icon

Graves-Basedowova choroba - choroba štítnej žľazy

ive82
17. jún 2016

Dievcata, velmi rada by som nadviazala kontakt s niekym,kto trpi rovnakou chkrobou ako ja, Graves Basedovou chorobou,t.j. nadprodukciou stitnej zlazy na autoimunitnom zaklade. Stravila som vela casu citanim zahranicnych vedeckych prac, pocula o roznych alternativnych i.konvencnych sposoboch liecby a chcela by som sa o ne podelit a pripadne sa dozvediet viac o skusenostiach inych pacientov. V zahranici je mnoho online for, u nas nic...ale neverim,ze nas nie je viac...tak.si pomozme,poradme navzajom aby nas z tej choroby neporazilo 🙂

ssiissiinnkka
2. aug 2018

@veronika11veronika ďakujem za vaše reakcie. Veľmi som sa operácie bála, hovorila si, ze sa jej budem vyhýbať co sa da, ale idem na kontrolu o 2 týždne, budem sa informovať, keďže lekár mi sam povedal, ze je to na operáciu uz teraz, ale ze sa uvidí.

veronika11veronika
2. aug 2018

@ssiissiinnkka operacia je to najlepsie co som mohla urobit ked sa na to pozeram spatne ...mam dve deti a pracu a fungujem normalne...vo stvrtok ma operovali a v sobotu uz som bola doma a veselo robila vsetko ako predtym ...este si zvykam na tie lieky ale to je minimum..dostavam do tela iba cisty hormon kdezto tyroxin je teda velmi silny liek a dlhodobo sa neodporuca..ak ti mozem poradit a rozhodnes sa pre opku poriadne si vyzisti dobreho chirurga a ten moj mi odporucil uzivat D vitamin ze potom aj to telo sa lepsie dostava do normalu po opke a neni taky problem s vapnikom

ssiissiinnkka
2. aug 2018

@veronika11veronika a ako dlho sa asi čaká na operáciu? Kde si sa nechala operovať?

laurika25
Autor odpoveď zmazal
laurika25
Autor odpoveď zmazal
ssiissiinnkka
2. aug 2018

@laurika25 operáciu si neskôr žiadala ty? Alebo uz to bola posledná možnosť? Ako dlho si sa celkom snazila liečiť?

laurika25
Autor odpoveď zmazal
ssiissiinnkka
2. aug 2018

@laurika25 to su dobre správy. Ja idem k Dr. Teraz o 2 týždne a budem s ním o tom hovoriť. A kde ti robili operáciu? Ďakujem veľmi pekne každému za rýchlu reakciu a vaše skúsenosti, tie su k nezaplateniu 🙂

laurika25
Autor odpoveď zmazal
ssiissiinnkka
2. aug 2018

@laurika25 Ano pocula som o tom, tiez by som asi išla tam, mam to relatívne blízko a čítala som iba dobre skúsenosti 🙂

laurika25
2. aug 2018

@ssiissiinnkka ja som uvažovala aj o BB , tam je ta inovatívna technika , malinky rez a rýchly priebeh opky, ALE Dr. mi neodporučila v žiadnom prípade pri našej diagnóze. Tam je nutný klasicky rez, aby bolo možné pekne vycistist miesto po stitke a neostali žiadne zvyšky, keďže stitka je toxická a aby klesli protilátky.

veronika11veronika
2. aug 2018

@laurika25 ano pamatam 🙂 veru bola to dilema z kazdej strany som pocuvala vsetko mozne no mam super doktorku sadli sme si a rozpravali sa a vsetk mi vysvetlila tak som isla do toho a nelutujem...
suhlasim tam treba poriadne a vsetko vybrat a hlavne aj pristitne telieska aby sa neposkodili..ja som isla koli tomu do BA k Brychtovi a nelutujem sice mam ten rez viac vidno zle sa mi to hojilo ale to je mnou

noccikalili
27. jún 2019

@aliseacat ahoj keď ta veľmi poprosím pošleš mi v správe návod na tinkturu? Veľmi pekne ďakujem

atevi26
29. júl 2019

Ahojte, od stredy beriem thyrozol. Som veľmi slabá, mala som veľmi vysoký tep - 180, dali mi aj vasocardin. Ten podtržník pomôže aj pri graves basedowovej autoimunitnej chorobe štítnej žľazy? Mám to v recidíve, liečila som sa v roku 2014. V apríli výsledky perfektné a v júli mám THS 0,0005. Odporúčajú operáciu. Nasadila som si chlorellu a jačmeň, aby som trocha viac vládala. Rada by som skúsila aj ten podtržník. Ďakujem

lukrec
29. júl 2019

@atevi26 aj ja mam grawes basendov a my vraj nemozeme chlorellu lebo obsahuje vela jodu

lukrec
29. júl 2019

@atevi26 ani nic s jodom

didulka85
30. júl 2019

@atevi26 pri Graves-bassede sa nesmie jacmen ani chlorella. Este viac zrychluju zlazu.

atevi26
1. aug 2019

@ssiissiinnkka ako si dopadla? Momentálne prežívam presne to isté ako Ty, až na to že som mala tep až 180 - museli mi volať rzp ☹ Týždeň beriem 3x denne thyrozol, hrozne ma to obmedzuje, nakoľko vôbec nevládzem ☹ Mám depky, trasiem sa, padajú mi vlasy. Ďakujem za info.

atevi26
1. aug 2019

@didulka85 dakujem vysadila som

syndrella7799
1. aug 2019

@didulka85
@atevi26
Naozaj? To sa mi nezda, ja to uzivam a nedam na to dopustit. A vela odporucani som mala na to aj na chlorelu..
Neobsahuje to jod, nevidim dovod neuzivat.

lukrec
1. aug 2019

@syndrella7799 na obale zlozenie na kazdej je ze obsahuje jod... aj na nete to je napisane.... zistite u dr. Tiez vam povie... mna aj varovala moja

ohnivka
19. aug 2019

@syndrella7799, mne diagnostikovali GB po narodení prvého bábätká, príznaky také ako píšu ostatné dievčatá, nasadili mi thyrozol 3x denne. Po roku a pol som otehotnela s tým ze, lekárka mi neodporucala, lebo ze mam lieky atď... No podarilo sa. A štítna žľaza sa úplne znormalizovala, lieky sa vysadili. Vraj pri tehotenstve a tejto chorobe sa hormóny dajú do rovnováhy a tak aj bolo. Po narodení malého asi tri mesiace opäť príznaky a opat thyrozol.

peta6868
28. jan 2020

Ahojte.som rada, že niekto vytvoril tuto skupinu a môžeme si takto pomôcť 🙂
Chcela by som ešte pridať doplnok výživy syrel, ktorý je dobrý aj pri laktozovej intolerancii a mám
Fakt pocit že pomáha aj proti stresu a zlepšuje nechty a vlasy.
Chcem sa opýtať či sa niekomu tiež podarilo paradne ochorieť a do toho sa všetky problémy so stitnou zhoršili? Mám úplnú slabosť a raz za čas má popadne stav že mi ide srdce vyskočiť z hrude, zvýši sa mi tlak a ide má poraziť.. dnes som bola na krv a výsledky sú lepšie ale toto spolu s chorobou je fakt des 🙄

kristinaa300
4. jún 2020

Ja mam graves-Basedowu chorobu a chcela by som sa snazit o bábätko lenze sa bojim ze nieco zanedbam kedze hned ako otehotniem treba brat ine tabletky a dokial mi potvrdia že som tak uz mozem byt aj 2 mesiaci. Je tu niekto taky co si tym prešiel?

dadadadula
Autor odpoveď zmazal
rik01lulaka
12. mar 2021

Žienky tak som to z príspevkov pochopila tak, že ste sa pri G-Bchorobe cítili slabé...ja som na thyrozole druhý deň...jediné čo ma trápi je tep a znížená výkonnosť pri cvičení...ale teda je odporúčané cvičenie?

ssiissiinnkka
21. mar 2021

@rik01lulaka asi záleží od včasnej diagnózy, niekto skončí priamo na urgente a hned operácia, niekto dostane lieky a dáva sa dokopy pár mesiacov na PN (ako ja) a niekto si da liek a ide ďalej. Moja úvodná liečba začala na 4 thyrozoloch denne. Dnes mam 1/2 po 3 rokoch a kontrolu každé 4 mesiace, kedy čakám, ze mi odkaz povie, ze ideme operovať uz, keďže v mojom prípade je to otázkou casu. Na zmenou životosprávy sa da stav obrátiť, žiaľ nejde uz vyliečiť.

didulka85
21. mar 2021

@rik01lulaka cvicit sa nesmie. Ja som pri druhom ataku uz nemohla ani do prace chodit.
Ty potrebujes utlmit.

rik01lulaka
21. mar 2021

@ssiissiinnkka myslíš teda, že stravou sa dá udržať stav bez zmeny? Lebo ja ako beriem lieky tak je všetko ok...aj cvičím a v pohode tak teraz ste ma zmiatli @didulka85...🤔 Budem volať doktorovi, bo som mala ísť na vyšetrenie, ale som v karanténe tak som zvedavá 🙈, ja sa ešte liečim len internistom, ku endokrinologovi idem až v máji....

didulka85
21. mar 2021

@rik01lulaka to bolo prve co mi doktor povedal. Ziadne cvicenie, more, vyhybat sa slnku. Ja som tiez fungovala normalne. Brala som Thyrozol, nahanala sa, deti, robota... A dnes srdce v p...