icon

Genitálne bradavice - som zúfalá

januus
12. apr 2017

Ahojte. Mám prvého a jediného priateľa 9 mesiacov a pred 2 mesiacmi sa mi tam dole objavila prvá bradavička, ktorú som až tak neriešila, veď nejaký výrastok, to počká.. Potom ked zrazu boli 3, tak nakoľko som mimo domova, mimo môjho lekárka, tak hop išla som na internet a vyšlo mi z toho, že ide o genitálne bradavice. Volala som hneď gynekológovi čo mám robiť, a on s kľudom povedal, že mám ísť na kožné a tam mi to pekne vypália. Tak som si počkala týždeň že kým prídem domov a išla som sa objednať na kožné, kde ma odbila, že ona takéto veci nerieši, že iba jedna lekárka v našom meste sa tým zaoberá. Samozrejme, tá lekárka mala plno a ja študujem na výške mimo domova.. Tkaže tadiaľ cesta neviedla. Tak som v meste, kde študujem, išla do nemocnice, kde som našla kožnú STD ambulanciu, ktorá sa presne zaoberá pohlavne prenosnými chorobami. Paráda. Prišla som vo štvrtok a čítam na dverách, že ordinujú IBA v STREDU. Jediná ambulancia v celom veľkom meste a ordinujú 1 den v týždni. Tak som čakala do stredy, že sa objednám. Idem tam v stredu, no oni maju dovolenku!! neuveriteľné.. ono sa to zdá že veď nic sa nedeje. ale deje.. lebo to,čo som tu napísala sa ťahalo pár týždňov, a za ten čas tých bradavíc pribúdalo a pribúdalo..
Tak som zúfalo si prepočítala, že ak mám čakať týždeň na objednanie, a vezme ma najskôr o 2 týždne, tka som sa dala do hľadania inej kožnej lekárky, ktorá by tento problém vedela riešiť. objednala som sa. zase týždeň naviac.. zase bradavičky pribúdali a pribúdali. Ja celá zúfalá, veď nejde o ruku predsa.. :/ ale partner stál pri mne, no aj tak mne bolo ľúto, nakoľko okrem zdravotných a estetických problémov to zničilo aj náš sexuálny život.
Pani kožná sa na to konečne pozrela, v pohode, bez nejakého vystrašenia že preboha kolko toho tam máte, potrela bradavičky podofylínom, vraj je to najmenej nepríjemné a celkom účinné. A že mám prísť na kontrolu o 2 týždne, že oni by mali za 2-3dni odpadnúť a že ak už nebudú žiadne, ani nemuism chodiť. Ja celá šťastná že sa to vyriešilo prídem domov a pozerám, že veď mnohé bradavičky nie sú potreté, čo bola slepá?! ach jaj no nič 2 týždne počkám do kontroly, ked osm cakala 2 mesiace.. tie potreté bradavičky odpadli, bola som rada. prišla som na kontrolu a ona zrazu preboha no toto, ot už budem musieť poslať do nemocnice na tú STD kde ordinujú iba v stredu, že treba to riešiť radikálnejšie, možno aj chirurgicky!!!! že mám ich veľa a veľké a ja som jej vravela no veď tieto som mala aaj minule a vy ste mi ich nepotreli... bez reakcie.. ach jaj..odoslala mna na tú STD kliniku... chirurgicky?!! a pred dvoma týždnami mi povedala, že to zmizne a nemusíte ani chodiť ak nebudú.. tak adkujem pekne!
s plačom som odišla a dnes - streda- voalla som na tú STD ambulanciu, nezdvíhajú.. išla som osobne.- majú dovolenku!! zase!!! takže o týždeň ak ešte len budem volať aby ma objednali a objednajú ma o 2 týždne tak za ten čas dole budem mať pomaly karfioly a nejaké nádorové výrastky! mám taky pocit .. fakt som zúfalá, je to vážny problém ktorý ma výrazne obmedzuje, bojím sa, veď ide o zdravie pohl.orgánov, som žena, chcem byť budúca matka.. mám priateľa, sexuálny život nula.. veLmi ma to trápi a hlavne ma trápi to, ako si ma posúvajú všade..a tak sa to natiahlo, na 2 mesiace a dospelo to do štádia, že budem musieť odstraNovat bradavice mozno chirrurgicky.. auu :(
Zeny, mate niektora skusenosti s gen. bradavicami? tiez sa vám takto opakovali?

Strana
z3
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
jarmillka
13. apr 2017

@zltyslonik ohladom ockovania: Očkovanie proti kondylómom, ktoré spôsobujú humánne papilómavírusy (HPV) možno realizovať použitím HPV vakcíny, ktorá pokrýva okrem onkogénnych typov aj kondylómy spôsobujúce vírusy (tzv. 4-valentná HPV vakcína). Táto je však preventívna a nie je určená na liečbu kondylómov. Jej podanie určite neprináša žiadne riziko, ale účinok na jestvujúce kondylómy nie je doposiaľ jednoznačne preukázaný.
Ze ho ma od neho je jedna vec.. ale že ho má preto lebo ju podviedol ??? čitaj pozorne ked už 🙂 no ano..na SK musí ratat hlavne s reakciami ako su tie vaše.. tu sa zakomplexovane ženske množia jedna radost..
a posledna veta: ved práve 😀

jarmillka
13. apr 2017

@zltyslonik jaaj a ešte ohladom očkovania.. to by sa musela zaočkovat už ako dieta.. a či to pomaha alebo nie, ti nezaručí nikto..

nyusika
13. apr 2017

@zltyslonik
to, ze zije v centre ba neznamena, ze nie je sliepka z dediny 😀 😀 😀

jarmillka
13. apr 2017

@nyusika to už bude asi mimo jej chapania 😀

solvita
13. apr 2017

Ahoj, zazila som, to co ty.. Nie je to nic prijemne. Nakazil ma prvy frajer, ale kondylomy sa mi objavili az rok po rozchode s nim (v tom case som bola teda uz rok single, ziadny chlapi). Bol to taky sok, viem presne ako sa citis. Aj som si porevala zo zufalstva.
Mne pomohol vitamic C vo vysokych davkach, a zinok a selen. Kazdy den, vytrvale uzivanie. Trvalo to ale niekolko tyzdnov/mesiacov. Ako uz baby spominali vyssie, ide o virusove ochorenie, teda samotne odstranovanie bradavic nemusi stacit- mozu sa vracat a opakovane rast. Preto musis "nastartovat imunitu". Od vtedy sa mi uz chvalabohu (klop, klop) nevratili. Su tomu 3r. Drzim palce, mysli pozitivne 🙂

solvita
13. apr 2017

Jezuuuu, sorry za hrubicu :D

tuusfatum
13. apr 2017

@solvita ahoj to iste som aj ja radila takze s9m rada ze ti to fungovala a stastna ze clovek hlada aj alternativne cesty a ze sa aktivne podiela na samoliecbe. Este by som ti odporucala traviace enzymy na posilneni imunity..

rafena
26. okt 2019

Som staršia odoba nad 60 rokov a sex som nemala dobrých 30 rokov. Ani neonanujem. Spravili sa mi vaginálne bradavice, lebo prežívam ťažšie obdobie a aj sa zle stravujem. Vypadávajú mi veľmi vlasy. Už sa mi nechcelo ani žiť. Je to strašné ochorenie. Na kožné ma objednali o 3 mesiace. Skúšala som všetko čo tu popisujete. S banánových šupiek sa mi to strašne rozšírilo. Med trošku pomáhal vnútorne do vaginy a zapchať troškou vaty. Pomohli mi zelené šupky z orechov. Ale to tiež dosť bolí a všetko je zamazané a ruky čierne.
Je to vírus ako herpes, kiahne a pod. Tak som skúšala tekutý púder s mentolom. Ten je výborný. A ešte čistý toztlačený cesnak. Aj túšťavičku z cesnaku. Nechať zaschnúť. A potom, ak by to svrbelo ešte potreť púdrom. Nebolí to. Iba trošku a dá sa to dať aj vnútorne,. ale s mierou. Vždy keď to začne svrbieť, tak sa to vracia a rozširuje. Treba hňeď konať a potrieť aspoň tým púdrom. A začala som užívať na podporu imuniťy Wobenzym. Na kožné a celé zdravotníctvo s môžem viete čo. Viete ako to strašne svrbí minútu a oni vás objednajú o tri mesiace. A ešte niečo. V živote som o nejakých vaginálnych bradaviciach ani nechyrovala. Je to nové ochorenie, ktoré sem podľa mňa niekto dovliekol. Môžete typovať asi kto?

zuzanagarelova
30. sep 2021

@balsamea parazit

zuzanagarelova
30. sep 2021

@tuusfatum je to hlavne imunitný problém

zuzanagarelova
30. sep 2021

@jarmillka radšej nie tá vax je prepadák ešte budeš dostávať herpes pravidelne ak si to dáš pichnúť ženy majú veľké problémy

blaniiik
16. mar 2022

@simculllka ahoj prosim ta v ktorej klinike Procare ti to urobili v uplnej narkoze?

simculllka
17. mar 2022

@blaniiik ahoj,v Košiciach,ale je to už cca 12 rokov dozadu.

blaniiik
17. mar 2022

@simculllka moja gynekologicka hovori ze sa to nerobi laserom, ale ja mam dojem ze to je najsetrnejsi zakrok, a pomohlo ti? Lebo ja to mam teraz a aldara krem mi to strasne podrazdil

Strana
z3