icon

Graves-Basedowova choroba - choroba štítnej žľazy

ive82
17. jún 2016

Dievcata, velmi rada by som nadviazala kontakt s niekym,kto trpi rovnakou chkrobou ako ja, Graves Basedovou chorobou,t.j. nadprodukciou stitnej zlazy na autoimunitnom zaklade. Stravila som vela casu citanim zahranicnych vedeckych prac, pocula o roznych alternativnych i.konvencnych sposoboch liecby a chcela by som sa o ne podelit a pripadne sa dozvediet viac o skusenostiach inych pacientov. V zahranici je mnoho online for, u nas nic...ale neverim,ze nas nie je viac...tak.si pomozme,poradme navzajom aby nas z tej choroby neporazilo 🙂

Strana
z6
lukrec
11. aug 2023

@fleuricek moja dr. spolupracuje s Martinom, Bratislavou. Robia to aj v Košiciach, tam by som si to musela sama poriešiť. Vybrala som si Martin. Prídete a podľa dávky ste tam toľko dní. Ja som mala nízku, išla som tam, keď ma dr. dostala na pol Thyrozolu za deň. Preto nízka dávka rádioaktivity. Ste sama na izbe , záchod je špeciálny😁, všetko. Zjete tabletku riadioaktivneho jódu. To je niečo iné ako bežný. A cmulate kyslé cukríky. Nastúpila som v pondelok, domov som šla v piatok. Prídu vás zmerať - rádioaktivity. Urobia akýmsi strojom, neviem akým, celé telo to prejde či vám zo štítnej žľazy sa niekde , či rakovina. Nerozumiem sa úplne do toho. A idete domov. Tam som týždeň nemohla byť s deťmi kôli malej rádioaktivity, s dospelými áno. Toto je individuálne podľa výšky rádioaktivity. Ešte rok som mala pol Tyrozol 2x za týždeň, aby štítna zľava , že je kontrolovaná. Niekto musí ísť na radiojod aj 3x kým to úplne zabrie. Ja som šla v dobrom stave, mne to zabralo na 1x.
Čo sa môže stat- buď zostanete zdravý, alebo prejdete na hypotyreozu, čo sa môže aj nemusí stáť v priebehu života .
Za mňa dobrá voľba. Thyrozolu škodí telu a hypertyreoza je nebezpečnejšia.
Preto som si vybrala túto možnosť. Dr. mi povedala , že 60% šanca prejdenie na hypotyreozu a 40% , že zostanem zdravá
Pri hypotyreozu, ktorá nie je tak nebezpečná sa berie nejaký prirodzený ľudský hormón.
Cieľom liečby je, aby sa nevrátila hypertyreoza.
Čo sa u mňa podarilo. A percentuálne mám veľkú šancu zostať zdravá . Hypotyreozu tak nenici telo.
Takže som zvolila 😁 držím palce.

lukrec
3. mar 2024

@nevenka radiojod nemá nič s obyčajným jodom

lukrec
3. mar 2024

Po ďalších kontrolách stále zdravá s výbornými výsledkami 😁

nevenka
3. mar 2024

@lukrec no, ma jedine to, ze je to ten isty prvok, len izotop iny, ale samozrejme viem, aky je to rozdiel. Len je zaujimave, ze pri prvom ataku mi to vysoke davky I2 z Lugolu naozaj zabrzdili. To si nevymyslam. Ale pri dalsich atakoch uz nie a zle mi to robilo na srdce. Ja mam za sebou aj stvrte tehotenstvo a 3.atak. Momentalne mam len Betaloc a Thyrozol mam vysadeny od lekara 2 mesiace. Tak som zvedava, co bude na kontrole. Ale pribrala som 5 kil ako som bola na Thyrozole, no ale pri hyper som.ja nechudla. Takze vobev nevyzeram, ze mam Gravesa.

nevenka
3. mar 2024

Ak sa mi to rozbehne zase, tak mne ziadny radiojod neodporucali, ale radikalne stitnu von. Neviem, preco.

lukrec
3. mar 2024

Tak každý sme iný, s iným stavom. Každopádne nádej je a pre každého určite existuje možnosť. Ja som šťastná, že som tú svoju našla 😁 držím všetkým palce, aby ste aj vy všetky našli tú svoju

renata1999
10. sep 2024

@aliseacat prosím Ťa to oko ti prešlo potom?

Strana
z6