icon

Helikobaktér - strava a liečba

slava76
26. jan 2013

Má niekto skusenosti s helikobaktérom? môj oco teraz práve s ním bojuje a už 7 den a vždy ma veľké bolesti žaludka, berie lieky - leží v nemocnici.. chcela by som vedieť či niekto to prekonal a ako sa stravoval alebo čo jedol .. alebo ako na to čudo.. Čo s ním, aby sa oco čoskoro zotavil a začal jesť normálne, nakoľko neje už skoro 7 deň nič lebo potom ma veľké bolesti... ☹ bojím sa, že veľmi zoslabne

ladia
27. nov 2015

@jasminam
neviem este lebo na hadicu idem v januari ale robili mi test zo stolice a bol negativny tak ssom si chvilu myslela ze to pomohlo a tesila som sa povedala som to mojmu gastro lekarovi a ten ma hned zrusil ze tie testy niesu 100 % ze jedine zo sliznice pri odobrati vzorky sa ukaze ci tam je alebo nie . nechcelo sa mi s nim hadat ze na co potom robia tieto tesy zo stolice ale stale beriem koloidne a v januri sa uvidi. Kupujem ho od jednej pani tu v BA

jasminam
27. nov 2015

@ladia zo stolice to nie je naisto?ja idem na druhy tyzden na gastro lebo mam tie iste potiaze a zo stolice bol stale negativny..3 krat dokonca..cize ja som bola na tom ze ho nemam urcite

spirit16
27. nov 2015

@jasminam

ano bohuzial, stolica nie je 100% istota a v podstate je pravda ze nechapem naco sa to robi, kedze aj tak Ta potom poslu na hadicku

Zazila som to cele. Trojkombinaciu ATB som mala raz a uz nikdy to nechcem znovu zazit. Hlavne nechcem, aby mi furt nicili celu mikrofloru v traviacom trakte tymto svinstvom.
Snazila som sa to riesit stravou, ale bohuzial na 100% sa to len stravou neda udrzat pod kontrolou. Teda aspon ja som to nedokazala. Teraz to riesim klop klop Basicom od Justu, je to zmes mineralov (vapnik, draslik, horcik, selen, zelezo, zinok, mangan a med. Na zaciatku cca dvojmesacna kura. Teraz si ho nasadim, ked zacinam citit, ze by sa to mohlo pokazit, obycajne staci par dni, pripadne tyzden dva, plus kvalitne pro a prebiotika a obcas nejaky iny doplnok, ktory mam odskusany a zjavne mi pomaha. Som stastna, ze uz nezazivam stavy, ze som v noci nemohla spat a musela posediacky predychavat...

ladia
28. nov 2015

@jasminam
no som zvedava mozno ho naozaj nemas lebo len helickobakter ti samtone problemi nemusi robit. napis potom ako si dopadla

jasminam
28. nov 2015

@ladia neviem chronicka gastritida mi ostala

ladia
28. nov 2015

@jasminam to mam aj ja presne.

jasminam
28. nov 2015

@ladia a co ti pomaha?ako sa ti to prejavuje?

katrin21
28. nov 2015

@jasminam zo stolice ti nemusia zistit nic, dokonca ani parazitov ! lebo ti sa casto drzia na stenach criev a iba keby ta prehnalo, cize to rychlo a silno prejde traviacim traktom, tak MOZNO vtedy ich to strhne a dostanu sa do vzorky... ale inak by sa stolica musela zbierať niekolko dni, aby to malo vypovednu hodnotu nejaku... tak , ako ked sa robia rozbory ( koprologia) aj u zvierat....

ladia
28. nov 2015

@katrin21 jeden lekar gastro mi povedal ze to nema vypovednu hodnotu druhy mi povedal ze tie testy su take citlive ze su na 98 % pravdive tak si mozem vybrat.
neviem preco ich robia ked v podstate sa z nich clovek nedozvie co potrebuje alebo len orientacne.

karamel
28. nov 2015

Skusali ste niektora Mastichu? Udajne je to prírodný zabijak helikobaktera.....mate niekto s tym skusenosti?

ladia
28. nov 2015

@jasminam
pomaha mi aloe vera v kombinacii koloidne striebro, tabletky monolaurine, tabletky DGL pred jedlom probiotika profix imun, traviace enzymi, a pijem vodu zriedenu s vytazkom z graperfuitovych jadierok, obcas si davam oreganovy olej toto vsetko beriem stale okrem koloidneho to si davam tak dvojtrojtyzdnove prestavky . dalej nejem sladke a vyhybam sa bielemu cukru vsetko co doma peciem je z kokosovym cukrom v podstate sladkosti v potravinach vobec nekupujem, jem vela zeleniny i ked na gastridu mi povedali ze by mala ist dusena ja jem surovu a nemam problem s tym. ked m aboli pod lavym rebrom nedavam si ziadne lieky od bolesti nic vzdy to dako vydrzim , al eniekedy mi byva divne taky zaludok ako na vode . jaj a ke dmam take neprijemne krce predpisl mi lekat meteospazmyl , alebo buscopan to mi celkom na tie krce pomaha

ladia
28. nov 2015

@karamel skusala som mne nepomohla

maja2039
28. nov 2015

@jasminam tiez mi nevysiel na teste bola som teraz v septembri na hadicku a nemam 🙂

katrin21
28. nov 2015

@ladia oni by boli presne, keby prave v tej vzorke stolice nieco bolo.. ale to vobec nemusi byt.... a to je odborna informacia 🙂 nie z mojej hlavy . Takze skor ver tomu, co hovori, ze to ukazať nemusi a moze tam byt cokolvek...
mne osobne robili test zo vzorky sliznice na gastroskopii + dychovy test. negativny.

jasminam
28. nov 2015

@karamel ako celkom mi masticha pomohla,bolo mi po nej lepsie,ci mi zabila helica netusim lebo som brala aj antibiotika nanho

janikkkk
28. nov 2015

ja davam do seba mastichu momentálne. Najnovšie výskumy zistili, že na helikaca pomahaju mastné kyseliny, hlavne kyselina laurova /vysoky obsah ma monolaurine resp. lauricidin/. Lauricidin mam kupeny a beriem ho spolu s mastichou, curcuminom, triphalou, cats clawom a probiotikami s vlakninou. Vo februari idem na hadicu na odber vzorky /zistenie kmena h.p/ tak verim ze sa dovtedy toho svinstva nejako zbavim. Mesiac dm sancu este mastiche, potom skusim prejst na kooidne. Skusal niekto brat kolidne aj mastichu naraz?

janikkkk
28. nov 2015

@jasminam Ty si brala mastichu s ATB? Nejake zle vedlasjie ucinky neboli?

jasminam
29. nov 2015

@janikkkk nie najprv som brala mastichu,a o mesiac na to antibiotika,nebrala som.to spolu

mrs_smith
30. dec 2015

Ahojte, môj kamarát mal tiež helikobaktera. Je mu bližšia alternatívna liečba, takže namiesto antibiotík, ktoré aj tak nie vždy zaberú na túto baktériu, siahal po prostriedkoch, ktoré nám ponúka príroda. Skúšal brokolicové klíčky, aloe vera, dodržiaval dietu... Helikobaktera však skutočne zničila až už spomínaná masticha. Nikdy predtým som o mastiche nepočula, ale on ju stále vychvaloval, tak som sa rozhodla zistiť si o tom zázračnom prášku viac. Dočítala som sa o množstve priaznivých účinkov, hlavne na tráviací systém. Naši predkovia ju používajú už po stáročia. Ide o živicu zo stromu pistáciovníka, ktorý rastie na ostrove Chios a jej spracovanie nepodlieha žiadnym umelým zásahom, čo ma ako fanúšičku prírodných liečiv zaujalo. Osobne problémy s helikobakterom nemám, ale masticha sa môže užívať aj preventívne, pomáha pri množstve zdravotných problémov (o širokom spektre využitia mastichy a o účinkoch dobre píšu napríklad na stránke helikobakterpylori.sk). Zo zvedavosti som vyskúšala mastichové žuvačky a mastichové kryštály, ktoré som našla v internetovom obchode mastichaterapia.sk (oni majú aj mastichu v kombinácií s probiotikami a rôzne iné masticha produkty) a jedinečnú chuť som si zamilovala. Navyše, masticha sa používa aj v kuchyni, na dochutenie jedál. Je to poklad a môj názor, že príroda má liek na všetko masticha ešte viac upevnila.

ladia
31. dec 2015

mne masticha vobec nepomohla

jasminam
31. dec 2015

@ladia mne robi dobre ale helicobaktera mi nevyliecila

rastislav123456
25. jan 2016

moja cera ma 15 rokov a ma chorobu
Helikobaktér pylori prosim vas poradit mi moste a napiste mi ake tabletki pouzivali ste a stravovanie ake jedlo dakujem za pochopenie

rastislav123456
26. jan 2016

ahojte chcel bisom poradit cera ma helikobaktera piluri prosim poradte nam co moze pouzivat a ako sa stravovat ma dakujem za pochopenie

jasminam
26. jan 2016

@rastislav123456 antibiotika ti musi predpisat lekar plus helicid,z prirodnych nech skusa mastichu,koloidne striebro,vytazok z grepovych semienok..

vieraspacka
17. feb 2016

Ak by ste chceli vyskúšať Chioskú mastichu, nájdete ju aj tu na koníkovi za výbornú cenu:
https://www.modrykonik.sk/market/bazaar_food_sl...

rastislav123456
17. feb 2016

dakujem za otpovede viskusame mastichu

barbora1522
19. feb 2016

@mamazem zdravím je chioska masticha vhodná aj pre 18 mesacne dieta? Zistili malému taktiež helikobakter.

janikkkk
20. feb 2016

ja som pil KS / 3 x denne /, uzival mastichu 1g prasku 3 x denne / a lauricidin 3 x denne po 3g / a za mesiac a pol som mal 4 x výštik zo zaludka a vsetky vzorky negativne. A to som absolvoval neuspesnu antibioticku liecbu 3-oj kombinaciou, pri ktorej som myslel, že zomriem...Treba si tiez zohnat vymrazeny praskovy koncentrat aloevera a pit brusnicovy dzus s L-glutaminom na napravu poskodenych stien zaludka. Mne to zabralo, kto chce nech skusi

jasminam
20. feb 2016

@janikkkk co je lauricidin? Ja som po sekvencnej liecbe helicobaktera a a mam kupene koloidne striebro,berem vilca coru este a citroval..

mamazem
20. feb 2016

@barbora1522 napíšem do IP.