Hernia disku. Čo to je?
Ahojte,
dnes som videla vysledky z mojho CT kde mam napísané Hernia disku L5/S1 - tak si tak surfujem surfujem surfujem.....a poriadne ani neviem čo je to tá hernia je to vyskočená platnička alebo platnička prasknutá a poškodená?....ale myslim, ze vyskočená lebo mi tam napisal 3mm....sú tam aj iné údaje, ktorým nerozumiem - neurologa mam teraz na dovolenke....
Inak som v pondelok objednana fyzioterapeutovi na tu meckenzie metodu - cvičil ste to niekto máte s tým skúsenosti?
A ešte ma celkom prekvapuje, ze som nikde nenašla nikoho komu by sa ta vyskočená platnička vrátila naspať to uz sa mi nikdy nevráti?
Vdaka......
ešte by som bola rada ak by mi niekto napisal kto ma k tomuto blizko nejaké skusenosti ako to psychicky zvladol lebo je to liečba na dlhé trate vsade čitam ja som doma par tyzdnov a psychika pokulháva neviem ako mam bojovat a hovorit si budem zdrava bude dobre ked na druhy den vstanem a niekedy je to ovela ovela horsie....poradte
Vdaka
Dobrý deň, ahoj,
Máte niekto skúsenosti s chiropraktikom Zdenko Gašparak z Bobrovca pri Liptovsko Mikuláši.
Za každú informáciu som vďačná.
🙂
@silvia1101 ako si na tom?
@silvia1101 Ja som bola na fom presne tak isto, posledny trimester bolesti nepretrzite....po pirode sa trosku ulavilo, ale....po 3mesiacoch to ruplo a ostala som lezat, nehybala som sa....strasne obdobie, ale teraz ma SMsystem drzi nad vodou, cvic poctivo, ja som zo zaciatku cvicila kazdu hodinu aj cez bolest so zatatymi zubami, ale pomohlo. Jasne, zo zaciatku som musela zobrat infuzky, ozon, atd, ale mozem povedat, ze len vdaka cviceniu som zacala chodit a to moja psychika bola uplne dole, prognozy uplne zle, operacia...ale vsetkemu som sa vyhla, poctive cvicenie pomohlo, treba opatrne, ale pravidelne co najviac sa da. Od bolesti mi zabera aj akupunktura, hlavne ked necvicim par dni (1-2), ale to byva malokedy, uz nikdy by som sa nechcela dostat do stavu ako som bola a operaciu vylucujem, myslim si, ze riesi problem kratkodobo....drzim palce nech vsetko dobre dopadne.
@misinka289 ahoj ja mam tiez problemy z planickou aj narazeny stavec,spadla som v zime min rok,.mala som to v maji brala som injekcie,obstreky,.v lete tri mesiace uplne bolesti ako sa zmenilo pocasie znova bolesti vyzaruju mi dokolena a clenku pravej nohy,.neurologicka mi predpisala znova injekcie,.mam sa objednat do bb na konzultaciu na neurochirurgiu,.ze by to bolo aj na operaciu,,co ja velmi nechcem,bojim sa,..len som u zna nervy z toho ,neviem sa hybat tak ako potrebujem,.znova mam injekcie ,.ale snazim sa vydrzat a liek na bolest nebrat hned,.mam aj stahujuci pas na krize,.citala som o tom cviceni sm system ,.ako by som sa ktomu dostala,.vies mi poradit je toho plno na nete ,ale ak mozes porad mi ci si bola u niekoho kto ti cviky najskôr ukazal ,.a tak ci nie,,dakujem
@mimmka30 ahoj, ja som si nasla na nete cvicitelku, tie cviky nie su vobec jednoduche aj ked sa zdaju, mne moc pomohlo ako sa na mna pozerala a upozornovala na chyby, takze ja radim urcite s cvicitelom, u mna to prebiehalo tak, ze prisla ku mne domov, cca hosinu sme spolu cvicili, dalsi den som isla sama a na druhy den zas prisla skontrolovat ci cvicim spravne. S odstupom casu hovorim, ze cvicit musim denne, na konci leta som totalne polavila a teraz nesiem nasledky....v bolestiach mi moc pomaha Silicea homeopatiku, ale da sa aj v Bunkovych soliach, uplne mi ulavia od bolesti. Plus chodim na akupunkturu. Inak viem, ze vo Zvolene je dobry akupunkturista 😉 takze teraz ked som sa dostala do bolesti som nesla ani k neurologovi, lebo viem, ze by opat chcel operaciu, s ktorou ja nie som stotoznena 🙂
@misinka289 aha ok dakujem cize len z cvictelom zacat co u nas v okoli tazko sa niekto stym zaobera
tie homeopatika pozriuem v lekarni dakujem za info
@mimmka30 skus pozriet tu cvicitelov http://www.spiralstabilization.com/cz/d-lecba/6... su v kazdom regione vacsinou 😊 Drzim palce v boji 💕
@misinka289 dakujem velmi pekne za ochotu,. Vsetko dobre prajem a vela zdravia
Je tu niekto taky kto ma poskodene 3 platnicky nad sebou, cize nie je mozna jendoducha operacia, a zaroven beha?
Dobry resort v chorvatsku
@inn
Ahojte, máte niekto aj negatívnu skúsenosť s operáciu? Alebo s pooperačným stavom, liečbou, atď?
Rada by som si prečítala aj riziká.
Ďakujem pekne za odpovede.
Ahojte ach aka som rada ze aom nasla tuto diskusiu....mam aj ja herniu disku platničky L5 Mam ju prasknutu trozku uz aj vytecenu 12mm vysunutu bolest pravej nohy za mesiac som si presla strasne vela ....tak tiez som na tabletkách od bolesty ...tramal ....doktorka ma nuti aby som isla na operaciu no bojim sa jej ...počuli ste uz o magnetickej liečbe?
@marinko1988 ako ste to poriesila?
@katarinkacat nie nebol, treba s tym bojovat
@katarinkacat no stal sa zázrak po kontrole 4mesacnej doktorka usúdila že už tu operáciu nepotrebujem ....cvičenie tabletky pitný režim ...
@marinko1988 a ako dlho od začiatku ti trvalo byť bez bolesti?
@katarinkacat po 2mesiacoch

Moje problémy začali v auguste, bolesti v nohe, problém s krížami a pod. Neurologička ma poslala na rehabilitácie. Tie mi veľmi nezabrali, bolesti ma neopúšťali a teda som sa opäť vrátila na neurológiu. Vypísala mi žiadanku na CT s podozrením na problém s platničkou. Hodinu potom som zistila že som v druhom stave. Aktuálne začínam tretí mesiac. Mám značné obavy ako to tehotenstvo zvládnem. Posledné dva týždne mám dennodenné bolesti, rezanie v krížoch a som dosť unavená aj z tehotenských nevoľností. Tabletky neberiem samozrejme žiadne, len si boľavé miesta natieram masťou. Našla som pani, ktorá sa venuje SM systému, takže som pomedzi to začala cvičiť. Nevydržím dlho ani stáť ani chodiť a ani sedieť. Niekedy trvá dlhšie pokiaľ bolesť pominie keď ležím. Neviem si ani predstaviť čo sa bude diať, keď sa mi začne rozostupovať panva, rásť bruško. Doma mám štvorročného chlapčeka, s ktorým mi manžel pomáha a rovnako s domácnosťou. Mám však sedavú prácu v kancelárií, a obávam sa že budem musieť ísť skoro na PN. Jediné, čo ma drží nad vodou je viera, že mi SM systém pomôže.