Hospitalizácia deň po pôrode
ahojte
dnes mám termín pôrodu no nemám žiadne bolesti ani nič, na zajtrajšok mi gynekolog dal výmenný lístok na hospitalizáciu, co som si čítala aj dozvedela, tak rozmýšľam že či ma nechajú tam na pozorovani (čo je dosť možné že nebudú zase nič somnou robiť 🤦♀️) len sa bojim zase že tam budem aj týždeň a až potom mi dajú vyvolavacku (čo som veľmi ani nechcela) no pri tom ako som svojmu gynekologovi povedala ze ci je to nutné, tak on že budem musieť ísť len teraz sa bojim toho že dojdem a povedia že to na pôrod nevyzerá... a buď ma pošlú domov aj s taškami alebo nechajú tam "na pozorovani"
čo by som vôbec nechcela aby som tu v levickej musela ostavat po tej zlej skúseností s nimi, máte nejakú skusenost? Alebo ako ste šli ešte pred hospitalizáciou normálne rodiť?
- celé tehotenstvo chodím aj po schodoch aj všetko možné a 2ho som bola zevraj otvorená na tesný prst čiže neviem či z toho zajtra niečo bude
Nemusia uspavať. Ja som rodila akutne pred mesiacom skoro. A mala som len spinal..
@bebotka tak nakoniec som v tej istej izbe kde som bola aj predtým... bábo je kľudne, kŕče nemám, len sa bojím že sa to nespusti ani do piatku a toho sa obávam 🙄🙈 mohli by ma aj zajtra vyšetriť kľudne nič by som nepovedala ☺️🤣 ...
a by zistili že už môžem ísť rodiť tam stačia tie 3cm či? 🙂 aby som čím skôr mohla byť doma s babom 😊☺️
No asi 3cm nestačia na pôrod.. Inak budete dotrhana cela.. Ale dôležite je či sa babo rodi postupuje či nie..
Na pôrod treba 10 cm byť otvorena.. Ale pri prvorodičke to trva dlho.. Ja som syna prveho rodila dva dni skoro od prvych kontrakcii..
pocuj nespekuluj zbytocne. Uz si v nemocke tak neries. Tu nejde len o teba. Lekari sa snazia spravit vsetko nie len pre teba ale aj pre babo. Takze ak povedia, ze je vyvolavacka potrebna, tak ti ju daju. Ty nevies posudit rizika. Na 3cm sa sice cestuje smer porodnica ale musia vidiet, ci sa otvaras na 10 alebo nepostupujes. Ak nie, nieco s tym spravia lbo inak to nie je dobre ani pre dieta.
Ja som rodila v LV bez zazmluvneného lekára a nemala som jediný problém. Pôrodná sestra, ktorá pri mne bola, je pre mňa doteraz stelesnením anjela zato, aká bola úžasná. Ale rodiť som začala sama. Nestihli ma hospitalizovať. Teraz som tam bola na jedňovej chirurgii na gynde kvôli konizacii a rovnako boli všetci zlatí. Viem, že keď ťa príjmu po termíne a máš všetko ok, vieš sa vypýtať cez deň na prepustku domov a večer sa zas vrátiš. Skúste s mužom ešte nechránený sex (odporúčanie môjho doktora) a možno pomôže tak, ako mne 😁Neboj, dobré to bude 😉
@zuzikak no ja by som nebola až taka radikalna.. Mne vyvolavali až keď som sa dlho trapila sama.. Ale dieta bolo ok tak čakali. Druhy kray mi nedali na vyber. Ale iba preto lebo som prenašala a primar sa tak rozhodol. Bez na to nejakych medicinskych dôvodou. Treti kray sa to rozbehlo chvala bohu samo. Ale bola som iba deň po termine. A tak som nenechala lekarov nič robiť. Žiadne umele zasahy. Až dokym som nemala rodiť. Odtrpela som si všetko a už keď to išlo ku koncu tak lekar zistil že je niečo z malym nie dobre tak bol akutny cisarsky. Vtedy som neprotestovala už. Ale dokym nie je potrebne tal by som nenechala zasahovať do pôrodu žiadnymi umelymi urychlovakmi.. Lekari maju take postupy lebo to chcu mať z krku. A myslia si že pre matku to je dobre. Ale ja som rada že teraz to doladlo ako malo. Aj keď nie uplne lebo som chcela rodiť normalne. Ale som rada že rešpektovali moje priania lekari. A tak bola aj super spolupraca že keď to bolo potrebne tak som ich nechala urobiť čo bolo treba. Keby to bolo ako z druhou dcerou tak by som bola akurat tak vystresovana a ten pôrod potom aj tak vyzeral..
Ahojte 😊 ja by som vám všetkým chcela poďakovať 😊 ....
porod nakoniec bol dosť náročný 😔
ale mám svojho anjelika malickeho doma ❤❤❤
Gratulujem, nech ste zdraví 🙂 základ, že všetko dobre dopadlo. Za mňa sú v LV nemocnici fakt zlatí (minimálne gynda a detské oddelnie). Včera som sa vrátila s malým z detského oddelenia a síce skúsenosť to bola príšerná, ale sestričky a doktorky boli super 🙂

to ti najskôr pichla nejaký buskopan alebo také niečo, tá vyvolávačka je tabletka ktorú ti zavedie lekár ráno po vizite ak už máš aký taký nález na pôrod. Ono ťa v piatok skontrolujú či sa nález zmenil a podľa toho sa uvidí či s tebou niečo porobia. Ono čakajú aj do 42tt ak tam nieje nález na pôrod, aj ja som nastupovala na 1,5 cm otvorená a poležala som si tam týždeň, ale mne sa pôrod spustil sám od seba deň po termíne a to deň pred tým ma vyšetrovali a mala som rovnaký nález ako ked ma pred týždnom príjímali. viem, že je ti tam teraz dlho a nanič, ale uži si posledné chvílky keď máš na všetko čas, už ked budeš na šestonedelí už budeš zamestnaná bábatkom a to už je o niečom inom.