icon

Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu

mojka2310
25. jan 2013

píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor

andrea297
15. mar 2016

Tiež ma čaká hysterektomia klasicky cez brucho,lekár mi povedal,že na tretí deň po operácii sa ide domov,a že ženy chodia hneď do práce,no neviem či to tak je,chcela som to vyriešiť bez PNky čerpaním dovolenky,ale teraz ako tu čítam,že rekonvalescencia 4týždne a viac,tak už rozmýšlam o PNke.Je žena ktorá by išla po týždni do práce?Dá sa to?

gabika2001
16. mar 2016

@andrea297 nedokážem si predstaviť že by som bola išla po týždni do roboty, však len v nemocnici som bola 6 dní - robili mi klasicky cez brucho, pri odchode z nemocnice som ledva chodila, na PN som bola 6 týždňov, doma som len oddychovala a polihovala, až začiatkom 3 týždňa som mohla ako tak normálne fungovať

vivi78
16. mar 2016

caka to aj mna ☹ velmi sa bojim od toho celeho... ☹

cindy73
16. mar 2016

Ahojte kočky, operácia sa nemusíte báť. Nie je to samozrejme nič príjemné, ale dá sa to zvládnuť. Po operácii je každým dňom lepšie. Pokiaľ ti doktor povedal, že po takejto operácii na tretí deň domov to je absolútna hlúposť. Ja som mala absolútne bezproblémový priebeh a horko-ťažko ma pustili na siedmy deň. A takisto zabudni na chodenie do práce skôr ako po šiestich týždňoch, ja som išla dokonca po dvoch mesiacoch a šetriť sa treba minimálne pol roka. Je to predsa dosť veľký zásah do organizmu. Určite využite možnosť ísť po operácii na liečenie. Ja som veľmi nechcela ísť, nakoniec som ale išla a urobila som dobre. Aj keď ma to nebolelo už pred liečením, po ňom som sa cítila oveľa lepšie.

kingu28
16. mar 2016

Uz to mam za sebou. Nedalo sa to zial laparoskopicky, museli ma rezat. Pustili ma domov na 7my den. Prve dni boli najhorsie, ale kazdym dnom to bolo lepsie a lepsie. Momentalne som PN 6 tyzdnov a dalej sa potom uvidi.

erulka77
21. mar 2016

@andrea297 fuha ne tretí den domov co? ja som stravila v nemocnici tri tyzne mala som komplikacie

erulka77
21. mar 2016

zienky tie co ste po hysterektomii a nechali vam vajecniky
chcela som sa opytat ako vam funguju ja som po operacii dva roky a pravy uz mam nefunkcný ze nebude fungovat po dvoch rokoch tak s tim som teda neratala ☹

danculik44
21. mar 2016

@erulka77 Ja som po operácii 8 rokov a klop, klop, všetko je ok.

erulka77
21. mar 2016

@danculik44 no ved prave je to cudne poznam este jednu co je tiez ale 7 rokov a funguju jej cim to je teda a chodis kazdy rok alebo kazdy polrok ?
Ja kazdy polrok

erulka77
21. mar 2016

@danculik44 hmyslim preventivku

danculik44
21. mar 2016

@erulka77 každý rok

erulka77
21. mar 2016

@danculik44 tiez zaujimave ja musim kazdy polrok

danculik44
21. mar 2016

@erulka77 gynekológ tak rozhodol, a to som prvý rok bola onko pacient, asi 3 roky som chodila každý polrok, až potom každý rok

lienkaviva
21. mar 2016

@erulka77 mne nechali a som po histerekt. len 1 rok. Boleli ma vajecniky a aj sa mi plnili krvou a gyn. ma strašil že asi aj tie pôjdu von. Ale všetko sa nejako upravilo a uz ma pobolievaju iba keď ovulujem. A tiež som bola na kontrolu po pol r. ale teraz už len raz za r.

erulka77
21. mar 2016

@lienkaviva ja som bola min.tyzden a v semtembri ze mam zase prist

lienkaviva
21. mar 2016

@erulka77 to je dobre, že ta kontroluje keďže máš 1 vaj. nefunkčný. Dúfam že to dobre dopadne. Mňa už strašil že pôjdem zas pod nože.

erulka77
21. mar 2016

@lienkaviva no po pravde som bola velmi sklamana aj som si poplakala

lienkaviva
21. mar 2016

@erulka77 aj ja .....ale čo už. ..radšej ísť na ďalšiu operáciu a mať pokoj, nezmeníme to už...máme 2 krásne deti a život ide ďalej 😉

erulka77
21. mar 2016

@lienkaviva jj vsak sa ozvi ako si dopadla kedy ides na prevenciu?

lienkaviva
21. mar 2016

@erulka77 ja som bola v dec.a dr.povedal že už je to OK a vajecnik už nemám zvacseny ani krv tam nevidel, takže teraz najbližšie idem o rok t.j.v dec. a potom sa uvidi, už nemám ani bolesti takže super, zatial

erulka77
21. mar 2016

@lienkaviva tak je dobre

lienkaviva
21. mar 2016

@erulka77 aj ty budeš neboj,držím palce silno 😉

vivi78
21. mar 2016

sa do nemecka pracovat...co by ste poradili,dat sa operovat a potom ist,mam ist a dat sa operovat cca o rok?

elly111
21. mar 2016

@vivi78 ahoj, takéto operácie zväčša rok nepočkajú

adulka07
23. mar 2016

@vivi78 neviem dôvod operácie, ale mne povedali , že je zbytočné riskovať a čakať - mala som posledné predrakovinové štádium cin3, lebo čo ked raz prídem na kontrolu a už bude neskoro

vivi78
23. mar 2016

@adulka07 ...ja ju mam poklesnutu po tretom porode...ty u mas operaciu za sebou?

adulka07
23. mar 2016

@vivi78 a to kvôli tomu treba vybrať celú maternicu? ano, už to mám za sebou, 12. 01 ma operovali, ale ja som živel, ja som nevládala ležať, marodka 4týž. potom 2 týž. starej dovolenky a už som fungovala naplno s tým, že dávam pozor nech nič ťažké nedvíham a neprechladnem

vivi78
23. mar 2016

@adulka07 ...zvykli posielat aj na plastiku,ale dr mi povedal,ze tpo uz nerobia,ze po case aj tak poklesla takisto,takze uz take maternice vyberaju.len mi povedal,ze aby sme este pockali,kym viacej klesne,ale ja uz nevladzem..takze ty mas vsetko ok po opke,to super

adika279
23. mar 2016

Ahojte aj mna to caka o nejake dva tyzdne. Ja mam dve deti a chcela som tretie ale zial uz to nieje mozne. Vyskocili mi onkomarkery a kedze karcinom ovarii a maternice sa vyskytol v rodine malo by to ist vonku takze konecne po troch rokoch dohadovania s lekarmi konecne to daju prec
prajem vam vsetkym vsetko dobre

luraka
24. mar 2016

@adika279 To iba kvoli onkomarkerom Ti idu vyberať maternicu ? Lebo aj ja ich mam zvysene , len ma sleduju ,3 krat som bola vyberat polyp, stale odbery krvi.... Tiez mame v rodine onkol. ochorenie. Ja mam hodnotu okolo 80, pred par rokmi to bolo asi 50, takze sa to pomaly navysuje.