Hrča na krku
Ahojte, prosim neviete niekto co to moze byt? Mame uz aj za sebou podrobne sono bohuzial nezistili presne co to moze byt jedine co povedali tak vylúčili uzlinu. Koncom augusta ideme na krčne ale do vtedy sa asi zbláznim podotýkam pred cca mesiacom to mala o polovicu menšie.

@dididudu ahoj ako? Drzim moc palce 🍀
Ahojte, no isli sme v stredu na prijem robili nám este sono a nebolo na sone nic vidno už ale hrcu ma stale povedali ze to je nejaky tumorcek ci co a daco asi s cievami ze to idu teda sledovat keďže na sone nic neukazalo.. V novembri mame kontrolu a pojdeme potom aj na magnetickú rezonanciu. Dr ma upokojil ze to nie je nic vážne ta hrcka ze sa nemusíme bat a kontrola preto tak neskoro lebo chce dat tomu väčší cas. V priebehu tych troch mesiacov mame fotiť tu hrcku ci sa nejako meni atd
@dididudu prepáčte, nechcem strašiť, ale videl to aj hematoonkolog? ja by som neváhala a dožadovala sa tohto vyšetrenia aj na vlastné náklady...
Ziadny doktor nedokaze určiť o akú hrču sa jedna len tak povrchovo ( to je moj laicky názor ) ako som už vyššie spomínala moja dcéra mala hrcku na tvari a žiadny doktor nemohol určiť o akú hrcku sa jedna ( či je to tukové čo cysta či tumor atd , preto nás poslali na magnetickú ( vtedy som moc nebola nadšená lebo mala rok a nechcela som aby ju uspali a pýtala som sa či nestačí sono povedal že nie že to im odpoved nedá )tak proste rovno MRI aby si boli istý o akú hrcku sa jedna a tobôž keď sa jedna o malé dieťa , jeden dr ( boli sme u viacerých ) rovno povedal že radšej uspať a ísť na magnetickú ako niečo zanedbať . Bolo to sice v zahraničí ale viem ake stresy som mala kým sme na tu mri išli a potom sa mi veľmi uľavilo . Odporúčam ísť na vlastne náklady na magnetickú . U nás sa zistilo našťastie že sa jedna o neškodnú hrcku ale aj tak musela ísť von .
Na sone pred tym bolo vidno útvar teraz na sone uz,nebolo nic tiez nechápali stretli sa tam viacerí doktori a usúdili ze ze nemaju co rezat ked tam nic nieje a hrca je teraz inak ako keby sval je ophchnuty
@xxxanna dobrý akurát dneska sme boli na kontrole, robili nám opäť sono ale mala bola zase nekludna čiže vela toho dr nevidel ale usúdil ze to vyzera na lymfangiom.. Takze nás objednali na magnetickú ktora bude az v apríli ale ze to je uplne v pohode lebo mala aspon bude o niečo staršia. Ak sa potvrdi lymfangiom tak vraj pichaju nejaku injekciu po ktorej sa to rozpustí čiže operácia nutná nebude, ak sa ukáže že to je niečo iné tak sa to bude riešiť potom podla toho co sa zisti.
Nieje to nijako nebezpečne nesuri to tak, čiže bude lepšie ked mala bude o nieco staršia a tak isto sa bude sledovat ako ta hrčka ci je rovnaka ci sa meni
Tak maminky, uvoľnil sa termín na magnetickú nejake dietatko ochorelo tak som neváhala a hned to vzala.. Zajtra ideme na príjem a v piatok rano urobia magnetickú. Držte nám palce 🙂
@dididudu aj ja sa pridávam a držím palce 👍🙏
@dididudu drzim palčeky a som veľmi rada že sa uvoľnil skôr termín.modlim sa nech je všetko oki. Poviem ti moju skúsenosť ale nie s hrckou ale s vajíčkom. Dr sami nevedia dokým nevidia alebo nevedia 1000% určiť... synček mal nezostupene vajíčko… sledovali ho od jeho pól roka do tristvre. Povedali že je v slabinách . Nevedeli ho nahmatať len podľa sona súdili. A že počkať či nezostupi… že u viacerych deti sa čaká do 3 r ako sa vajíčka zachovajú. nečakala som išla som k primárke po známostiach ktorá má nastarosti detske oddelenie urologicke. tá ihneď povedala že nezostupi. Trvala som na vybratí čím skor počas kovidu prvej vlny. (Navrhla mi operáciu ale len tak jemne že je to namne a je to jedna z možnosti alebo ako ostatný čakať
O tri mesiace na to mal op. V slabinách ho nenahmatalii nakoniec ani v narkoze tak hľadali laparoskopicky a našli v podbrušku. Nikdy nezabudnem na slova primárky po operácii že dobre že sme vybrali lebo bolo nedostatočne vyvynute a mohlo sa kedykoľvek to vajíčko časom zmutovať na nádor…. Tak isto s inými jeho diagnózami. Keď mi dr nejaký povie ze bolo by dobre zistiť či to a to neni na vine tak to riešim. Vďaka tomu som prišla na to že je bronchitialny astmatik napríklad…. Jednoducho sa mi v živote potvrdilo že radšej ísť k dr zbytočne ako neskoro alebo vôbec a nenechať sa odbiť u nich ale trvať na vyšetreniach čo najskor. Nechcem strašiť ale jednoducho radšej tlačiť a nedať sa odbiť čakaním keď nemáš 100% potvrdené ako potom ľutovať.
Dakujem vam krásne 🙂 dam vediet
@dominika7990 boze to ma mrzí ale tak hlavne ze ste prisli na vsetko co bolo treba a riešilo sa to... Uvidime co zistia nám.. Poznam aj ja vela kadejakých prípadov.. Tak isto som mala aj s prvym synom dve operácie tiež jednu s obriezkou a druhu to mal pruh a tiez mu este robili niečo s vajkom k tomu dodatočne, lebo prisli nato az pocas operácie ze ho mal nejak nižšie alebo co, ze mu ho museli podviazat...
@dididudu drzte sa nech je vsetko ok
Maminky mame teda výsledok.. Je to bud hemangiom alebo lymfangiom čiže ideme domov a v pondelok idu zasadnúť všetci doktori a dohodnúť sa ze co s tým.. Vraj bud sa odoberie vzorka alebo tekutina na rozpustenie... Uvidíme teda čo

@dididudu ahoj necitala som všetky komentáre ale jej to vyšetrovali len sonom ? Ja teda žijem mimo Sr a teda u nás sú postupy iné . Moja mala mala hrcku na tvari a ihneď ju doktori poslali na magnetickú aby zistili aká je to hrcka . Našťastie bola nezhubna ale aj tak ju vybrali lebo by bola rástla. Podľa mna aj vás mali hneď poslat na magnetickú už len koli tomu že sa jedna o dieťa a netreba nič podceňovať . Držíme moc palce ! Určite to nič nebude ak máte aj krv ok 🍀