icon

Helikobaktér - strava a liečba

slava76
26. jan 2013

Má niekto skusenosti s helikobaktérom? môj oco teraz práve s ním bojuje a už 7 den a vždy ma veľké bolesti žaludka, berie lieky - leží v nemocnici.. chcela by som vedieť či niekto to prekonal a ako sa stravoval alebo čo jedol .. alebo ako na to čudo.. Čo s ním, aby sa oco čoskoro zotavil a začal jesť normálne, nakoľko neje už skoro 7 deň nič lebo potom ma veľké bolesti... ☹ bojím sa, že veľmi zoslabne

janikkkk
23. feb 2016

@mamazem Cely vas butik je neskutocne predrazeny. Treba nakupovat priamo z grécka.
http://www.mastic.gr/contents/en-us/d1_Chios_gu...

sima.p
11. apr 2016

@mamazem ahoj, mám pravdepodobne zápal žalúdka, mala som bolesti žalúdka, chodím po vyšetreniach, na gastre som ešte nebola. Od obvodného som dostala Helicid. Môžem skúsiť tu Ch.mastichu, aj ked este nemám potvrdený zápal? Mala som asi týžden bolesti žalúdka, teraz sa už cítim lepšie, ale zatial prísne dijétujem. Ďakujem

mamazem
11. apr 2016

@sima.p Ahoj, chioská masticha je čisto prírodný produkt s veľmi dobrým účinkom na sliznice v tráviacom trakte - aj na sliznicu žalúdka a navyše nemá žiadne vedľajšie účinky. Môže jedine pomôcť. Máme v predaji aj menšie balenie mastichových kapsulí 40 ks len za 12,90 EUR. Nájdeš ich u nás na mamazem alebo na webe chioskamasticha.sk

ladia
11. apr 2016

@sima.p dopln k mastiche aloe vera , koloidne striebro, curcumin, a dobre probiotika .

sima.p
13. apr 2016

@mamazem a ako sa ma spravne uzivat? A ked uzivam aj liek helicid?

mamazem
15. apr 2016

@sima.p dôležité je užívať aspoň 1 gram mastichy denne - stačí dodržať odporúčané dávkovanie na kapsuliach alebo mastichovom prášku (podľa toho, pre ktorý sa rozhodneš). S Helicidom žiaľ nemáme skúsenosti, zvyčajne postačuje užívať Chioskú mastichu, prípadne doplniť probiotiká.
https://www.modrykonik.sk/market/bazaar_food_sl...
https://www.modrykonik.sk/market/vyzivove-dopln...
https://www.modrykonik.sk/market/ine/9jqw/masti...

zdraviezprirody
18. apr 2016

@sima.p a aloe si skusala?

sima.p
18. apr 2016

@zdraviezprirody hej skúšala, práve vtedy ked mi to začínalo a mala som pocit, že mi bolo po nom zle, tak som sa bála ho potom ešte skúšať, aj ked to nemuselo byť tým Aloe. Skúšam tú Mastichu teraz.

zdraviezprirody
19. apr 2016

@sima.p ja mam nie jednu skusenost, kde aloe zabralo. Ale vsetci sme ini. Potom daj vediet, ako zabera masticha 🙂

brona13
5. máj 2016

Baby co Vám skutočne zaberá na helikobaktéra ? Mamina ho má. Videla som reklamu na manuka med 100+ aktiv 5 novozelansky med https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyz... Máte s ním niekto skúsenosti?
Ďakujem moc.

kondaska1
5. máj 2016

@barbora1522 ahoj dozvedela si sa nieco? Aj moj maly 14 mesiacov ho ma zisteny, zatial berieme iba probiotika biogaiu...

lindusss176
5. máj 2016

To majú aj také malé detičky?

kondaska1
5. máj 2016

Zial ano, doteraz netusim ako sa k nemu dostal, nikto na okoli ho totiz nema... zistili mu ho z vyteru uz ked mal par mesiacov a kakal krvicku 😕

vvia
5. máj 2016

@kondaska1 prave citam ze ste mali aj krv. Moja mala mala potvrdeneho hrlikobaktera v marci, momentalne ma uz tyzden krv v stolici ske aktualne zo stolice helikobakter nevysiel...

kondaska1
5. máj 2016

Tak treba skusit este raz poslat vzorku do labaku, ak bude negativna aj ta, tak si treba gratulovat, mozno sa ho nejak zbavila alebo ten prvy test bol falosne pozitivny a ani ho nijdy nemala a krvicka moze byt z niecoho ineho - poranenie v konecniku nap.
@vvia

sima.p
5. máj 2016

@mamazem
@zdraviezprirody tak som bola pred tyzdnom na gastro na hadicu. Zaludok mam uplne v poriadku, ale cistil sa mi zlcnik od blata a ten mi drazdil pankreas a ten ma bolel. Dostala som tabletky na vycistenie toho zlcnika Ursosan a Nos-pu.

mamazem
6. máj 2016

@sima.p 🙂
To sa dá do poriadku. Nepite kávu, aspoň na čas a vysaďte mliečne produkty. Na očistu žlčníka je veľmi dobrý pestrec a 1 polievková lyžica oleja ráno nalačno s pár kvapkami citrónu. Žlčník sa krásne vyčistí 😵

lindusss176
11. máj 2016

Vyskusaj manuka med je velmi vzacny med, ktorý rieši presne toto ochorenie. Ties lieci zlateho stafylokoka, má antibakteriálne účinky a pomáha proti aftom a infekciam🙂 https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyz...

mamazem
13. máj 2016

Pár info o tejto baktérii nájdete aj tu: http://www.chioskamasticha.sk/chioska-masticha-...

michaela025
14. júl 2016

Idem s mojou chorobou ked neviem presne co mi je pred cca 4rokmi mi operovali zlcove kamene po niekolko rokou ma stale bolelo brucho ptesne na tej strane kde je zaludok pod rebrami na pravej strane a okolo isla som dr. Furt stakymi to problemami myslela som si ze zas mam zlcove kamene az do nedavna som zistila ze ja vlastne zlcnik nemam😕 bol mi hned pri operacii zobrati. Poslala ma na hadicu zaludka rozmyslala som ci si to dam spravit ale na mk ma posilnili vtom aby som isla ze budem vediet co mam tak som si to dala spravit,po vysledkach mi zistili helikobakter dala mi tabletky a po 2tyzdnpu prisli silne bolesti ktore trvali do neskorej noci kde uz som nevydrzala ani sa postavit s postele musela som si zavolat pohotovost zobrali mi krv hned sono take krce som dostala horucku vracanie .Sono bolo v poriadku akurat krv som mala zlu v peceni nasli vela tuku hned som vysadila antikoncepciu zasla zas na gastro svojej obvodnej a ze to mam stoho ze nemam zlcnik nema sa mi kde tuk ukladat tak ide do peceni som chuda 45kg 158cm mam problem pribrat😦 teraz najnovsie mi zobrali zas odbery a stolicu krv bola dobra v stolici som mala pozitivny ze mam helikobaktor a pecen v pohode akurat zelezo zvysene zas mi dala na 5dni 3tabletky hned po tych dnoch zas 5tabletok vsetky antibiotika probiotika citala som si pribalovy letak a v kazdom varuju na pecen tak ja uz fakt neviem co mam robit vsetko cele zle teraz som si dala tabletky tak ma tazi na zaludku dufam ze to prejde dakujem za precitanie 💖

marcela_kmetova1
6. aug 2016

@ajkapajka1
Obraciam sa na vas a prosbou o zaslanie presneho nazvu a adresy centra kde ste absolvovali vysetrenia a nasadili detoxikacnu kuru,velmi ma to zaujalo lebo aj mne vcera lekar zistil helikobaktera,dakujem velmi pekne

ritter
15. sep 2016

Mozem odporučiť mastichu na helikobaktera, mne pomohla a velmi. Po par dnoch mi vymizli problemy so zaludkom, pred tym som mala krce, bolest, nevolnost, nechutenstvo, hnacky. Najprv skusam prirodny produkt, a ak nepomoze tak navstivim gastro a dam sa aj na antibiotika. Ale zatial vyhrava masticha.

tatiana1980
18. sep 2016

Jasom mala 3 kombinaciu atb a teraz cakam na kontrolu. Je to bakteria mala by sa liecit ATB . Ako dlho ma moze po douzivani ATB pobolievat zaludok prosim vas? Tiez som zvazovala mastichu ale pockam na kontrolu. Na HP su vyborne pribiotika ExHelico

ritter
18. sep 2016

Ano ja uzivam aj exhelico s kombinaciou mastichy +raz denne aloe vera a acidko.

tatiana1980
18. sep 2016

@ritter tak drzim palce. Snad HP vymizne. Acidko ? Aj to pomaha?

betina13
18. sep 2016

@tatiana1980 ATB mohli HP zničiť, avšak regenerácia sliznice žalúdka trvá dlhšie ako 7 dní, tak treba vydržať 🙂. 2.varianta je, že liečba nemusela byť úspešná, čo sa zistí pri kontrole a vtedy sa dáva tzv.2 línia liečby. ešte však je aj varianta, ak by ťažkosti pretrvávali, že HP nie je pôvodca ťažkostí. treba to prebrať so svojim gastroeterológom, držím palce!!

tatiana1980
18. sep 2016

@betina13 tak uvidime. No mne vysetrovali celiakiu laktozu aj HIT a nic sa nepotvrdilo. Tak asi musim len vydrzat. Mala som dost zapaleny zaludok a prechod medzi zaludkom a dvanastnikom .

kapitanmarko
Odpoveď bola odstránená
jasminam
18. nov 2016

@kapitanmarko mne masticha velmi nepomohla

sima.p
18. nov 2016

@kapitanmarko no ja som nakoniec nemala helikobaktera, ale problem s pieskom v zlcniku. Takze potom som uz mastichu neuzivala. Teraz po case som sa k nej chcela vratit kvoli črevam, ale akosi mi bolo este horsie, tak ju neberiem, objednala som si Aloe vera, tak skusim teraz Aloe.