresových situácii o dosť viac...
Jaaj to neexistuje nic prirodne aby sme nemuselu do seba pchat stale lieky?
Ak je to civilizacne ochorenie, niekde teda robime chybu..naozaj jw to len stresom? Aj ked ano je to mocny faktor a vlastne na prvom mieste..ale dnes ma uz podla mna kazdy stres..
Tak mu napadli sa spytat ako je to u vas? Ja napr.miesam chute a neviem jest v malych mnozstvach..ked m
Ked mi nieco chuti neviem prestat jest...nieje aj toto urcity spustac?
ahojte,
na ranajky som mavala kasu z ovsenych vlociek, jedavala som skutocne VSETKO (okrem peciva,octovych zalievok na salaty, bravcoveho mäsa - lebo to mi moc nechuti) a nic, tak dobre celkovo zdravotne som sa uz davno necitila, a to sme este kazdy den po veceri zasli na gin s tonicom.. a jedla som cca o 18,30 a spat sme chodili o 22,00 kdeze sme boli s dietatom ... a dokonca som mohla spala tak, ze som lezala na bruchu..😲
to je bilancia môjej 8 dnovej all inclusive dovolenky,
ja uz fakt neviem, je to prostredim, tym vzduchom tam, alebo prisamtri v mojej hlave? 😨
ani stipka zahy, palenia a pod..
ako povedal mm asi sa doma prilis kontrolujem, a tam som bola v pohode, klud uzivala som si more, prostredie, ziadne starosti..
Ahojte,
Prosím je možný pri refluxe permanentný kašeľ? Skôr len také pokašliavanie ale dlhodobé.
A ešte...ma niekto z vás pocit "niečoho" v krku? Ďakujem
@vejapa76 ano su to presne prejavy refluxu
@danielkadandy daniel pri refluxe je najhorsie sa prezierat - a najlepsie je ked nejes (a skoro ani nepijes) 3-4 hodiny pred spanim
@gab Tak to je parada - ja stale vravim najvacsi spustac je stres a myslenie na to - som rad ze sa ti dari ;);) a stale pouzivas tu techniku dychania - (plne vydychnutie atd ved vieme co myslim)
@viper3000 no uvidime co bude teraz doma 😀
techniku dychania pouzivam, ked citim ze som v strese, pomaha mi to takto predychat, skôr si masirujem reflexne body, zo stranky, co si tu pridal http://www.modernreflexology.com/acupressure-po...
to mi pomahalo najviac,
@zuzukaja na hoteli bola varena s mliekom a prisladena a bola vyborna, skus si ich uvarit bud s kokosovym mliekom alebo s ryzovym mliekom a dosladit bud medom ak môzes alebo ryzovym sirupom (ten pouzivam doma ja na sladenie) a posypat skoricou alebo do toho primiesat postruhane jablka

No takze ;) uz po 24h ph metrii vysledky budem mat neskor - je to sranda kukat kedy mate reflux a kedy nie dokonca - somzistil ze bolesti ktore mavam nesuvisia stym ze mam reflux (skor od chrbtice) alebo z toho ze uz mam trocha poskodeny ten pazerak ;( manometria (velkost hadicky cca - taka dazdovka) ph metria malinky kablik - nieje to moc bolestive hlavne v hrdle to stale skriabe (treba na to nemysliat a co najmenej rozpravat) (( takze u kazdeho individualne pocity - ja uz by som na to viac nesiel ;) uvidim ako vysledky - inac doktor my povedal ze v plzni je doktor co sa zameriava na znovaprivratenie sily zvieraca - cez nejake cviky ;) a na cvik co mame od gab povedal ze by to mohlo fungovat (ze to urcite nieje sprostost) na stretu a lynx povedal ze to su veci ktore su velmi nove a nemaju este riadne preukazatelne vysledky