icon

Gastroezofageálny reflux u dospelých

vejula
23. okt 2011

Ahojte. Videla som tu temu o refluxe, no tykal sa malych detičiek u ktorych je to časte. No chcela by som sa spytať či mate niekto z vas dospelych s tymto problem. Ja som bola aj na gastroskopii (tušim sa tak vola to vyšetrenie s tou hadičkou) a zistili že mi nedoviera kardia ani pylorus a mam zapal žaludka i pažeraka. Kedže ešte kojim lekar mi nechcel dať žiadne lieky a odporučil len piť šťavu zo zemiakov.
Ale nie o tomto som chcela. TEmu som založila hlavne preto, že by som sa chcela dozvedieť čo vam pomaha pri tejto diagnze. Či viete o nejakych prirodnych alternativach ktore by mohli pomôcť. A tiež chcem aby sme sa troška podporili pri dodržiavani stravovacich navykov ktore treba dodržiavať. JA mam totiž problem hlavne ked sa prejem, vtedy sa mi začne všetka potrava vracať do ust. A velmi sa toho chcem zbaviť, ale mam niekedy taku slabu vôlu že si proste nepomožem preženiem to a potom trpim...
Tak ak mate niekto podobny problem prosim napište a podporme sa spoločne.

zlatica3510
15. mar 2019

@lenka1209 ahoj uz mas tie probiotika?

gab
15. mar 2019

@lenka1209 na Amazone urcite,daj si do Google candida test kaufen Apotheke Deutschland a najde ti kde Sa da kupit a isto aj keby si sla do lekarne ti to vedia objednat

lenka1209
15. mar 2019

@zlatica3510 bratranec mi doniesol Bio gaia Protectis su to ony? Uz druhy den ich cmulam raz rano raz poobede, este mi ten popaleny pazerak rozbehol faringytidu tak cmulam aj vincentku, a davam si na to palenie aj renie hadam uz daco zaberie.. Ostatne veci som napisala svagrine nech mi kupi a balik by osm mala mat v nedelu vecer... Tak som zvedava ci daco pomoze

lenka1209
15. mar 2019

@gab dakujem musim veru pozriet ďakujem za typ

zlatica3510
15. mar 2019

@lenka1209 ano..to je ono..dufam ze pomozu..

lenka1209
15. mar 2019

@zlatica3510 do kolkych dni ti to pomohlo? No mam 3 balenia tak dufam ze pomoze... Ďakujem pekne za typ

lenka1209
15. mar 2019

@zlatica3510 inak môžem okrem tychto probiotik aj ine brat ci to by bolo uz vela?

zlatica3510
15. mar 2019

@lenka1209 nie uz neber ine probiotika

zlatica3510
15. mar 2019

@lenka1209 tak asi za 4 dni

lenka1209
15. mar 2019

@zlatica3510 tak dam vediet ako to ide... Zatiaľ dakujem si zlata ozaj 😉

mlpj
16. mar 2019

@tomasko9 neviem presne aky ste nasla ,ale ja som si robila domaci test, ktory je urcite zadarmo...🙂rano po zobudeni date par slin do cistej vody v priezracnom pohari, ak su sliny na povrchu je to dobre, ak su v strede pohara a visia vlasocnice je to trocha horsie a ak su na dne tak je to candida...myslela som tento test...vela zdravia..

mlpj
16. mar 2019

@mlpj pre tomasko 9, zbytocne by som nevyhadzovala peniaze za drahy test, skuste tento, ale pre istotu si to este vygoglite, je to tam super aj s obrazkami, prajem vela vela zdravia....

lenka1209
16. mar 2019

@mlpj jaj taaak a ja ze daky z lekarne no skusim rano ďakujem za typ 😉

lenka1209
17. mar 2019

@mlpj no robila som ten test a tahali sa mi vlasocnice az dolu ale ono to bolo akoby na celom pohari od hora az dole nebolo to iba hore ani iba strede ani iba dole 😂 proste to bolo pozdlz celeho pohára to som uz asi ista 😂🤦‍♀️

zlatica3510
17. mar 2019

@lenka1209 Lenka ak by simala candidu,,mohlo by to byt z liekov co beries teraz,,ako som ti pisala tiez som mala ten problem..ten jazyk povleceny bohuzial je negativum tych liekov..na nieco pomozu na nieco ublizia..ako to teraz beries..stale rano aj vecer?

lenka1209
17. mar 2019

@zlatica3510 juj moja ja keby si videla teraz moj jedálniček ze koniec lieky doplky obcas strava 😂 tak beriem pantoprazol rano 20 vecer 20 uz mam doma aj ten gastrolus aj ten rakytnik rano som si isla po tasticku zo svk.. A dala som si doniest pre istotu aj oreganovy olej a candistop a Chlorelu.. Tak ráno ked vstanem na lacno rakytbik lyžička potom pantoprazol potom za pol hodku ranajky potom. Probiotika neskor oreganovy olej, a tak no chcem si drzat tu dietu proti candide a aj davat pozor a reflux aspom 3 tyzdne ze sa precistim a potom pojdem trosku vynechavat a skusit jest viac zeleniny a ovocia...

lenka1209
17. mar 2019

@zlatica3510 ale maaam pocit ze stipanie v ustach mi prestava ale az sa to bojim povedat aby som to nezakrykla 😛🤦‍♀️😂

mlpj
17. mar 2019

@lenka1209 no tak vyzera to na tu candidu, neviem mne ostali sliny hore tak ze som si bola ista ze to nemam...skuste pre istotu vyguglit, su tam aj nakreslene pohare ako to presne vyzera...napiste len domaci test na candidu...ja som bola taka dodzubana strasne dlho po helikovi, uz som nevedela co vlastne mozem jest, potom som sa na to obcas vykaslala a ziadny problem a niekedy zasa kusok coko a uz kyslost v ustach..ja jem vela cesnaku, teraz zujem medvedi cesnak..skuste to tak neako...tiez som si myslela ze mam aj reflux, priznaky som mala, ale dr povedal ze reflux nevidi...podla mna ma na tom vela podiel aj stres..teda u ma urcite...prajem vela vela sily aby ste nasla nieco co vam pomoze, lebo kazdy organizmus je iny...

lenka1209
17. mar 2019

@mlpj no len ja mam diagnostikovany reflux ale doktorka mi to vysvetlila ze to je reflux ten z ktoreho nevznika rakovina ale ze tento reflux je taky ktory treba utlacit pantoprazolom a renie takze tak ale mna obcas stipe v ustach po napriklad tmavych cestovinych, zeleru, par krat aj z bananu, ananas a kiwi to automtika ale mne bola zistená alergia na brezu tak to moze byt aj kvoli tomu ale ak by to nebola candida tal daka potravinova alegia ale to sa velmi zle určuje, zatiaľ som dala liecbu ze rano rakytnikovy olej pantoprazol potom probiotika potom oreganovy olej chlorela a pred obedom candistop a obcas ten gastrtuss tak uvidíme snazim sa jest iba zelene jablka, orechy, chottie chesse, jogurt natur, tvaroh, kuracie prsia, tuniak na stave, rucola, lanive semiacka a to je vsetko zatial iba toto chcela by som vydrzat aspom 3 tyzdne a este vajicka.. Kedze mam aj ten reflux cesnak a cibulu nemozem jedine možno uvarenu um... Takze mam to trosku tazsie... To co som napisala môžem jest?

mlpj
17. mar 2019

@lenka1209 inak su dobre aj mandle normalne neosupane, tiez som sa ich najedla,musite si sama zistovat co vam robi dobre a co nie to vylucit, ja som si to pisala a podla toho som sa stravovala, kazdemu robi nieco ine..mne najhorsie sladkosti ,aj teraz som vylucila uplne,lebo mam tiez divnu chut..ja uz som si presla tymi bolestami zaludka a v ustach vsetko mozne...napriklad aj kysnute mi robi uplne zle...ja nemam teda reflux ale po helikovi sa mi velmi dlho daval do poriadku zaludok a este niekedy sa ozyva...vela vela sily...

lenka1209
17. mar 2019

@mlpj no najhorsie je zistit co vadi a co nie mne hrozne vadi uhorka cerstva to sa mi grga aj tyzden z nej 😂 aj ze halusky um ale osmazene skvarky juuuj to tiez zážitok 😂no nic dakujem za odpovede skusim to dako naordinovat a hadam vydržím co najdlhsie ale je to masaker bez cukru sa mi hlava kruti ako na kolotoci ach jo tazky zivot mame 😀

mlpj
18. mar 2019

@lenka1209 prajem vela sily a drzim palce,postupne pridete na to co vsetko mozete...pekny den prajem 🙂

lenka1209
18. mar 2019

@mlpj dakujem noo ved to ano len človek by rad vedel z coho to je... Ci ten reflux alebo candida alebo daka alergia... Katastrofa toto pekny den prajem

lenka1209
Autor odpoveď zmazal
lenka1209
25. mar 2019

@zlatica3510 @mlpj ľudia neuverite co som zistila.... Odkladala som si obaly z veci ktorych ma zastipali usta a ked som to pozerala vyzera to tak ze mam alergiu na sóju... Tu na konikovi je clanok kde je napisane ze alergia na soju moze vyvolat reflux... V zivote by som neverila ze toto moze byt zdroj mojich problémov nechcem to zakryknut ale vyzera ze je to ono... A ta soja alebo protein z nej je ozaj pomaly vsade.... Takze odteraz citam zloženia.... 🤦‍♀️

magduliacik
27. mar 2019

@lenka1209 no teda potvora, drzim palce, nech sa dari

zlatica3510
27. mar 2019

@lenka1209 tak ako Lenka je lepsie?

mlpj
27. mar 2019

@lenka1209 tak to je super,myslim tym ze aspon ste prisla nato ze z coho to mozno mate...skuste vylucit a uvidite...vela sil prajem a je uz lepsie???

lenka1209
27. mar 2019

@magduliacik dakujem no veru ma to potrapilo...

lenka1209
27. mar 2019

@zlatica3510 noo je az nechapem ze co pomohlo ci ta bio gaia alebo zabral pantoprazol alebo co pomohlo ale to stipanie a palenie preslo este o cas stipe ale to viac menej z alergie na brezu pod co spada aj mrkva zeler a tak... Ale chvalabohu lepsie ale aj ta soja mi robila zle asi