icon

Helikobaktér - strava a liečba

slava76
26. jan 2013

Má niekto skusenosti s helikobaktérom? môj oco teraz práve s ním bojuje a už 7 den a vždy ma veľké bolesti žaludka, berie lieky - leží v nemocnici.. chcela by som vedieť či niekto to prekonal a ako sa stravoval alebo čo jedol .. alebo ako na to čudo.. Čo s ním, aby sa oco čoskoro zotavil a začal jesť normálne, nakoľko neje už skoro 7 deň nič lebo potom ma veľké bolesti... ☹ bojím sa, že veľmi zoslabne

zarrinka
12. dec 2016

@ritter Takze atb a potom este poistit tou mastychou 😉 mne doktor odporucal vraj po liecbe dietu aby doznelo to podrazdenie gastro traktu. Mozno aj u teba je to este tak.

kafoditka
12. dec 2016

@zarrinka atb sa beru dokopy skoro 10dni. Nie vzdy ale zaberu na prvýkrát. Potom sa liecba opakuje

ritter
12. dec 2016

@zarrinka ja som dlho odmietala atb.,ale teraz som rada ze to mam za sebou a mam pokoj.asi je to tak, ze bylinky ako mastycha nepomozu ked atb su velakrat na hb kratke.asi som mala stastie ze mi atb zabrali na prvykrat
.

zarrinka
12. dec 2016

@kafoditka Tesim sa teda... ☹

zarrinka
12. dec 2016

@ritter Tak pokial je ta liecba iba 10 dni je to ok, obavala som sa ze je to dlhodobejsi proces.

kapitanmarko
Odpoveď bola odstránená
zarrinka
19. dec 2016

@kapitanmarko Dakujem za info 😉

janik1705
4. jan 2017

Dobry deň, mal som tiež problém s helikobakterom v žalúdku a nejakou baktériou v tele, ktorú som si priniesol z Bulharska. Som zásadne proti atb. a nevedel som si poradiť a dostal som od známych kontakt na jedenho pana, ktorý vyrába prírodné antibiotikum na všetky super baktérie rezistentne voči antibiotikám. Je to nejaké luhovanie a tinktura zázvoru a následne zmiesavanie s kvalitným medom, výroba trvá cca 30 dni. Používal som to 2 mesiace cca 0,5 l cize 250 ml na mesiac a zaberalo to uzasne no tiež som upravil stravu žiadne mäso, pečivo, a mliečne výrobky. Skúste kontaktovať toho pána ak by ste mali záujem to vyskúšať. Tu je email prirodne.antibiotika@gmail.com

Prejdem všetkým skóre uzdravenie

luu1
15. jan 2017

Ahojte o helikobakterovi sa čo to dočítate aj tu http://strommasticha.webnode.sk/ treba rozhodne upraviť stravu z dostupných prírodných metód je účinná určite masticha, mne sa osvedčila🙂

baboa
22. jan 2017

@luu1 tu mastichu ste kombinovali aj s ATB alebo len samotnu

luu1
24. jan 2017

@baboa Samotnú. Kamoška čo mala tiež helikobaktera mi spomínala, že jej lieky nezabrali a ešte jej bývalo po nich strašne zle. Takže chcela som sa tomu vyhnúúúť 🙂
Jedla som kopec brokolice, cesanku a sanžila sa jesť fakt čo najzdravšie.

baboa
24. jan 2017

@luu1 dakujem😊

ritter
27. feb 2017

@luu1 a ten cesnak sa vám osvedcil pr HB.

luu1
8. apr 2017

Taaak cesnak je na všetko 😀🙂 a hlavne pri zápaloch a helikobakter vyvoláva zápal v žalúdku.

zauska
21. apr 2017

Skuste si nastudovat odporucania RNG. Ja som na helikobaktera kupila aj antibiotika, ako poistku, ale nacitala som sa ze ako sa to inym vracia opakovane. Tak som uzivala koloidne striebro( a to dost vela, kedze ho manzel vyraba doma), monolaurin, pep zin, a probiotiky. Len koloidne by asi nestacilo, ten monolaurin je naozaj ucinny.Som velmi vdacna RNG za prispevky a rady. Skoda ze uz neprispeva, kedze uz ma vela rockov.Ale urobil velku sluzbu pre vela ludi. Nech mu da pan Boh vela zdravia a vela rokov zivota. My sa liecime podlia jeho rad stale, objednavame s iherbu, ale vela doplnkov sa da kupit uz aj na SK. A liecba vzdy zabere aj pri inych chorobach, len treba mat trpezlivost aspon 2-3 tyzne

luu1
15. máj 2017

@ritter http://www.helikobakter.sk/helikobakter-strava/ aj tu som našla spomenutý, ten cesnak som si ja dávala iba šalátu pretlačený, alebo na drobno nasekaný. podobne aj na brokolicu tam to celkom pasne..

nunik25
26. mar 2019

Baby uz je to stara tema no ja mam tiez hb bez komplikacii zistili nahodou doktor mi odporucil stravovanie a prirodne veci ze uvidime ci to pomoze. Pozerala som rozne nazori na odbornych strankach ze co jest a nejest a niektore veci su rozporuplne jeden ano druhy nie
Viete mi poradit co je dobre jest a co zasa nie.
Inak jedny pisali ze sytenu mineralku no druhy zas ze nesytenu.
Chcem si kupit mastichu
A potom exhelikobater ci ako sa to vola
Len ci mi viete poradit ze co jest a pit
Viem ze sa na to nesmie pit alkohol ale kdesi som citala ze cervene vino?

ritter
26. mar 2019

@nunik25ja som mala helikobakt. mala som mastichu ale nepomohla , musela som brať trojkombin. liekov až to pomohlo. Mineralky skôr neperlivé, a probiotika je vhodné brať, ako už spomenutý exhelico. Ak nemáš vážne komplikácie tak mohla by stačiť aj ta masticha+probiotika.
Ja som bola už v takom stave, že som miestami plakala ako mi bývalo zle, nevoľnosť, nechutenstvo, krče, nadúvanie, hnačka, napínanie.Tu už bolo treba antiobiot.

nunik25
26. mar 2019

Zatial msm koli nemu len vyrazky a som stale hladna
Tak to doktor nechal na tieto prirodne moznosti
Mam 3 mesiace tak uvidim
😊
Exhelico su probiotika? Cize k tomu si uz nemam kupovat ine probio?

janikkkk
27. mar 2019

Po dlhorocnom skusani mi zabera: brokolica, kysla kapusta (na obed kapustnica),cesnak, maso vsetko v pohode, ale jest co najmenej pecivo hlavne biele - nahradit ho celozrnnym, jest vela zdravych tukov ( orechy, semienka, cokolada s vysokym obsahom kakaa 85% a viac, pred spanim vitamin C 1000mg + biogaia tabletky. Eliminovat co najviac sacharidy ( žiadne susienky, cukriky, keksy, tycinky,chipsy a ine blbosti), jest vela zeleniny a neprehanat to s ovocim, obsahuje totiz vela cukru a ten HP lubi. Nepite vela kavy, myslim mnozstvo. Ja dam denne aj 5 kaviciek ale malých, max 1decovych, ale musi byt dodrzany aj pitny rezim. Na ranajky sa mi osvedcilo vypit po prebudeni 2-3 dcl cistej vody. Ziadne sytene mineralky, nesytene v pohode. Na ranajky jest prazenicu, vajicka na makko, tvrdo, v pohode aj slanina. Tuky maju viac kalorii ako sacharidy aj viac zasytia. Treba vsak jest aj vela orechov a semiacok, pripadne rybaci olej. Vyvarovat sa smazeneho, ak smazene tak len na olivovom oleji a pripravovat na uplne slabom ohni.

janikkkk
27. mar 2019

a zabudol som, kazdy vecer 2dcl červeneho 🙂

nunik25
27. mar 2019

@janikkkk dakujeeem toto mi moc pomohlo nebola dom si ista napr tym vajickom prazenica a pod. Orechy uz mam nakupene 😂 neznasam cervene vino pijem len biele ale uz radsej cervene ako nic 😂😂😂😂

natanell
4. jan 2020

@janikkkk dakujem moc mi to pomaha taketo veci co sa tyka stravy pri tej pliage lebo uz fakt neviem co mam jest co mozem co nemozem!! Polievky zemiaky ryzu tmave pecivo zeleninu dusenu a kur maso na vode to je asi vsetko...ak vas este nieco napadne piste sak som furt hladna

8611
26. apr 2021

@michaela025 Ahoj.z coho ta bolel ten chrbat,aj žaludok prosim?

michaela025
26. apr 2021

@8611 ahoj akuratpozeram predosle spravy,rok 2016 a ja mam furt tie iste prizdnaky,bolesti v zaludku,na lavej strane pod rebrom az pod brusko,akurat pn -kujem.
chrbtica,sono vseyko poriadku,
Mala som nedavno taku silnu bolest ,ze som isla na pohotovost,zobrala mi moc ,ze mam krv v moci i ked som ho tam nevydela.Poslala ma moja obvodna zenskemu ,tak ten ma nehal marodit krvy obraz dobre,akurat mam nejaku infekciu v posve. Urologmi robil sono ladvin,...
skor mi povedal ze tieto prizdnaky skor suvisia s hrubim crevom dal mi doporucenku zas na chirurgiu,bojim sa ,ze ma zas posle na gastro.

8611
30. apr 2021

@michaela025 Ahoj z coho si to mala?

michaela025
30. apr 2021

@8611anisama neviem,mam to chvilkove,, mozno s jedla neviem nejak si to nevsimam zjem vsetko..

michaela025
30. apr 2021

@8611 ani pribrat nemozem,vsetky vysledky dobre ja teda neviem,a na kolonoskopiu nejdem toho sa velmi bojim

lucinkaboz
13. máj 2023

@ajkapajka1 Dobrý deň a co ste prosím užívala ?

janap1965
26. mar 2024

@smarti dnes som sa šla objednať na gastro s helicobakterom a sestrička mi povedala, že keď som bola pred 2 rokmi vyliečená a po polroku BEZ HB., už ho nemôžem dostať, pretože mám protilátky...takže ma len na hadicu objednala. Takže - kde je pravda _