Helikobakter a masticha

spurky
12. mar 2019

Dobry den. Prosim vas chcela by som vediet ci ma niekto skusenosti s liecenim helikobaktera pomocou masticha. Citala som vela diskusii a skusenosti, ale viel ako sa niektore pisy tak by som chcela vediet ci sa niekto najde a poradi. Ďakujem

slavka173
12. mar 2019

@spurky ja som mala helicobactera a vyliečila som ho dvojtyzdnovym užívaním stvorkombinacie liekov, z toho boli dvoje antibiotika.

spurky
autor
12. mar 2019

@slavka173 ďakujem. Ja sa trosku bojim tych antibiotík vzdy sa snazim hladat prirodnu liecbu problemov.... Preto by. Ma zaujimalo ci to nie je len nejaký reklamny tah.

slavka173
12. mar 2019

@spurky nie vzdy sa vsetko da liečiť prírodne, bohuzial. Mne prva tyzdnova trojkombinacia nezabrala a helicobacter mi spôsobil rozsiahly zápal žalúdka. Prírodnými doplnkami sa liečba da podporiť, probiotiká, zázvorový caj, polosurovu brokolicu, ta obsahuje latku, ktora likviduje helicobactera. A samozrejme vyhýbať sa stresu, nikotínu a kofeínu, to ho zase podporuje v aktivite.

stankadu
13. mar 2019

môj muž mal tiež helicobactera, 7x bol na hadici a 3x mal kombo antibiotiká. Stále ho tam mal a neskutočne ho bolievalo brucho. Jemu na ukludnenie a zmiernenie bolesti pomohla šťava z aloe vera. Ani po posledných antibiotikách sa nevyliečil. Tak to už nechal tak. Ked išiel po čase zase na kontrolu, už tam helicob. nebol. Jemu zase tvrdia, že má stresový žalúdok, tak 2x do roka dostane silné krče, ale je "čistý". Každý inak reagujeme na liečbu. Skoré uzdravenie.

elizabeta23
18. mar 2019

Mne atb na helicobactera nerobili dobre, tak som si objednala mastichu, užívala som 3x denne 2 tobolky asi 2 mesiac a potom ešte asi mesiac som si dávala, keď som si spomenula a ťažkosti prestali.

spurky
autor
18. mar 2019

@elizabeta23 ďakujem uz som si aj ja objednala komplet kuru na odporucanie kolegu

nikasik
18. mar 2019

Ja som uzivala 2x 3mesacnu kuru chiotskej m. po ATB liecbe nasadenej gastoenterologom. 2kombinacia ATB a heliko tam bol aj po liecbe aj ked ooovela nizzsej intenzity.... Nemam a ani som nemala ziadne prejavy, ale. Heliko mi zistili nahodne pri preventivnych krvnych testoch. Nic ma netrapi... nemam bolesti zaludka... a ak tak sem tam po niecom tazkom ale to tak max 1x do mesiaca aj to nie niekedy. Mastichova kura ma stala 2x vyse 100 eur a nic... Test ktory je probaleny ukazuje ze tam ta pliaga stale je... Teda aspon to tak vyzera..

kixa3636
18. mar 2019

@spurky mne osobne atb nepomohli. zabrala az masticha. Mi ju odporucil jeden znamy sice nie gastro ale orl lekar,no on sam ju uzival na hb a vraj odvtedy ma pokoj a ja to iste...aspon zatial 🙂

nikasik
18. mar 2019

@kixa3636 a ako si ju uzivala? Ja som brala 2 tabl.3x denne a vybrala som tri krabicky a po roku to iste a stale podla testu je pritomny ☹

kixa3636
19. mar 2019

@nikasik no to uz je cez 3 roky co som uzivala,pamatam ze 2 tbl ale nezda sa mi ze az 3 krat denne...to mi je luto,ze nepomohlo :/ Mozno aj zalezi v akom stadiu to je. Inak ja ani neviem mozno ho mam aj ja pritomneho,len mi uz nesposobuje ziadne tazkosti tak nerisim.

vroni
19. mar 2019

@nikasik, ten test je negatívny....

nikasik
31. mar 2019

@vroni ale jemnu ciarocku je predsa vidiet ☹

vroni
31. mar 2019

@nikasik, to nie je tehotenský test, že sa ešte tvorí malo hormónu a preto je tam duch. Helicobacter testuje, keď už máš problémy a vtedy už je usidleny viac než dobre, žiadna takmer neviditeľná ciarocka. Fakt nie 😉 Krvný test je hodne nespoľahlivy, neinvazivne sa testuje stolica, ta ti ukáže, či je ci nie je.

slavka173
19. sep 2019

@vroni toto je test zo stolice

chinwag
19. sep 2019

@nikasik... Ten test na fotke máš negativny

vroni
19. sep 2019

@slavka173, áno, priznávam, že neviem čítať 🤪 Nič to nemení na fakte, že ten test je negatívny (tu sa "na doma" používa len krvný test, tak som pozerala len na výsledok a nie na test samotný)

jakub78
5. aug 2020

Dobry den, tiez mam problemy uz tyzden a pol a to take ze prvy tyzden tlak akoby v zaludku a teraz akoby som bol hladny aj po najedeni, test mi vysiel takto, slaba ciarka druha tam je.. tak neviem ci ist alebo neist k doktorovi, dakujem za info.

mey_drobna
15. mar 2021

u môjho muža super skúsenosť, nemusel ani ATB užívať, len mastichu 2 mesiace.

lucialia
29. apr 2021

@jakub78 ja som si dnes robila tento test, tiez vysla slaba druha ciarka. Boli ste nakoniec pozitivny na HB ci nie? Tiez neviem ci je ten test pozitivny, ked je ciarka slaba...

dlucy
3. okt 2021

@vroni v teste je jasne pisane ze ciarka ktora je aj slabsia sa povazuje za pozitivny test.

vroni
3. okt 2021

@dlucy, zaujímavé. Mam ten test doma (nepoužitý) a nič také som tam nenasla. Duch nie je čiarka.

lucialia
4. okt 2021

@dlucy na teste som mala slabucku ciarku, na gastre mi robili dychovy test a bol negativny 🤔

dlucy
5. okt 2021

@vroni nehovorim o duchu ale o slabej ruzovej ciarke. Ja mam doma iny tak neviem. A test zo stolice nie je vobec spolahlivy mi bolo vcera povedane.

dlucy
5. okt 2021

@lucialia super ja som bola vcera na dychovom teste tak som zvedava. Mala si aj dake tazkosti?

vroni
5. okt 2021

@dlucy, ja hovorím o teste na obrázku, na ktorom je duch. 🤷‍♀️ Zaujímavé, že laboratória tu vyhodnocujú na diagnózu jedine a výhradne test zo stolice. Krvné a dychové testy sa používajú len ako indikácie.

dlucy
5. okt 2021

@vroni tak hadam doktor na gastre vie o com hovori 😜

vroni
5. okt 2021

@dlucy, ved vravím, že je to zaujímavé, že jeden hovorí tak, iný onak. Nie som doktor, netuším, kto má pravdu, len sa čudujem.

dlucy
5. okt 2021

@vroni ved to ze jeden hovori jedno a druhy ine....som.zvedava ze ci sa mi potvrdi alebo nie.

lucialia
5. okt 2021

@dlucy ano, opakujuce sa krce zaludka, zapaly…

dlucy
6. okt 2021

@lucialia dakujem. Ja mam uz dva tyzdne pichanie v bruchu. Tak som zvedava ze aky bude vysledok.