Genitálne bradavice - som zúfalá

januus
12. apr 2017

Ahojte. Mám prvého a jediného priateľa 9 mesiacov a pred 2 mesiacmi sa mi tam dole objavila prvá bradavička, ktorú som až tak neriešila, veď nejaký výrastok, to počká.. Potom ked zrazu boli 3, tak nakoľko som mimo domova, mimo môjho lekárka, tak hop išla som na internet a vyšlo mi z toho, že ide o genitálne bradavice. Volala som hneď gynekológovi čo mám robiť, a on s kľudom povedal, že mám ísť na kožné a tam mi to pekne vypália. Tak som si počkala týždeň že kým prídem domov a išla som sa objednať na kožné, kde ma odbila, že ona takéto veci nerieši, že iba jedna lekárka v našom meste sa tým zaoberá. Samozrejme, tá lekárka mala plno a ja študujem na výške mimo domova.. Tkaže tadiaľ cesta neviedla. Tak som v meste, kde študujem, išla do nemocnice, kde som našla kožnú STD ambulanciu, ktorá sa presne zaoberá pohlavne prenosnými chorobami. Paráda. Prišla som vo štvrtok a čítam na dverách, že ordinujú IBA v STREDU. Jediná ambulancia v celom veľkom meste a ordinujú 1 den v týždni. Tak som čakala do stredy, že sa objednám. Idem tam v stredu, no oni maju dovolenku!! neuveriteľné.. ono sa to zdá že veď nic sa nedeje. ale deje.. lebo to,čo som tu napísala sa ťahalo pár týždňov, a za ten čas tých bradavíc pribúdalo a pribúdalo..
Tak som zúfalo si prepočítala, že ak mám čakať týždeň na objednanie, a vezme ma najskôr o 2 týždne, tka som sa dala do hľadania inej kožnej lekárky, ktorá by tento problém vedela riešiť. objednala som sa. zase týždeň naviac.. zase bradavičky pribúdali a pribúdali. Ja celá zúfalá, veď nejde o ruku predsa.. :/ ale partner stál pri mne, no aj tak mne bolo ľúto, nakoľko okrem zdravotných a estetických problémov to zničilo aj náš sexuálny život.
Pani kožná sa na to konečne pozrela, v pohode, bez nejakého vystrašenia že preboha kolko toho tam máte, potrela bradavičky podofylínom, vraj je to najmenej nepríjemné a celkom účinné. A že mám prísť na kontrolu o 2 týždne, že oni by mali za 2-3dni odpadnúť a že ak už nebudú žiadne, ani nemuism chodiť. Ja celá šťastná že sa to vyriešilo prídem domov a pozerám, že veď mnohé bradavičky nie sú potreté, čo bola slepá?! ach jaj no nič 2 týždne počkám do kontroly, ked osm cakala 2 mesiace.. tie potreté bradavičky odpadli, bola som rada. prišla som na kontrolu a ona zrazu preboha no toto, ot už budem musieť poslať do nemocnice na tú STD kde ordinujú iba v stredu, že treba to riešiť radikálnejšie, možno aj chirurgicky!!!! že mám ich veľa a veľké a ja som jej vravela no veď tieto som mala aaj minule a vy ste mi ich nepotreli... bez reakcie.. ach jaj..odoslala mna na tú STD kliniku... chirurgicky?!! a pred dvoma týždnami mi povedala, že to zmizne a nemusíte ani chodiť ak nebudú.. tak adkujem pekne!
s plačom som odišla a dnes - streda- voalla som na tú STD ambulanciu, nezdvíhajú.. išla som osobne.- majú dovolenku!! zase!!! takže o týždeň ak ešte len budem volať aby ma objednali a objednajú ma o 2 týždne tak za ten čas dole budem mať pomaly karfioly a nejaké nádorové výrastky! mám taky pocit .. fakt som zúfalá, je to vážny problém ktorý ma výrazne obmedzuje, bojím sa, veď ide o zdravie pohl.orgánov, som žena, chcem byť budúca matka.. mám priateľa, sexuálny život nula.. veLmi ma to trápi a hlavne ma trápi to, ako si ma posúvajú všade..a tak sa to natiahlo, na 2 mesiace a dospelo to do štádia, že budem musieť odstraNovat bradavice mozno chirrurgicky.. auu :(
Zeny, mate niektora skusenosti s gen. bradavicami? tiez sa vám takto opakovali?

bluka2
12. apr 2017

Nemam skusenost, prepac, neporadim, ale divim sa, ze este mas - a chces mat - toho priatela, co ta nakazil???

bluka2
12. apr 2017

Ja by som asi zavolala do vsetkych ambulancii, aj do privatnych, aj kludne v inych mestach, dokial by som nenasla niekoho, kto mi to odstrani hned zajtra - aj keby to malo byt drahsie

kaja73
12. apr 2017

neporadim s bradavicami...ale je fakt pekne ze priatel stoji pri tebe..ved ta nakazil..to ta nenapadlo? teda asi ma/mal bokovku-aj jeho niekto musel nakazit.

nyusika
12. apr 2017

ale to ju predsa nemusel nakazit priatel.
mohli sa jej rozsirit z inej casti tela, nie ?
viem, ze najcastejsie sa prenasaju sexualnym stykom, ale nie je to jedina moznost prenosu

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sardinka336
12. apr 2017

@januus su aj suskromné kožné kliniky nie? Bradavice sa šíria lebo sa tie miesta ,,otieraju,, o pradlo a tak sa to siri. Treba to vypalit a nasad si aj nejake kolostrum niečo na podporu imunity. Mam bohate skusenosti s moluskami, niečo ako bradavice, je to svinstvo.

balsamea
12. apr 2017

Genitalne bradavice sa prenasaju takmer vyhradne stykom, partner ale bokovku mat nemusel (ale vylucene to nie je), mohol sa nakazit aj pred nou. Existuju aj skryti nositelia virusu.

A co sa tyka bradavic su niekedy beh na dlhu trat, niekomu pomoze hned prvotna liecba a neobjavia sa nikdy viac, niekto sa lieci roky a pravidelne sa mu opakuju. Tak ako ti baby radia obvolala by som vsetky ambulancie v okoli, skus tiez guglit skusenosti tych co si tym prechadzaju mozno najdes cenne info co komu pomohlo. A vysetrit by sa mal dat aj partner.

@zltyslonik pochzbujem, ze jej s tym na pohotovosti nejak pomozu. Bradavice samotne nesposobuju nejake zdravotne komplikacie, takze ju najskor odporucia na venerologicku ambulanciu. A syfilis si kvoli prestojom urcite neuzenie, ten nema nic spolocne s bradavicami a dokonca aj povodca je uplne rozdielny.

katarinapekna
12. apr 2017

Ty Sa nakazis od dilina,evidentne to nie je len vonkajší karfiol ale aj hpv na krcku a ty riešis nulový sex???? Fuj!ani by ma nenapadlo....

balsamea
12. apr 2017

Este ma napadlo, ze proti 4 typom HPV, ktore sposobuju bradavice existuje vakcina, nepreplaca ju ale poistovna. Skus sa informovat ake su moznosti,..

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rybka16
12. apr 2017

Ženy, keď o tom nič neviete, prečo vôbec do takej témy prispievate? Šírite tu bludy a dievča sa môže strachom aj zblázniť. Jasné, pravdepodobne sa nakazila od partnera, ale to neznamená, že partner je "dilino" alebo že ju podvádza. Asi sa nakazil od predchádzajúcej partnerky. Prenosu HPV nemusí úplne zabrániť ani kondóm. Syfilis si fakt neuženie, lebo ide o úplne, ale úplne iný vírus. Typ HPV, ktorý spôsobuje bradavice, nespôsobuje rakovinu krčka maternice.

Pre autorku: Hlavne sa nestresuj. Jasné, je to nepríjemný problém, ale skutočne nejde o život. V ambulancii ti bradavice odstránia a bude. Tvoje telo sa možno dokáže vírusu postupne samo zbaviť. Ak nie, bradavice sa ti môžu opakovať, napr. pri oslabenej imunite a podobne. A nedaj sa tu zastrašiť ľuďmi, ktorí o tejto téme evidentne nič nevedia, ale ochotne vynášajú súdy. HPV v sebe nosí asi 25 percent populácie. 80 percent sexuálne aktívnych ľudí sa ním niekedy vo svojom živote nakazí a nemusí o tom ani tušiť, lebo nemá príznaky, a telo si s ním poradí. Dalo by sa povedať, že je to bežná vec. Človek by musel vyznávať totálnu sexuálnu abstinenciu, aby sa HPV nikdy nenakazil, čo je, dovolím si povedať, nereálne.

rybka16
12. apr 2017

@zltyslonik Mohol mať HPV a ani o tom nevedieť. A od infekcie po prejav môžu prejsť aj celé mesiace.

balsamea
12. apr 2017

@zltyslonik no v tomto zmysle povodca hej 😀 ale porovnavat syfilis a bradavice...bradavice maju doktori na programe kazdy den, urcite budu teraz vsetci stat v pozore a lamat nohy kvoli tomu, je to celkom bezna sexualne prenosna choroba. Nemas pravdu, bradavice maju bezne inkubacnu dobu 2-6 mesiacov. Kludne moze byt prenasac a nemat aktualne ziadne priznaky, dokonca sa u neho choroba nemusi nikdy ani prejavit.

nyusika
12. apr 2017

ja by som fakt chcela vediet, kto sprznil osemrocnu dceru mojej kamaratky...mala mala bradavicky v oblasti konecnika.
aj na ruke ich mala....
nerobte tu z jej frajera nejakeho devianta

balsamea
12. apr 2017

@rybka16 syfilis nie je virusove ochorenie, sposobuje ho bakteria 😉

rybka16
12. apr 2017

@balsamea Sorry. 🙂 Bola som vo švungu od hnevu, tak mi ušlo.

jarmillka
12. apr 2017

@zltyslonik no ty máš úžasne info 😀 mozno máš ten vírus v tele aj ty a nevieš o tom.. najprv si poriadne preštuduj ked ideš niečo komentovať lebo píšeš samé bludy..

vlasta56
12. apr 2017

Ahoj prokladaj si šupku bananu . aj na bradavicu dat kus šupky a zalep nechaj do rana a takto si opakuj po neakom case zmizne.je to na bradavice mám to vyskušane. ale malo by byť dobre aj na genitaliach.

katarinapekna
12. apr 2017

@zltyslonik syfilis a bradavice v zmysle hpv je rozdiel a nnijako spolu nesúvisia. Predpokladame,že ide o klasické bradavice,nie pokrocile štádium syfilisu,preto nemusí nikoho hlásiť,ani sa jej nnikto nebude na to pytat. Std amb nie je akutna amb a preto nepotrebuje žiadne zastupovanie,je v ramci veľkej nemocnice s koznym odd,kde su akutne problemy riesene v ramci odd.sluzby.

sisaka
12. apr 2017

@rybka16 predstav si ja nemám sexuálnu abstinenciu, mám po 40 a nemám a nikdy som nemala ani chlamýdie, ani HPV ani genitálny herpes, bradavice ani žiadnu inú STI (btw názov zmenený z STD na STI). Dúfam, že nemusím vysvetľovať prečo. Vlastne mladším ročníkom asi treba, pretože im je bližšia promiskuita, vernosť je niečo prapodivne a mat cely život jedného partnera hotová sci-fi ...

januus
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
januus
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
januus
autor
12. apr 2017

@zltyslonik ak mas komplexy zo svojho vztahu a zivota, tak si ich ries doma alebo u psychologa ;)

bluka2
12. apr 2017

@rybka16 Mne by teda bolo jedno odkial to on presne ma...

januus
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
12. apr 2017

@sisaka pridavam sa

bluka2
12. apr 2017

@januus Tvoje vyjadrenia o tom ako ste na urovni mi pripomenuli jednu prostitutku, ktora si ku mne prisadla vo vlaku z Viedne a hovorila, ze su 3 typy klientov: jedna skupina su taki slusaci na urovni, jej slova: Lacoste tricka, co by clovek nikdy nepovedal, ze chodia za stetkami, ti su najhorsi a ti chcu najvacsie prasaciny, co by im ani nenapadlo navrhnut ich priatelkam. Iba mi to napadlo, nehovorim, ze tvoj, ale uplne mi tvoje slova pripomenuli toto.... Alebo ma proste strasnu smolu chudacik, ze to chytil na prvy ci druhy pokus. Ale pravdepodobnosti nepustia: skor ti nehovori uplnu pravdu. Ked je tvoj prvy, chapem tu slepu doveru na druhej strane

januus
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz