Hnačka pri užívaní Amoksiklavu. Mám prestať?
Ahojte, utorok mi vypislai atb amolsiklav na silny zapal hrdla, na 3.den som mala silnu hnacku, teraz uzivam len 4.den ale hnacka pretrvava.
Mala by som skoncit s amoksiklavom? Konecne zacali zabrat zapal … takze urcite by som potrebovala douzivat ale takto tazko. Moj dr samozrejme od stredy neordinuje, bude az v pondelok a teraz ide vikend…
Vie mi niekto poradit, co by som mala robit?
Probiotika berem dost, aj 4 kapsule….
Dakujem!
@88veroni88 Kup si imodium, to je na tento typ hnačiek ako stvorené.
@88veroni88 Začni brať tasectan podľa váhy ten zastavuje hnačku aj pri atb a neovplyvnuje vstrebávanie. Imodium ani smektu či čiernie nie.
Dakujem za rady🙏🏻
@88veroni88 od zaciatku atb bolo treba brat probiotika. Pokial mas hnacku, a trva treba sa poradit s mudr.v takom pripade su atb na 2 veci a vacsinou ich treba prestat brat. Naco si rozvracat crevnu floru. Lekarka ich vie zmenit.
@jamidea teraz citam, ze mudr.neni k dispozicii. prestala by som s uzivanim ak probiotika nezaberu. Reci o rezistencii su pekne, ale priorita je inde.kazdy lekar ti povie, ze nema zmysel uzivat atb dalej.
Uz som mala aj tak, ze som si upravila crev.floru, lebo som mala zle probiotika, bola som 1den bez atb, zlepsilo sa to a pokracovala som s atb.

Urcite neprerusuj liecbu, vypestujes si rezistentne bakterie ak sa nedoliecis. Hnacka je pri ATB celkom casty vedlajsi ucinok