icon

Horká chuť v ústach

7. máj 2025

Stretli ste sa s tým , že ste mali dlhodobo s stále horkú chuť v ústach? Po jedle na stope jazyk a ústa, inak mám cely deň horkú chuť. Čaká ma gastro sama som zvedavá ...

deti95060810
7. máj 2025

nemáš problém so žlčníkom? vtedy to býva.... ale jasné treba vyšetrenie.

sandra_kul
7. máj 2025

aj muž mal problémy so žlčníkom chvíľu a tiež mi opisoval takú divnú horkastú chuť v ústah, ale bohvie. treba ísť na nejaké vyšetrenie rozhodne. 🙏

autor
7. máj 2025
@deti95060810

nemáš problém so žlčníkom? vtedy to býva.... ale jasné treba vyšetrenie.

@sandra_kul idem na gastro, nikdy ma žlčník ani nič nebolelo ale tá chuť je už neznesitelna
@deti95060810 som zvedavá či sa dačo na gastre zistí lebo už mi je až zle z tej chuti a Trva to už 5 tyzdnov

aurinia
Autor odpoveď zmazal
aurinia
Autor odpoveď zmazal
autor
7. máj 2025
@aurinia
Odpoveď bola zmazaná

@aurinia a aké ste mali príznaky mimo tej horkej chuti, aj nejaké bolesti? Lebo mňa neboli nič. Som zvedavá čo ukáže to gastro, popravde neviem si predstaviť život bez nejakého prehrešku, čo jete? Žiadne mäso, pečivo ?

rozculena
7. máj 2025

nie si po covide?

autor
7. máj 2025
@rozculena

nie si po covide?

@rozculena nie niesom, ani len chorá som nebola...

rozculena
7. máj 2025

mávam horko v ústach aj ja,ale teda takto brutálne nie,asi závisí,ako je konkrétny človek citlivý...
Bolesti nemám,dlhé roky som ani netušila,čo mi je.
Skús vysadiť kávu.

aurinia
Autor odpoveď zmazal
rozculena
7. máj 2025

teda musím dodať,že ja mám reflux,lebo všetci píšu o žlčníku.

autor
7. máj 2025
@aurinia
Odpoveď bola zmazaná

@aurinia ja aj som hladná len mi veľmi nechuti kvoli tej horkosti a následnému štípanie, kávu som už vylúčila, ale teda ja necítim že by mi po niektorých potravinách bolo horšie a po iných zas nie, mám to proste stále. Nikdy predtým mi nič nebolo, jedla som všetko, ale stravovala som sa v podstate už dlho zdravo...som zvedavá ako pochodim na Tom gastre

tatianaz1990
7. máj 2025

ja som cítila horko v ustach a zistili mi helikobaktera

autor
8. máj 2025
@tatianaz1990

@tatianaz1990 toho zistili aj mne no po 2 týždňoch ATB žiadna zmena tak hľadám kde by mohol byť problém inde. Vám tá horkosť zmizla po využívaní ATB? Alebo už počas užívania?

aurinia
8. máj 2025

Inak spomenula som si...ja som brala atb koli zubu, a tie gastro problemy mi ustali....potom sa to vratilo, opat som ich brala....Amoxicilin som brala, helikobaktera mi nenasli, ani na gastroskopii nic nenasli, ani intolerancie ....ale napriek tomu mi mlieko robi zle, kysnute pecivo je smrt. Dokonca spajam bolest hlavy s dietnym prehreškom...skus tu hladovku dva dni...potom to smothie zo zeleniny (uhorka, špenat, nezrely banan, jablko, deci vody)... Ked ti prestane horkost, zacni pridavat dusene na vode.... Ak mas chut na sladke, uvar si jablka nakrajane vo vode, ochladnut, a zjec ich bez šupy... Na peristaltiku mi pomohlo costi, liek.

aurinia
8. máj 2025

Skus žut horku rukolu, alebo listy petržlenu ...mne to trocha zmiernilo....alebo su horke kvapky Herbogast....Ale take bez alkoholu najdi....horke čaje...švedsky čaj...Bože čo som ja poskušala...isla som sa zblaznit...

lenkakravcova
8. máj 2025

Môžeš mať aj odumretý zub.

autor
8. máj 2025
@lenkakravcova

Môžeš mať aj odumretý zub.

@lenkakravcova a to by som necítila alebo ako by som na to prišla, na preventívne som bola v decembri, najbližšie idem k zubárovi o mesiac

lenkakravcova
8. máj 2025

Mne sa raz stalo, že ma pár dní boleli zub. Potom prestal. A potom asi o dva tri týždne na to som cítila takú horkastu chuť v ústach. Keď ho potom zubár otvoril, bol odumretý už nerv, potom to "chutilo" kus tak nahorklo-kovovo. A nebolelo ma ten zub veľmi vtedy, preto som to neriešila hneď.. takže asi skús RTG pre istotu popýtať.

stanulik88
24. máj 2025
@tatianaz1990

@tatianaz1990 horká chuť už prešla mali ste opakovane testy. Pri strave co ste obmedzili Ďakujem

stanulik88
24. máj 2025

Ešte máte ťažkosti po helicobacter infekcií?? Ďakujem

autor
25. máj 2025
@stanulik88

Ešte máte ťažkosti po helicobacter infekcií?? Ďakujem

@stanulik88 áno aj dva týždne po liečbe mám stále tu istú chuť v ustach

gregik66
6. júl 2025

Ahoj, prisla si na to co to je? Mam nieco podobne