Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu
píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor
a už som pochopila že kúpele Lúčky asi mi niekto stojí na kábly
@danielik79 hej hej lúčky , no tú injekciu mi dali v nemocnici vraj má účinok 4-6 týždňov a idem k dokymu 22 tak mi niečo dá, ja som si kúpila nejakú soja estrogén + mám kúpené aj čaje ďatelinu červenú a kotvičník ( fytoestrogény) no ešte som si nedala , neviem ešte som nemala taký nával očakávam každý deň čo mám taký divný pocit akoby mi tŕpli ruky neviem to popísať a taký pocit horúca a hneď to prejde také divné ale asi to už je ono ....môj dok. zvažuje náplaste alebo gél pilule som odmietla hneď ( ešte budem mať pečenku doondiatu ) no stále dojčím tak neviem čo ...
@danka483 len to s tým zbytočne nereháňaj a zbytočne si nezaťažuj žalúdok či tvoj dr.Ten môj dr mi na rovinu povedal že hormony a lieky riešiť nebude ani náplaste.Raz ho asi zmením vela pochybil.Keby nešla obôdnemu tak fraxiparin nemám ešte na 10dni .Čiže som ho uživala celkovo 15dni.Strašne som sa zo začiatku bála trombozy lebo mi opuchali trochu nohy (mala ju moja mama po operacii)po operácii prevezovali mi nohy v nemocke a aj doma som si prevezovala ešte 2týždne ale aj tak sa ešte kôly tým bolestiam klbov a kolena bojím stále .A hlavne kôly deťom aj ked sú možno od tvojich väčší a inak odlučenie znášajú.Ja dokonca mám aj zmeny nálad a to ma tiež trochu hnevá bárz čo ma vyvedie z miery a pritom môj manžel tvrdil do nedávna že som flegmatik a až ked som ležala najprv akože slepákom na chirurgii že sa stáva zo mna riadny pesimista a slepak mi nakoniec aj tak neoperovali a nezisťovali daléj že prečo ma bolí podbruško.Keby nemala problemy po hadičkách čo do mna napichali tak sa nedozviem že mála nádor na maternici o velkosti 4m plodu (10,3cm) možno až vtedy ked by bol už zhubný a cysty by mi začali na vaječnákoch robiť riadny problem
@danielik79 ja som mala tumor 15 cm bolesti ukrutne :( prave som zmenila gyndosa ten moj narobil riadnu katastrofu u mňa teraz mam toho co mi to nasiel a zoperoval ...on vravi ze tie fyto mi nezaberu ze som prilis mladá...u nas odlúčenie ....no zvladol to ale stale vravi ako som mu chybala a nemohol sa potulit ach....preto tak dlho do kupelov bez maleho nezvládneme
@danka483 treba skúsiť tie fyto uvidíš či to bude lepšie ale zas netreba to vo velkom preháňať.Tých kupelov sa neboj aj ja ked bola teraz 3týždne v nemocke som si tiež myslela že tý moji to nezvladnu ale jediný kto to nezvladal som bola asi ja .Netreba nad tým rozmýšlať ani nebudeš vedieť a utečie ti to a možno sú aj alternatívy že tam budú s tebou na týždeň alebo na dva nahradné ubytovanie sa vždy dá nájisť .Alebo sa treba opýtať v poisťovni či môžeš aj s dieťaťom neviem isto ale sa mi zdá že deti do 6rokov neplatia (to neviem isto )treba sa spýtať
@danielik79 to mam v plane 22 idem k dok.vypise papiere a pôjdem tam spytam sa určite. Kedy ta operovali? Mna 11. Septembra zajtra 4 t od novembra idem do práce veru sa aj bojim mam fyzicky náročnu pracu...
@danka483 ja mám ísť k dr až 26 ale do roboty sa už nechystám na tento rok už určite nie dám výpoveň.Mam fyzicky náročnú pracu a teraz ako zaviedli u nás 4smeny tak už ani neuvažujem radšej budem do konca roka doma bude to síce finančne náročné ale niečo za tých pár mesiacov vydržím ...ked sa chce robota sa vždy nájde ale zdravie mi je prednejšie .Mna operovali 8septembra v Nových Zámkoch.
@danielik79 mna v nitre no ja sa obavam ist do prace skúsim sa nejak dohodnúť aby som nedvihala ťažké bremená no neviem....( zensky kolektiv) tebe tie fyto zaberajú?
@danka483 ako som písala mne tie fyto celkom zaberá ale všetko to je o tých návaloch tepla a horučavy zo mna vyslovene pot tiekol a krutila sa mi hlava a do hodiny mala hlavu mokrú tak ako by sa sprchovala a všetko mi na mne smrdelo od potu ale to závisí možno od rokov ...možno od 35 vyžšie...a možno aj od toho ako je organizmus človeka vyčerpaný .Ty ked si dostala injekciu tak si to asi tak nepocítila.V NZtam ked nemáš znamosti tak ti nič také nedajú . Ja robím v zmiešanom kolektíve ale stojavú robotu kde si nemaš niekedy ani čas oddýchnuť ...ked som prišla s roboty zas sa s deťmi učiť ,navariť ,záhrada...skrátka stereotyp na dedine ...večer som vela krat bola rada že nejdem do nočnej .
@danielik79 ahoj bola som v piatok v práci pokecať s vedúcou a povedala že nech si vypýtam od dr. papier že nemôžem dvíhať ťažké bremená ( čo v mojej práci je samozrejmosť) a že sa pokúsi to nejak poriešiť ..tak som zvedavá od novembra idem hajde makať obávam sa no uvidím. Včera boli 4t čo mi dali tú inj,. zatiaľ som ešte nejak nepocítila také brutus stavy, točenie hlavy mávam a také tŕpnutie rúk tak som zvedavá kedy to dorazí čo by ani nemuselo ....idem k dr. 22.10 aj tie kúpele tam budú na mňa čakať potom napíšem čo som vybavila .-)
@danka483 tak to máš zatial super mna začínajú pre zmenu bolieť obidve nohy a vystupujú mi žili na nohách dúfam že mi to prestane ak nie zas k doktorovi lezie mi to trochu na nervy a celkovo už aj doma ešte šťastie že manžel sa rozhodol malovať kuchyňu.U mna v robote nehrozí aby ti dali nejaké ulavy bud máš stojatú robotu alebo chodiacu ....čo sa radne človek nachodí a tých bední čo sa nanosí človek ani nehovorím tak preto to chcem nehať ale ked sa mi bude dať predlžiť marodka tak prečo nie aspoň sa dám dokopy nejak.Zajtrá rozmýšlam že zavolám gynekologovi aby mi vypísal papiere do kúpelov aby som toho 26k nemu len prišla vyzdvihla papiere a zaniesla do poisťovne.Dúfam že nebudú treba k tomu nejaké odbery
ahojte aj mna caka operacia neviete niekto ako je to na antolskej v BA?
@danka483 ako si pokročila s kupelami ja idem zajtra ešte na krv a v piatok idem zaniesť papiere do poisťovne
@danielik79 ahoj chcela som napísať no pc mam pokazené a v mobile precerpane dáta. No bola som v poisťovni potrebujes tam interne vysetrenie a ine nic . Pani bola mila este mi hladala vhodne kupele aby som mohla aj s malym a babkou ale babka nechce ist , tak ostali teda lúčky vraj su najlepšie a nechame topo novom roku od utoutorka idem do prace bojim sa celkom....mam predpisany gel estrogenovy no nikde nieje zohnatelny.... moj novy doktor tu momentálne nieje tak bojujem bez davam si sojaserapis no co ti poviem úchvatné....
Mna nechal dr ešte marodiť že nech si vybavím tie kupele .Pozerala som aj na stranku lučky kupele a furtmi nieje jastne že či lečba je u nich plne hradena alebo sa aj niečo doplaca ale určite asi hadam aj podla toho ake ubytovanie si vybavíš..
Sarapis mam aj ja...mne našťastie zabera aj ked tie nohy ma furt ešte trapia ale už to nieje take strašne
@danielik79 ahoj, ja som bola teraz v septembri v Lúčkach, liečba a aj pobyt je plne hradený, platila som iba na začiatku ubytovací a kúpeľný poplatok - robilo to nejakých 60 eur, ubytovaná som bola v Maji, bolo to asi najlepšie ubytovanie, Choč sa práve prerábal, tak sa ženy aj kus sťažovali na hluk a vraj im nešla teplá voda, no ale si myslím že už by to mohlo byť spravené
@gabika2001 ahoj ubytovanie ti pridelili ony alebo ty si si telefonicky vybavila.
@danielik79 ubytovanie mi pridelili oni, ja som pôvodne chcela zmeniť ubytovanie na Liptov alebo Choč ale nemali nič voľné a nakoniec som bola rada lebo sme mali najlepšie ubytovanie
@danielik79 Ahoj🙂 Tak ja som po zákroku už jedenásty rok, výtok som nemala žiaden, jazvu mám jednu, ale prerezaná bola 3krát....najprv jeden vaj., potom druhý a potom "zbytok". Zotavenie trvalo celkom v pohode a krátko, po dvoch mesiacoch som šla do práce. Hormóny som nebrala žiadne, ani dodnes neberiem...nemávam návaly, ani nič podobne, hmotnosť stabilná 55kíl. Takže asi je to u každého podmienené niečím iným, lebo poznám ženy, čo užívajú hormóny roky, mávajú návaly a pribrali aj 30kg. Na liečení som tiež nebola, ale to pod tlakom okolností.
@cecilia68 ahoj tak to ste ešte na tom dosť dobre na mna sa odoperacie furt niečo lepi asi to zavisí aj od okolností a imunity človeka a aj ako je človek vyčerpany.
@gabika2001 aj ste mali niekoho na izbe aalebo pridelili samostatnu izbu .Mohli by tam sa ubytovať aj na vykend manžel s deťmi.
@danielik79 Je to tak, záleží od okolností...Prajem skoré uzdravenie 🙂
@danielik79 boli sme 2 na izbe, dávajú približne vekovo rovnaké ženy spolu, keď som bola ja tak chcel prísť manžel ale všetko bolo obsadené, bolo veľa samoplatcov + ešte tá prerábka Choču, myslím že teraz by to už mohlo byť voľnejšie, najlepšie si je tam zavolať na recepciu a poinformovať sa
@gabika2001 tak ale hádam prinajhoršom v dedine sa ubytko určite dá zohnať.Aj si tam treba zobrať niečo špecialne myslým ako napr prací prášok....dá sa tam aj oprať?Na kolko dni ste tam boli na stranke je písané 21-28 dní či závisí ako pridelí poisťovňa ja mám všeobecnú.Treba si tam aj po schválení poisťovňou predom zavolať že kedy nastupiť.A za kolko dní vám prišiel papier z poisťovni o schválení.
@danielik79 mne dali na 21 dni a tiez ma zaujima ako si prat veci 🙂 a dufam v ubytko pre rodinu predsa drobec ma 3,5roka nemôžem ist na tak dlho od neho :( davam si twn sarapis a zatial celkom ok no som zvedava co lekar poriesi co mi teda nasadi predsa mam len 34 rokov ach :(
@danielik79 prášok na pranie som si kúpila tam malý, prala som na izbe v kúpeľke - povešané sme to mali na chodbe na sušiaku (možno aj preto bola Maja dobrá lebo to bolo ako rodinný dom, bolo nás tam málo), bola som na 21 dní a papiere som si od doktora zaniesla na poisťovňu a cca do 2 týždňov mi prišlo rozhodnutie o pridelení kúpeľov (ja som už pri odovzdávaní papierov povedala že chcem do Lúčok), a o nejaký týždeň - dva mi prišiel poukaz už z kúpeľov aj s termínom, ja som si len potom zavolala na recepciu že kde som ubytovaná - lebo akurát toto nebolo na poukaze.
Treba si zobrať 2 plavky - nejaké staré - ja som svoje po pobyte rovno vyhodila, osušky netreba brať, všade na procedúry idete v plavkách alebo naholo, dávajú plachty na utieranie všade, nejaké pohodlné oblečenie, niečo na tanečky - tam sme sa tiež dobre zabavili 🙂 a potom už len dobrú náladu 🙂
@gabika2001 dakujem zatial za info pomohlo
@danka483 no mám už teraz obavy z kupelov ale to neva .Podla mna dr ti asi nič konkretne nedá ak znášaš dobre ten sarapis ...možno je to tak lepšie....sme ešte na to mladé aby sme uživali pirule
@danielik79 ved hej no pokusim sa pripadne nejaku lepsiu nahradu zohnat . No kupele mam aj ja z toho obavy havne koly malemu ach....ale to budem este mat cas riesit teda dufam ze budu akceptovať ze chcem po novom roku ist lebo ma v robote (lidl) kopnu do ....

@danka483 o tej injekcii na hormony som čítala pichá sa vraj každý polrok .Môj gynekolok na to má vlastný nazor ...neviem prečo.Aj ja rozmýšlam nad tým wobenzynom berie sa po operačných stavoch.To verím že sa hýbeš pri malých deťoch sa polihovať nedá.Ved aj ja mám brucho rozrezané už na 3x .Som po 2cisarskych a po tejto mrche.Tiež mám brucho rozrezané od pupka až dolu a teraz ako je zamračené to riadne cítim.Hovorí sa že čím viac máš operacii na bruchu tým viac je to bolestivejšie....nuž čo musíme to voliak vydržať. A ešte sa spýtam čo su Lucky?!