Genitálny herpes

anonymka22
18. feb 2013

Dobrý deň prajem. Prosím Vás má tu niektorá z Vás skúsenosť z Genitálnym herpesom? Nedávno my bol zistený vraj som ho dostala od priateľa pri pohlavnom styku. Je to hrozne nepríjemné a bolestivé. Dostala som na to lieky a mastičku tak dúfam, že my to pomôže. Chcela by som sa Vás spýtať, že ak s tým máte niekto skúsenosť či my to ohrozuje v budúcnosti tehotenstvo... prípadne aké máte skúsenosti s týmto problémom respekt. nejaké rady.
Veľmi pekne ďakujem.

anonymka22
autor
18. feb 2013

Mám z toho hrozné myšlienky a prevláda u mňa stres-strach...mám pocit, že s tým mám problém iba ja..

sissy27
18. feb 2013

@anonymka22 a to lekár ti oznámil diagnózu, strčil do ruky recept a viac nič? nič ti nevysvetlil a ty si sa na nič nepýtala? tak šup šup naspäť za ním, od toho tam pán doktor je 😎
prípadne zadaj do googlu a vyhodí ti infošiek požehnane 😎

samara1609
18. feb 2013

@anonymka22 ..takze v prvom rade sa zmier so skutocnostou ze ho budes mat do konca zivota.ja som ho tiez dostala od priatela ..je to velmi neprijemne bolestive otravne ,ale da sa mu predchadzat hlavne zlepsenim imunity,a menej stresu a hlavne pred menzesom pridaj vitaminy🙂) cakam druhe dieta,takze tolko k tehotenstvu.

anonymka22
autor
19. feb 2013

Ďakujem Ti za odpoveď.
Ako často sa ti to vracia..? a vždy navštíviš lekára alebo si mastičky a lieky kúpiš už sama..?

reikina
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tumija
19. feb 2013

@anonymka22 Aj ja sa trápim s týmto herpesom už niekoľko rokov.Môj, teraz už bývalý, manžel mal herpes veľmi často. A keďže som nemala iného partnera, iba jeho, tak som to musela "chytiť" od neho. Všetko závisí od imunity. Sú obdobia, keď to nemám rok a potom zase príde obdobie, keď to mám každý druhý mesiac. A čo je zaujímavé, vždy sa mi vyhodí pľuzgierik na tom istom mieste. Kým sa zahojí, tak to trvá aj dva týždne. Väčšinou sa objaví pred menzesom. Moja lekárka ma zakaždým prelieči Herpesinom, ale akosi to nepomáha. Úplne vyliečiť sa to nedá. Pravidelne používam na umývanie intímny gél Epigen, príp. aj spray, je to ale trochu finančne náročné. Na pľuzgierik sa mi osvedčil roztok Herpík 5%. Mastičky, ktoré sa používajú na ústa nepomáhajú. Treba hlavne posilňovať imunitný systém, nestresovať sa. V tehotenstve je to nebezpečné, hlavne pri pôrode. Vtedy sa robí cisársky rez. Mne sa počas tehotenstva objavil herpes len raz a to dva týždne pred pôrodom. Lekárka mi predpísala antivirotiká a rodila som cisárskym, keďže okrem iného sme mali zlú polohu. Vyskúšala som už naozaj všetko možné, ale nič extra nepomohlo. Každý lekár Ti len zdôrazní, že treba posilňovať imunitu.

silvik1
19. feb 2013

@anonymka22 ahoj. tak s týmto bojujem už nejakých osem rokov. mávala som ho pravidelne každý mesiac. chodila som po lekároch, brala rôzne lieky, mastičky, injekcie, ale vždy po ukončení liečby sa to vrátilo do pôvodných kolají. začala som chodiť homeopatke, už vyše roka jem na imunitu hlivu ustricovitú a zlepšilo sa to. bohužiaľ je to niečo čoho sa už nezbavíš. čo sa týka tehotenstva, herpes môže (ale nemusí) byť nebezpečný ak ho dostaneš v prvom trimestri a potom v poslednom, aspoň takú info mám od gynekológa. sesternica ho mala v prvom trimestri ale našťastie všetko prebehlo v poriadku a malý je OK. záleži ako zareaguje telo/imunita.

anonymka22
autor
19. feb 2013

Ahojte. Ďakujem Vám za Vaše príspevky. Tumija aj mne lekár nasadil Herpesim od včera ho užívam každé 4 hodiny jednu tabletu a používam mastičku ktorú my dal ale nejako neustupuje príde my to stále rovnaké tie isté bolesti pretrvávajú a hlavne keď idem na wc.
S mojím partnerom od ktorého som to údajne dostala máme vzťah vyše mesiaca a pravdepodobne nebude asi trvať lebo sa nejako zľakol a už to nie je také ako zo začiatku a zaujímalo by ma, že ak by sme sa náhodou rozišli a ja si nájdem iného partnera že či ho môžem nakaziť aj keď herpes nebudem mať alebo prípadne zájsť spolu k inému lekárovi...?

anonymka22
autor
19. feb 2013

Tumija prosím ťa kde si si zakúpila ten sprej Epigen, lebo už som obvolala veľa lekárni v mojom okolí a nikde ho nemajú.

anonymka22
autor
19. feb 2013

Prípadne my doporučila dobrú internetovú stránku, kde si ho objednať

tumija
19. feb 2013

@anonymka22 Ten Epigen sa dá kúpiť v lekárni, no nie v každej. Treba sa spýtať, či ti ho vedia objednať. Ja som ho kúpila v lekárni za 13 eur a v nejakej internetovej lekárni som to našla za 16 eur + poštovné. Skús si to hodiť do Googlu, Mne napríklad dosť pomohol ten Herpík, stojí okolo 5 eur malinká fľaštička. Sú to nejaké bylinky, ktoré pomáhajú a urýchľujú hojenie. Trošku štípe, ale pomôže pri svrbení. Čo je ale blbé, je to, že je to prenosné, aj vtedy, keď pociťuješ svrbenie. Treba sa vyhýbať kontaktu po celý čas, kým sa to nezahojí, čo je asi 2 týždne. Inak sa nakazí aj tvoj partner a budete si to potom "podávať". Ak máš partnera, ktorý stojí za to, tak určite pochopí tvoje problémy a podporí ťa. Ak bude mať okolo toho nemiestne poznámky, tak ti isto nestojí za to. V každom prípade to treba povedať, veď inak ako vysvetlíš, že dva týždne sa ťa nemôže poriadne dotknúť? Inak ja som si všimla, že keď mám ja gen. herpes, tak môj partner ho má tiež, no na ústach, pričom sa vtedy vyhýbame priamemu kontaktu. takže sa to fakt prenáša. Držím palce, nech ti to prejde a máš to čo najmenej 🙂 Hlavne sa nestresuj!

anonymka22
autor
21. feb 2013

Ďakujem... Epigen som ešte nezohnala, ale objednám si ho cez internet pravdepodobne. Ale kúpila som si včera Herpík a po natieraní my to od včera zázrakom mizne a nebolí to. Ale Epigen si objednám aspoň do budúcnosti. Ďakujem za rady .

silviapb
17. nov 2015

Ahojcek chcela by som sa spytat co vam pomohlo najlepsie!? Ja som to dostala prvy krat a to vo velmi zlom stave mam ju opucnutu a otvorene rany ! Dostala som herpesin 400 a bactroban mast.