icon

Genitálne bradavice - som zúfalá

januus
12. apr 2017

Ahojte. Mám prvého a jediného priateľa 9 mesiacov a pred 2 mesiacmi sa mi tam dole objavila prvá bradavička, ktorú som až tak neriešila, veď nejaký výrastok, to počká.. Potom ked zrazu boli 3, tak nakoľko som mimo domova, mimo môjho lekárka, tak hop išla som na internet a vyšlo mi z toho, že ide o genitálne bradavice. Volala som hneď gynekológovi čo mám robiť, a on s kľudom povedal, že mám ísť na kožné a tam mi to pekne vypália. Tak som si počkala týždeň že kým prídem domov a išla som sa objednať na kožné, kde ma odbila, že ona takéto veci nerieši, že iba jedna lekárka v našom meste sa tým zaoberá. Samozrejme, tá lekárka mala plno a ja študujem na výške mimo domova.. Tkaže tadiaľ cesta neviedla. Tak som v meste, kde študujem, išla do nemocnice, kde som našla kožnú STD ambulanciu, ktorá sa presne zaoberá pohlavne prenosnými chorobami. Paráda. Prišla som vo štvrtok a čítam na dverách, že ordinujú IBA v STREDU. Jediná ambulancia v celom veľkom meste a ordinujú 1 den v týždni. Tak som čakala do stredy, že sa objednám. Idem tam v stredu, no oni maju dovolenku!! neuveriteľné.. ono sa to zdá že veď nic sa nedeje. ale deje.. lebo to,čo som tu napísala sa ťahalo pár týždňov, a za ten čas tých bradavíc pribúdalo a pribúdalo..
Tak som zúfalo si prepočítala, že ak mám čakať týždeň na objednanie, a vezme ma najskôr o 2 týždne, tka som sa dala do hľadania inej kožnej lekárky, ktorá by tento problém vedela riešiť. objednala som sa. zase týždeň naviac.. zase bradavičky pribúdali a pribúdali. Ja celá zúfalá, veď nejde o ruku predsa.. :/ ale partner stál pri mne, no aj tak mne bolo ľúto, nakoľko okrem zdravotných a estetických problémov to zničilo aj náš sexuálny život.
Pani kožná sa na to konečne pozrela, v pohode, bez nejakého vystrašenia že preboha kolko toho tam máte, potrela bradavičky podofylínom, vraj je to najmenej nepríjemné a celkom účinné. A že mám prísť na kontrolu o 2 týždne, že oni by mali za 2-3dni odpadnúť a že ak už nebudú žiadne, ani nemuism chodiť. Ja celá šťastná že sa to vyriešilo prídem domov a pozerám, že veď mnohé bradavičky nie sú potreté, čo bola slepá?! ach jaj no nič 2 týždne počkám do kontroly, ked osm cakala 2 mesiace.. tie potreté bradavičky odpadli, bola som rada. prišla som na kontrolu a ona zrazu preboha no toto, ot už budem musieť poslať do nemocnice na tú STD kde ordinujú iba v stredu, že treba to riešiť radikálnejšie, možno aj chirurgicky!!!! že mám ich veľa a veľké a ja som jej vravela no veď tieto som mala aaj minule a vy ste mi ich nepotreli... bez reakcie.. ach jaj..odoslala mna na tú STD kliniku... chirurgicky?!! a pred dvoma týždnami mi povedala, že to zmizne a nemusíte ani chodiť ak nebudú.. tak adkujem pekne!
s plačom som odišla a dnes - streda- voalla som na tú STD ambulanciu, nezdvíhajú.. išla som osobne.- majú dovolenku!! zase!!! takže o týždeň ak ešte len budem volať aby ma objednali a objednajú ma o 2 týždne tak za ten čas dole budem mať pomaly karfioly a nejaké nádorové výrastky! mám taky pocit .. fakt som zúfalá, je to vážny problém ktorý ma výrazne obmedzuje, bojím sa, veď ide o zdravie pohl.orgánov, som žena, chcem byť budúca matka.. mám priateľa, sexuálny život nula.. veLmi ma to trápi a hlavne ma trápi to, ako si ma posúvajú všade..a tak sa to natiahlo, na 2 mesiace a dospelo to do štádia, že budem musieť odstraNovat bradavice mozno chirrurgicky.. auu :(
Zeny, mate niektora skusenosti s gen. bradavicami? tiez sa vám takto opakovali?

januus
autor
12. apr 2017

@bluka2 je to moj prvy partner, s ktorym spavam, a teraz ides odsuzdovst moju naivitu ano? Takze si to zhrnme. Mala by som si zobrat prveho partnera za manzela, aby som nesirila a nechytila pohl.ochorenie. ale, ak je to este len moj prvy partner s ktorym spavam to som este naivna. Tak kedy budem mat rozum pri druhom tretom stvrtom partnerovi s ktorym budem spat? Ale tym by som porusila moralnu zasadu cislo 1 - vydat sa za prveho partnera a byt mu verna. Tak. ?trochu si sa zamotala v tom lebo ty mas len nejake komplexy vo svojom vztahu a neveris ze niekto iny by mohol mat pekny stastny vztah 🙂

balsamea
12. apr 2017

@januus jaaaj dievca drahe a co ti tak mame akoze zavidiet? ci predmet tejto diskusie?

januus
autor
12. apr 2017

@balsamea pytam sa na skusenosti inych zien, ktore mali gen.bradavice, ako to liecili, riesili, ako sa im to opakovalo nakolko ja som z toho dost vystrasena a zhrozena..

bluka2
12. apr 2017

@balsamea Co uz niekomu napadne, bradavice zavidiet, ci priatela s virusom, ci este nieco ine....?

evitka83
12. apr 2017

@januus pravda je presne to, co ti napisala rybka, akurat s opravou statistiky, hpv nosi v sebe skoro 80% populacie. To co mas ty su tzv kondylomy a tento typ hpv nesposobuje rakovinu krcka maternice. Aj ked netreba to zanedbat

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
bluka2
12. apr 2017

@zltyslonik Mne by sa (asi) s karfiolom medzi nohami az tak pohodlne negooglovalo, neviem 😉 K privatnym klinikam sa nevyjadrila

jarmillka
12. apr 2017

@bluka2 ty si strašne nechutná.. radšej mat teda karfioly medzi nohami ako vaše IQ
@zltyslonik ja som sa na tému hpv velmi dlho rozprávala s mojim gynekológom.. tento typ nemá nic spoločne s rakovinou krčka..virus ktorý spôsobuje kondylomy ma v sebe väčšina ľudí.. a len pár % sa to prejaví aj týmto.. aj vy dve ho na 80% máte.. a na konci mi povedal vetu: ani by ste neverila koľko žien a mužov ich ma a pritom je to zatiaľ tabu téma.. a osobne si myslím ze ženy ako vy s takýmito reakciami nemá ani kto niečim nakaziť 🙂 frustrácia a komplexy 🙂

bluka2
12. apr 2017

@jarmillka To su slova autorky z jej povodneho prispevku

minnonnka
Autor odpoveď zmazal
jarmillka
12. apr 2017

@bluka2 asi koli tomu ze sa to tak aj nazýva ale ty si to podala fakt nechutne.. tadaaa:
Genitálne bradavice môžu byť takej malej veľkosti, že ich ani nemusíte vidieť. Bradavice môžu vyzerať nasledovne:

Škvrny telovej farby, ktoré môžu byť ploché alebo vystúpené
Výstupky, ktoré vyzerajú ako karfiol

barbara_lux
12. apr 2017

@januus tieto tvoje karfioliky su kondylomi. Mala to kolegynka. Presne si na to pamatam kvoli tomu ze tomu tiez hovorila karfiol 😊 nakazil ju jej frajer a az vdaka tomu zistila ze obtrtkaval aj ine 😆 ze si taka blbucka-(sorry za vyraz ale to sa neda inak nazvat ked si niekolko tyzdnov nevies vybavit kdekolvek inde doktora a este aj veris priatelovy "na urovni") tak som sa ti popytala co s tym aby som poradila-dostala krem s nazvom wartec ktory si naaplikovala sama a do 3 dnoch boli karfioliska prec. Prajem ti rychle uzdravenie a menej sebaklamu 😘

tuusfatum
12. apr 2017

@januus ahoj ja ti k tomuto môžem napísať len ze si musíš priebežne zvyšovať viralnu imunitu (vit C Selén, Zinok, enzymy) Určite vyskúšaj tie enzymy

jarmillka
12. apr 2017

@barbara_lux a kto jej potvrdil ze ju nakazil jej frajer? Teda kto kompetentný? Ženské vy ste fakt trafene.. 😀 ešte raz.. virus ma v tele 80% ľudí a pravdepodobne aj ty!!! Smolu majú ti ktorým sa to prejaví takýmto spôsobom.. nemá to nic spoločne s neverou .. vo veľa prípadoch to mali dokonca aj deti (ktoré neboli zneužívané) takze teórie ze sa to dá preniesť len sex.stykom su tu spochybniteľné.. trosku čítať a študovať nie len počúvať sprosté klebety a potom sa v tom vyžívať a považovať sa za inteligentnú 🙂

barbara_lux
12. apr 2017

@jarmillka no tak neveru jej pod tarchou okolnosti potvrdil priamo frajer takze nie je o com ale pre klud tvojej duse aj autorky si verte tomu co vam lepsie vyhovuje. Ja som jej poradila konkretnu vec to pomoze urcite viac ako tvoje teoreticke informacie.

jarmillka
12. apr 2017

@barbara_lux ja som sa pýtala kto KOMPETENTNY jej potvrdil ze ju nakazil jej vtedajsi partner a ci nemala ten virus v tele uz roky pred tým od nejakého iného a nenakazila ona toho vtedajšieho a aj jeho milenky 🙂 ja verím výskumom a lekárom a nie nejakým tupým ženským ktoré na základe klebiet dristaju voloviny bez toho aby si uvedomili, ze môžu rozbiť vzťah koli tomu ze su tupé..

barbara_lux
12. apr 2017

@jarmilka ty sa ukludni laskavo a važ slova a tupaňou nazvi svoju dceru alebo matku ked sa ti to paci ale mna laskavo vynechaj. Tiez bola vtedy panna a on uz je vyhlaseny kurevnik a neobstastnil takto len ju.. o tom, ze je nakazeny hajzel ale teda asi nedostala lekarske potvrdenie to mas pravdu 😆😅😄

simculllka
12. apr 2017

@januus ahoj,mnohe sa tu vyjadruju,ale evidentne nemali podobny problem a su absolutne neznale problematike!!!! Takze sa nevyjadrujte na nieco,co sa vas netyka a comu nerozumiete. Viem,o com pisem,kedze som trpela tymto ochorenim. U mna to zacalo nevinne,ze som mala len jednu,ale ako som sa holila,tak som si ju nevedomky zoskrabla a krvou sa to prenasalo dalej. Nakoniec som bola az na operacii s tym,u mna nepomahalo nic,ani vypalovanie,potieranie,nic. Mozem ti poradiť,ze ja som si to dala odstranit v Procare,na internete najdes aj sukromne kliniky,co to robia. U mna islo o laserove odstránenie,islo o jednodnovy zákrok,ale bola som v plnej narkoze. Po operacii som sa citila dobre a podstatne je,ze uz sa to nevratilo!;) platila som vtedy za to 50 eur,ale bolo to este v roku 2012,takze tazko povedat,kolko to stoji dnes. Odvtedy som s tym nemala nikdy problem,mam dve deti a tretie je na ceste. Gynekolog to nikdy neriesil a aj moj manzel netrpi tymto ochorenim. Mohla som sa nakazit pred rokmi a objavilo sa to prave v dobe,kedy som mala celkovo oslabeny imunitny systém,byvala som casto chora,necitila som sa ok. Ide o virus,ako uz sama vies,najčastejšie sa prejavi,ked mas oslabene telo,nieco ako herpes. A ano,presne ako tu pisala jedna zienka,virus HPV v sebe nosi az 80 percent zien a ani o tom nemusi vedieť. Takže urcite neber svoj problem dramaticky,da sa to vyriešiť. Drzim ti palce;)

jarmillka
Odpoveď bola odstránená
barbara_lux
Odpoveď bola odstránená
jarmillka
12. apr 2017

@barbara_lux a za co? Za pravdu? 😀 nech sa páči 🙂 no vieš ked na základe bludov tvojej kamarátky napíšeš bludy osobe pri ktorej hrozí ze z tých bludov moze byt ohrozený jej vzťah a k tomu do toho zatiahnes aj moju rodinu.. keby si tak radšej skočila na bežiaci pas alebo chytila činky do ruky aby sa aj tebe nestalo to co tvojej kamarátke 🙂 ľahké ubližovať ľudom takto ze? A pri tom sama nevieš ci to iste nemáš aj ty.. ked sa ti pri najbližšom veľkom strese objavia bradavice, som zvedavá ci bude tvoj muž hnusný kurevnik alebo to budeš ty 🙂

barbara_lux
13. apr 2017

@jarmilka ty si chory clovek fakt. S blbcom sa neradno hadat. Dievcine som poradila a s tebou len stratila cas. Tvojej dcere som nijak neublizila si uboha fakt. Chod sa liecit

kuriatkomm
13. apr 2017

Mňa tiež partner nakazil HPV vírusom, tiež ho schytal od nejakej,čo mal predomnou, je za to "dilino" ?
HPV vírus má kopec ľudí, väčšina ľudí o ňom ale nevie a prenáša ho ďalej.

puklica13
13. apr 2017

@januus skús Kolodium forte...Myslím že lekáreň al. cez internet kúpiš...stipe síce jak fras ale tak po cca 10 dňoch sa bradavica poruca do kytek... Zaberá na všetky druhy bradavíc
K ostatnému....Nemám slov...5cenova

minnonnka
Autor odpoveď zmazal
simculllka
13. apr 2017

@januus Dobre rano,este ma napadlo,ze ti poradim,aby si si posilnila imunitu. Ja som napriklad dlhodobo uzivala hlivu ustricovú ( 2 roky) alebo mozes zajst za svojou obvodnou doktorkou,aby ti predpisala tabletky na imunitu,mne pomahala teda dost ta hliva. Neboj sa,porazis tuto hnusnu chorobu,viem,ze je to velmi nepríjemné,ale zas to nie je ani ziadna obrovska katastrofa;)

flavia1
13. apr 2017

@januus netrap sa slovaci odsudzuju, sme zial taki. Ja by som Ti odporucila prirodne veci na imunitu. So vsetkymi, ktore Ti napisem mam vynikajuce skusenosti. Mozes vsetky naraz. Zeleny jacmen a chlorella(no nie kazda je dobra) potom oreganovy olej, kapucinka a Citrovital. O kazdom si viea precitat info na nete, prip.mi napis internu postu. Velmi drzim palce.

jarmillka
13. apr 2017

@barbara_lux poradila a nazvala ju blbcom a naivkou ktoru partner podvadza.. vidiš stačí sa znížit na tvoju uroven a hned si mimo 🙂 si vobec neuvedomujete čo robite??? polovica jej tu napíše že chlap ju podvadza.. mladej babe.. akože čo si myslíš ako to človeku padne?? mojej dcere si neubližila tak, ako ja tebe v poslednom príspevku... 😈 druhy krát rozmyšlaj pred tym ako niečo napíšeš..

nyusika
13. apr 2017

@jarmillka
aaale, zbytocne sa tu rozculujeme.
ony asi podla seba sudia, ked su take ostre...

jarmillka
13. apr 2017

@nyusika pravdu maš.. strašne ma to rozčulilo..mladej babe ktora ma prveho chalana písat toto.. ono to podvedome už aj tak asi ostane v jej hlave že čo ak... jaaaj...