icon

Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu

mojka2310
25. jan 2013

píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor

cindy73
29. apr 2015

@marika112 OK 🙂

marusa14
2. júl 2015

@marika112 Dobry den ktoreho jula idete na liečenie do Lučok , ja mam nastup 14.7. a ubytovana budem v depandanc Adam .

cindy73
3. júl 2015

@marika112 ahoj marika, predsa to len stihnem v júli, nastupujem 31.7. do kúpeľného domu Choč

marika112
3. júl 2015

ahoj, no to uz budem prec, odchadzam 27.7., skoda, som tam od 6.7.

cindy73
6. júl 2015

@marika112 tak si oddýchni a nech ti to pomôže, pekný pobyt ti želám 🙂

bibi244
21. júl 2015

@marika112 ja som tu v Luckach, asi sme tu spolu...ja som do 29.7.

marika112
22. júl 2015

@bibi244 ahoj, ja do 27.7. mozno sa aj pozname?

bibi244
22. júl 2015

@marika112 urcite sa vidime, ved kazdy den ked stretavas ludi tak vies ktori su tu...ja som taka vyssia chudsia s kuceravymi vlasmi a chodim na bicykli, byvam v Liptove...ak vies, oslov ma...ak nie, napis nejaky poznavaci bod o Tebe alebo si mozeme dat nejaky stretavaci bod...

bibi244
24. júl 2015

@saloma38 ahoj, mala som sa ozvať ked budem v kúpeľoch, tak som v Lúčkach, je tu výborne, hoci procedúry si nemôžem vyberať, lebo lekári sa riadia poisťovňami, ale mám výbornú partiu a budúci týždeň už idem domov 🙂

bibi244
24. júl 2015

@cindy73 tak nakoniec kúpele stihneš, pamätám sa ako si písala že budeš mať problém vybrať si toľko voľna lebo chceš ísť aj na dovolenku. My sme teraz v Lúčkach v kúpeľov, stretla som sa tu aj s Marikou s ktorou si si písala...len keď prídeš Ty, my tu už nebudeme, ideme budúci týždeň už domov....

cindy73
27. júl 2015

@bibi244 ahoj bibi, no nakoniec ich zrejme stihnem, škoda len že sa tam nestretnem aj s vami, babami čo sme si písali, aspoň poraď ako to tam vyzerá a čo si so sebou zobrať, čo sa tam dá robiť 🙂

bibi244
27. júl 2015

@cindy73 vyzerá to tu dobre, podľa toho kde budeš bývať, ja som v Liptove a to je budova kde sú procedúry, a je chodbou spojená s Chočom kde je strava, takže môžeš celý den stráviť v budove, ale ak nechceš, je tu krásne prírodné prostredie, mám tu aj bicykel ktorým som chodila na cyklotúry, ale krátke lebo som sa chcela vždy vrátiť do obeda alebo večere, a večer je tanečná rehabilitácia takže môžeš chodiť tancovať ak máš partiu, ja som ju mala veľmi dobrú a pomaly sa rozcházame a bude nám smutno, zajtra odchádzam domov. So sebou si zober len pár oblečení, z plaviek tie najhoršie lebo ti nasiaknu a zafarbia sa železitou vodou, ako aj bledé oblečenie a biele spodné prádlo, ktoré si od zajtra začnem prať doma vo vanishi...základ je nájsť si dobré kamarátky, potom nestíhaš ani čítať knihy, doniesla som si tu tri a neprečítala ani jednu 🙂

etella01
28. júl 2015

Ahojte , baby bola niektora z vas na konizáci a následne na Hysterektómi v trenčianskej nemocnici???

cindy73
28. júl 2015

@bibi244 ďakujem za tipy, jamám tiež na pláne zobrať si so sebou kopec knižiek, no ale uvidím, snáď ich nebudem potrebovať, ja idem v piatok budem bývať v Choči, som zvedavá, ale moc sa mi nechce ísť, celkom by som bola doma cez prázdniny a trochu si užila aj záhradku, a cítiš po kúpeľoch nejakú pozitívnu zmenu, myslím čo sa týka zdravotného hľadiska?

bibi244
28. júl 2015

@cindy73 Zdravotne sa cítim lepšie, myslím že mám preliečené brucho, nič ma tam nebolí ani jazva, je zopár procedúr zameraných na brucho a na panvové dno a tie som si pýtala, napr.diaterm a diatron ti liečia brucho teplom, bioptron svetlom, urologické cvičenia na panvu, cvičenie v bazéne, atd. Procedúry si treba pýtať na začiatku, lebo potom neskôr s tým doktori moc nechú hýbať. Dobrá je podvodná masáž, vírivá vaňa aj klasická masáž, preto tých nedávajú veľa, poisťovne si diktujú koľko im ich zaplatia....
K môjmu stolu v jedálni prišla posledné dni jedna Andrea, ktorá sa obávala že bude sama a nebude mať spoločnosť, lebo my sme celá partia odišli dnes domov, ak by si to aj Ty tak mala, môžeš ju vyhľadať, v jedálni je prvá smena a sedí pri stole najbližšie ku kuchyni - odkiaľ sa vydávajú jedlá na vozíkoch...ale prajem Ti dobrú partiu, to robí veľa na liečení, lebo sa preliečiš aj psychicky. Potom mi napíš ked tam budeš, ako sa Ti tam páči. Internet je tam všade takže sem môžeš chodiť kedykoľvek. Prajem Ti príjemný pobyt, taký ako som ho mala ja....🙂

cindy73
29. júl 2015

@bibi244 ďakujem veľmi pekne a želám ti hlavne veľa zdravíčka 🙂

gabika2001
6. aug 2015

je tu nejaká žienka ktorá ide v septembri do kúpeľov? ja idem 1x a neviem ako to tam všetko prebieha, keby mi nejaká skúsená z vás mohla poradiť, som 4 mesiace po operácii a tento týždeň mi konečne prišli papiere z poisťovne, to si musím ešte volať do Lúčkov alebo mi aj odtiaľ prídu papiere kedy mám nastúpiť a kde budem ubytovaná? ďakujem

bibi244
7. aug 2015

@gabika2001 ja som bola v júli a nemusíš sa ničoho obávať, uvidíš ako ti tam bude dobre a nebude sa ti chciet ísť domov, lebo sa tam o teba vo všetkom postarajú, každý deň máš 3-4 procedúry a čas tam beží rýchlo. Ty nemusíš nikam volať, všetko ti príde poštou, poisťovňa tvoj návrh do kúpeľov poslala do Lúčok a od nich ti príde list, oni ti napíšu presný termín nástupu a určia, kde budeš ubytovaná. Klienti Dôvery už dopredu vedia kde budú ubytovaní, ja som vo všeobecnej a nám to oznamujú až na mieste v deň nástupu. Prajem ti príjemný pobyt.

cindy73
9. aug 2015

@bibi244 ahoj bibi, tak si užívam Lúčky, je tu naozaj fajn, našla som aj Andrejku, chystáme sa spolu ísť tancovať 🙂

bibi244
9. aug 2015

@cindy73 jeej to som velmi rada, trochu vám závidím že tam ešte ste, ja som už zase v každodennom švungu, pozdravuj Andreu a napíš ešte čo máte nové, či hral Atomic alebo Orion...a zajtra-v pondelok chodte spievať, Andrea vie, tam sme naposledy boli spolu, nech Ti ukáže fotku...a ešte, pozdravujte čašníka Ivana v kaviarni od Bibiany z Kežmarku! majte sa krásne 🙂

cindy73
11. aug 2015

@bibi244 Ahoj, odkážem a pozdravím. Včera sme neboli spievať, ale dole pri vodopáde fotiť si ho osvetlený. Dnes večer hrá Orion zajtra Atomic, tak to budeme rehabilitovať o dušu. Dnes sa chystáme ešte na brušné tance a inak dosť chodíme po okolí na turistiku, takže sa ani nestíhame nudiť 🙂

erulka77
29. aug 2015

caute zienky ako sa mate ?
ktora ma uz problemy s atrofiou posvy teda suchost posvy ?

danielik79
29. sep 2015

Ahojte neviem či táto téma ešte funguje alebo nie .Som 4 týždeň po vybratí maternice a vaječníkov lebo som mala nezhubný nádor na maternici a vaječníky som mala napadnuté tiež cystami....skratka museli to vybrať von všetko .Mám jazvu cez celé brucho pomaly sa zotavujem .Chcem sa Vás len spýtať kolko trvá liečba .Môj gynekolog mi len poradil prírodné hormony a do minulého týždňa som brala Fraxiparinové injekcie proti tromboze .A chcem sa spýtať do kedy po operácii trvá výtok ja mám dojem že je to z močového mechúra.Môj gynekolog mi moč kontroloval a povedal že je všetko ok a že nerad by ma teraz pozeral.A ešte sa chcem sýtať tu čítam o kúpeloch po akéj dobe po operácii môžem o ne požiadať .
A ešte možno blbá otázka ale som strašne zvedavá prešla som témy križom kražom všade sa píše že po operácii neni problém zo sexom ale nikde sa nepíše že kedy by sa mohlo(je to len moja zvedavosť)

cindy73
30. sep 2015

@danielik79 ahoj, pokiaľ môžem poskytnúť info, ale neber ho oficiálne je to iba moja skúsenosť, výtok z pošvy som nemala, takže k tomu ti neviem povedať nič, o kúpele požiadaj čo najskôr, lebo ich musíš absolvovať do pol roka od operácie, mne sa tam vôbec nechcelo ísť, ale bolo to super a naozaj sa po nich cítim oveľa lepšie, a bola som v Lúčkach, také slabšie bolesti v podbrušku som pociťovala dosť dlho, v podstate sa mi to upravilo až po kúpeľoch t.j. po pol roku a až potom som začala aj normálne cvičiť, mne môj gynekológ pre lepšiu rekonvalescenciu odporučil Wobenzym, nie je to lacné a treba sa držať predpísaného dávkovania, ale myslím že mi to pomohlo, lebo som krátko po operácii začala krvácať z rany a potom sa to celkom rýchlo upravilo a aj bolesti rýchlejšie ustúpili, so sexom je to individuálne, podľa toho ako sa cítiš, my sme začali cca mesiac po operácii 🙂 už sme nevedeli vydržať, samozrejme opatrne a išlo to, tak sme potom už veselo pokračovali, je to len na tvojich pocitoch, tak držím palce 🙂

danielik79
30. sep 2015

@cindy73 s tým krvácaním jazvy som mala aj ja problém ale na to mi dala sestrička čo mi chodila pichať injekcie takú žltú vodičku a rana sa mi trcochu stiahla .Mna rozrušuje ten vytok lebo vložky od operacie neprestala nosiť fakt mám dojem že to ide z mechúra aj ked to hovorila dr tak povedal že je všetko v poriadku .Mám trochu obavy nič ťažké teraz doma na marodke nerobím ani sa s ničím sa nenamáham.A ešte jedna otázka pobolievali Vás klby a kríže a nohy po mesiaci po operacii....mna pri zmene počasia dosť a pritom som stará neni mám 36

cindy73
1. okt 2015

@danielik79 no s tým výtokom to treba určite nejako riešiť to nie je normálne, skús konzultovať aj s nejakým iným lekárom, keď tvoj na to nereaguje a kĺby ma tiež neboleli

danka483
7. okt 2015

@danielik79 ahojte som takmer 4t od hysterektomie aj s odobratím vaječníkov mám 34r chcem sa spýtať aké beriete hormóny ešte nemám nasadené nič no mám obavy, kĺby ma bolia panva fúúú. Rez mám od pupka dolu bola to náročná operácia tumor (našťastie všetko neg.)len brucho mám rozpárané 2x bikiny rez a teraz od pupka dolu nič pekné.... čo sa kúpeľov týka lekár ma tam posiela no veru sa mi nechce mám doma 3,5 ročné dieťatko zvažujem ho vziať so sebou mali ste niektorá dieťa v kúpeloch prípadne ešte doprovod alebo dá sa dohodnúť a ísť napr. v piatok na víkend domov? ďakujem
@cindy73

danielik79
7. okt 2015

@danka483 ahoj mne môj gynekolog neodporučil hormony ale mi odporučil vitamíny a tuším riadne zaberajú volá sa to Sarapis a kupila som si na skúšku aj druhé volá sa to Fytosoja všetko je to na tej istej báze ale do kým ich neužívala to bolo čista katastrofa zo mna lialo tie návali boli hnusné .Na tie klby som bola akurát dnes u lekára a ten mi povedal že ak sa to nezlepší tak ma pošle po vyšetreniach a kedže som mala riadnu bolesť kolena tak mi dal diclofenac duo a urobil mi odbery krvi.Na kupele by som sa chcela ísť spýtať na budúci týždeň tiež si neviem vybrať ktoré .Čo som čítala najlepšie su Lučky,Sliač,Nimnice a tuším Trenčianske Teplice.Tiež mám malé deti a nechce sa mi od nich ale ked mi to má pomôcť tak prečo nie .Tiež rozmýšlam nad tým s nimi straviť aspoň jeden výkend ked by sa tam dalo

danielik79
8. okt 2015

@danka483 čítam že ťa bolí okolo panvy .....kolko dní si užívala Fraxiparin na riedenie krvi .Mne v nemocnici v NZ dali 5dni a potom ma poslali domov.Tiež ma vtedy neznesitelne bolela panva a trpli mi aj nohy.Môj gynekolog vtedy povedal že mi Fraxiparin netreba viac užívať že stačí len pohyb ale obôdný mi Fraxiparin predsa len napísal lebo som to mala doporučené aj v správe a potom som sa začala čo sa týka okolo brucha chrbtice a panvy cítiť lepšie.Neviem či ti dr povedali treba si každý deň merať teplotu a pozerať či ti nevystupujú žili na nohách.

danka483
8. okt 2015

@danielik79 fraxik pichali len v nemocke ine mi neradili dali mi aj injekciu neviem názov hormonalnu este návaly nemam ...mne vravel ze wobenzyn si mam dať. Hybem sa dost od zaciatku uz to mam treti krat rozrezane brucho. Lucky suvraj najlepšie uvidime.