icon

Gynekologické problémy

nastenka1207
26. jan 2016

Ahojte, potrebujem poradiť, ak máte niektorá podobnú skúsenosť...už je to pomaly rok, čo mi doktor zistil mykózu, dal mi čípky, ale tie som nedobrala, lebo som dostala alergickú reakciu...takto sa to opakovala dvakrát, zmenil čípky a nič opäť to isté, potom mi povedal, že nemám mať sex, keďže sa mi to prejavilo vždy na druhý deň alebo pár hodín po sexe, ani po dvoch mesiacoch to však neprešlo a po sexe som znova mala pálenie a svrbenie..vymenila som gynekológa, ten my našiel mykoplazmy a ureaplazmy, brali sme aj s partnerom lieky ale znova po sexe to isté...mykóza ani ureoplazma mi nevyšla, iba nejaká baktéria zase, znova čípky ktoré nezabrali a už som z toho zúfalá..kým nie je sex tak to za dva dni celkom prejde ale už pol roka som sex nemala a občas pociťujem pálenie...Fakt už neviem, čo mám robiť, a keďže sme plánovali dieťatko, tam už som z toho aj psychicky na dne...:(

hrehusa
7. sep 2016

@ejmylia ako dlho ti trvalo kym si sa tohto problemu zbavila? s kamoskou sme sa rozpravali a hovorila ze ma taketo problemy a nevie uz ako dalej. Ze to riesila aj s gyn ale ze tam moc toho nevyriesila 😖

marika142
7. sep 2016

@hrehusa ono to trva isty cas kym sa zene podari tohto zbavit..gyn problemy su asi tie najhorsie co mozu byt..ja som tiez tieto problemy mala minuly rok a sa mi az plakat z toho chcelo ako sa to kazdym dnom zhorsovalo a nevedela som si dat rady..

ejmylia
7. sep 2016

@hrehusa tak mne to trvalo pár týždňov ale myslím že u každej ženy, to je iné. Pretože každá máme iný organizmus, inak reaguje na jednotlivé zložky. Niekomu sa organizmus regeneruje skôr niekomu neskôr. Ja sa nad tým už asi ani nepozastavujem, že na gynekológii nič nevybavila. 🤐 🤐

karabashka
7. sep 2016

@nastenka1207 Ahoj, ja som bola na tom podobne, lekár mi odporucil CANDIVAC, je to vlastne vakcina ktora sa podla tvojho problemu prisposobi a utoci presne na tvoje problemy. Treba vyskusat!Jedine co mi pomohlo, tiez som sa roky trápila s tými problémami...je síce drahsia ale ovela lepsia ako akokolvek iné probiotika a pod...ma sa uzivat aspon v troch cykloch...mne stacil jeden a uz dva roky a mam pokoj....

landsmanka
8. sep 2016

@si_sa_6 jasné že to nechcem riešiť celý život.. 🤐
@ejmylia a ten Hydrofemin čo si písala, tak on túto kyselinu mliečnu obsahuje? mňa by zaujímalo ako sa používa. Myslíš, že keď žena začne niečo používať..myslím tým nejaký krém alebo nejaký gél a potom to následne vysadí, že tie problémy sa vrátia? taká nešťastná ako som z tohto som asi ešte ani nebola. 😢

martinenka886
9. sep 2016

@landsmanka trpezlivost v sebe najdes casom, tym som si ista. Nejde vzdy vsetko rychlostou blesku na niektore vysledky je potrebne si pockat ale ked pridu tak stoja za to. To mas tak ked zacnes tento problem liecit tak kazde zlepsenie ta bude tesit viac a viac

ejmylia
13. sep 2016

@landsmanka áno, aj kyselinu mliečnu aj kyseliny hyaluronovú. To sú dve zložky ktoré sú dôležité na obnovenie pošvy 🙂 Nemyslím si, ale tak s istotou to nevie nikto pretože každé telo môže inak reagovať. Niekomu sa to nevráti inej žene možno áno. Ale pri tomto je fajn, že nie je problém aj keď ho potrebuješ používať dlhodobo, že tie tvoje problémy pretrvávajú dlhšiu dobu

takacovama
20. sep 2016

@karabashka ja som candivac uzivala tiez iste obdobie este predtym ako som bola tehu a nepomohol mi. Ked mi ho moj vtedajsi gyn odporucil tak som myslela, ze ked mi ho odporucil tak ze to bude ok a pomoze mi ale nepriniesol mi skoro vobec ziadnu ulavu. 😖 neviem kde bol problem 😖

landsmanka
22. sep 2016

@ejmylia premýšľam že do toho pôjdem. Vyskúšam ho a sama uvidím že či teda mi niečo pomôže. Lebo furt to odkladám a zachvíľu si budem nadávať že čo to odkladám a neriešiť, predsalen zdravie máme len jedno. Idem pozrieť kde sa dá kúpiť a idem teda do toho.

chrumka333
22. sep 2016

ja som sa trapila s mykozou cca pol roka, potom som sa vykaslala na lieky, trocha poguglila a stačil tyzden bez sladkosti a bio kokosovy olej, dodnes mam pokoj...

bee_1
22. sep 2016

Ahoj ja ma skusenosti s idelynom, kedze ho pouzivam casto tak ho kupujem vo vacsom mnozstve z internetu so zlavou http://www.kuponyzdarma.sk/pilulka-sk/, idelyn mi zatial s tymto vzdy pomohol 🙂 inak z pilulka.sk obejdnavam

hrehusa
26. sep 2016

@marika142 no dobre nevedela si si s tym dat rady a ako si to nakoniec riesila?
@ejmylia hmmm tak ty sa nad tym nepozastavujes len mna to akoze aj trosku zarazilo ze takto u lekarky nic nevybavi a akoze co teraz ci to ma riesit sama abo co

ejmylia
27. sep 2016

@landsmanka myslím že to bude asi najvhodnejšie že si ho vyskúšaš na sebe. Uvidíš ako tvoje telo bude naň reagovať ale myslím že by to mohlo byť v pohode, veď neobsahuje nič také čo by mohlo žene a celkovo telu nejako uškodiť. Ono celkovo nie je na mieste žiadne zdravotné problémy odkladať pretože časom sa môžu len zbytočne zhoršiť :-/
@chrumka333 kokosový olej pri takomto probléme? do toho by som asi nešla. V kuchyni ho síce z času na čas využívam, ale takto ho používať tým som si nie moc istá, predsa len je to iné ako keď je niečo priamo vytvorené na takéto problémy

ejmylia
27. sep 2016

@hrehusa tak ono ťa to zarazí, pokiaľ si sa s niečím takým predtým nestretla, ibaže keď už zmeníš niekedy lekára a prídeš do kontaktu s viacerými tak dôjdeš na to, že u niektorých je takýto prístup úplne normálny 😖

chrumka333
27. sep 2016

@ejmylia mne osobne pomohlo toto (nič sladké,viac zeleniny najmä cesnak, kyslá kapusta, na intím. hygienu iba voda, kvalitný bio kokosak)

v tejto súvislosti je na nete viacero diskusii a člankov, treba si preštudovať možno najmä príčiny premnoženia, pretože mykoza nie je len miestny problem....

a co sa týka farmafiriem, ktoré namiešajú niečo priamo na problém? určite sa nájdu aj lieky, ktoré pomôžu, nechcem krivdiť...možno som bola len netrpezlivá, pomaly každý mesiac na gynde a nič z toho 🙂

takacovama
28. sep 2016

@chrumka333 mmmtak to mozes byt rada ze u teba stacili tieto veci, ze s nimi si dospela k vylieceniu. Ja som zacala s takymito v podstate prirodnymi vecami, dala som na rady aj od maminy aj od babky a nic. Potom som sa dala na take kapsule, co mi mali pomoct a to tiez nic. Kazda si musime skusit co hej co nieee

chrumka333
28. sep 2016

@takacovama jj treba skúšať, a dala si si aj ten kokosák? mrzí ma,že ani kapsule nepomohli :(, asi si toho už vyskúšala dosť, tak neviem či ti toto nejako pomôže http://rng.nazory.eu/rubriky/c/candida

matkalepisova
28. sep 2016

dievčatá odporúčam skúsiť kúru z bylinných tinktúr + bylinné vložky mne veľmi pomohli - môžete si o nich aj prečítať (http://www.zdravysvet.sk/kategoria/bylinkaren/g...)
a vložky - http://www.zdravysvet.sk/kategoria/bylinkaren/e...

takacovama
29. sep 2016

@chrumka333 jasnee ja mam vyskusany uz aj kokosak, aj kapsule aj vsetko mozne. Ja som sa nastastie uz z toho dostala pomohol mi hydrofemin, teraz som zatial v poriadku drzim sa. Dufam ze tak vydrzim co najdlhsie, ale ten clanok co si mi poslala si precitam 🙂 ja som uz bola na pokraji, uz som nevedela co vyskusat 😕
@matkalepisova uha pozeram tie vlozky tie ceny akoze celkom dost, ibaze oni nemozu zene taketo problemy zhorsit, ked su mentol a tak?

matkalepisova
29. sep 2016

@takacovama vieš čo ja som si ich dávala iba na noc a zo začiatku jednu denne takže vydržali tie 2týždne
Teraz vydržia aj mesiac. Mne pomohli nezhoršilo sa nič aj keď sú "parfúmované" nemá to vpliv

danusskaaa
29. sep 2016

Nechcem ťa strašiť... Ale robil ti odbery na rakovinu krčka maternice? Kamoska si taktiež prešla kopec zapalmi- jeden doliecila, začal ďalší. Počas tehotenstva super, bez problémov. Potom sa situácia opakovala... Pred pár mesiacmi jej zistili tretí (najvyšší) stupeň HPV vírusu. Lieči sa silnými liekmi až pol roka (dúfame že zaberu, ak nie musí na operáciu)

takacovama
29. sep 2016

@matkalepisova na teba to nemalo vplyv, otazne je ci to nebude mat vplyv na niekoho ineho. Pretoze z vlastnej skusenosti viem, ze staci jedna parfumovana vlozka u mna a som vybavena problemami na dalsi mesiac, preto si uz niekolko rokov kupujem len obyc 🙂

ejmylia
30. sep 2016

@chrumka333 to teda môžeš byť veľmi šťastná že pomocou takýchto rád si sa dala do poriadku. Keď už to prepukne veľmi tak myslím, že tieto rady moc osožné nie sú, ale každá žena si musí nájsť to svoje. Pri takomto problémy sa treba trpezlivosti naučiť, nič nejde zo dňa na deň ani problémy tak rýchlo neprejdú 🤐

matkalepisova
30. sep 2016

@takacovama nejdem sa hadat ne vsetko pasuje kazdemu, ale tieto su bylinkove a co poznam baby ktore ich pouzivaju ani jedna nemala nejaku alergiu alebo reakciu na ne
jedine co im prekazalo ze su zo zaciatku chladive ale popar dnoch to zmizlo 🙂

tajomna21
30. sep 2016

@matkalepisova @takacovama musim suhlasit s matkalepisova, tieto vlozky Tiande pomahaju aj mne ... dokonca upravuju aj cyklus v tom, ze menej krvacam, bez nich mam velmi silny menzes ... takze za mna odporucam ....

manqua
2. okt 2016

@matkalepisova dobre si napisala, nie vsetko pasuje kazdemu. Kazda zena by si mala vyskusat co ano a co naopak jej robi zle. Ja nemozem taketo veci pouzivat napriklad vobec, pretoze vacsinou vzdy sa mi stav viac zhorsil.. 😢 takze ja sa takychto vloziek a podobne co obsahuju neviem ake bylinky vyhybam najviac ako to ide 😢 😖

landsmanka
18. okt 2016

@ejmylia prepáč nebola som tu niekoľko dní 🙂 chcela som ti dať vedieť, že som si ho kúpila a začala som ho používať. Mala som obavu aby som nezabúdala ho používať, ale zvykla som si na to a teraz to beriem už tak bežne že nemôžem zabudnúť ho použiť. Je to teraz asi tretí týždeň čo ho používam a zatiaľ myslím že je to so mnou lepšie. No nechcem to zahovoriť radšej 🙂

takacovama
20. okt 2016

@matkalepisova ved ja sa tiez nechcem hadat ani nic take 🙂 ja som ti len napisala ze asi nie vsetko sedi kazdej zene, myslim ze je to uplne normalne a prirodzene ze si kazda musime najst co nam prospieva.
@tajomna21 ako to je mozne ze to vplyva aj na cyklus? 😕

tajomna21
20. okt 2016

@takacovama toto fakt neviem povedat ... ale pokial si davam vlozky z drogerky, mam velmi silny menzes .. ked si dam tieto z tiande, tak mam uplne normalny priebe ... oni su nejake bylinne, a odporucaju ich aj na ine problemy pouzivat ...

ejmylia
24. okt 2016

@landsmanka tak to sa teším že si postúpila že si začala svoj problém riešiť. Nebude to hneď ale je potrebná pravidelnosť a výsledky sa dostavia, neboj sa bude to ok nezahovoríš to 🙂 držím ti teda palce aby si sa dala čo najskôr dokopy