Histamínová intolerancia a antidepresíva

marcela91
20. jún 2022

Ahojte, bral niekto prosím AD pri histamínovej intolerancii? Ja mám HIT zistenú už rok, nie je sranda s tým žiť, ale teraz sa mi pridala silná úzkosť a nespavosť a budem nútená užívať AD. Som navyše aj fajčiar a pri úzkosti fajčím viac. Veľmi sa toho bojím, pretože sa uvádza , že práve AD aj iné lieky zhoršujú HIT, ale som v koncoch, nemôžem spávať už 5 dní a mám silnú úzkosť...

mandzula
20. jún 2022

Musíš zvážiť, čo je pre teba v tomto psychickom stave dôležitejšie. HIT si vieš čiastočne ustriehnuť nízkohistamínovou stravou, so psychikou si zrejme bez AD neporadíš, keď píšeš, že budeš nútená ich užívať.

3009
20. jún 2022

@marcela91 užívanie antihistaminík sa určite nebije s užívaním AD. Treba to psychiatričke ale spomenúť.

mandzula
20. jún 2022

@3009 niektoré AD a psychofarmaká (Diazepan, haloperidol, amitriptilín) pôsobia ako inhibítor DAO, takže vplyv na HIT môžu mať.

marianarem
20. jún 2022

@marcela91 Dietu dodrzujes poctivo? Neporusila si viackrat v poslednom case? Histamin je neuroprenasac, jeho nadbytok moze sposobovat aj uzkosti a nespavost.

marcela91
autor
20. jún 2022

@marianarem veru poctivo som nedodrzovala, obcas jedno pivko, obcas pohar vina, fajciar som, len som sa vyhybala potravinam co najviac skodia a sem tam daosin , ked som chcela jest nieco, co sa nemoze. mala som ale stale tie priznaky co sa popisuju uz dlhodobo, unava, rozmazane videnie, nervozita, plytky spanok, ale v pohode som fungovala, dokonca som zacala sportovat, aby mi lepsie pracoval metabolizmus a celkom to prospievalo a potom sa to posralo.... mala som mesiac silne stresy koli praci a potom prisla tato nespavost a silne uzkosti.

marcela91
autor
20. jún 2022

@3009 antihistaminika neuzivam, obcas daosin. pri HIT totiz pisu, ze lieky od bolesti, antibiotika, antidepresiva mozu zhorsovat histamin, preto sa bojim, ze mi bude este viac naprd a to si uz neviem predstavit.

guudy
20. jún 2022

@marcela91 tak zrovna pivo a vino su najhorsie z alkoholu. Ked uz nevydrzis nepit, tak si daj nieco z bieleho tvrdeho alkoholu. Alebo si kup nizkohistaminove vino. Urcite dodrziavaj poctivo aj jedlo… s AD skusenost nemam.

3009
21. jún 2022

@marcela91 tak choď za psychiatričkou nech ti na úzkosť predpíše Tiapridal. Ten s histamínom nič nerobí. Lebo veľa histamínu spôsobuje aj úzkosti.